- Konular
- 59,189
- Çözüm
- 109
- Online süresi
- 4mo 16d
- Reaksiyon Skoru
- 14,280
- Altın Konu
- 2,398
- TM Yaşı
- 11 Yıl 3 Ay 7 Gün
- Başarım Puanı
- 1,051
- MmoLira
- 695,092
- DevLira
- 234
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
Storm Boy, Avustralyalı yazar Colin Thiele tarafından yazılan 1964 tarihli klasik çocuk kitabını yeniden anlatan etkileşimli bir macera oyunudur. Storm Boy oyunu, 20 Kasım 2018'de tüm platformlar için Blowfish Studios tarafından geliştirilip yayınlandı. Bu oyunun geliştirilme aşamasında olduğunu ilk duyduğumda, bir anda çocukluğuma geri döndüm ve kitabın 1976 yapımı film uyarlamasını izledim.
Çocukluğumuzda 80'lerin sonlarına kadar herhangi bir oyun konsolu ya da kişisel bilgisayarımız yoktu, o zamandan önce tek etkileşim şekli kitap okumak, kalkıp tuşuna basmak zorunda kaldığınız eski televizyonları izlemekti. Kanalı değiştirmek ya da kız kardeşlerimle ve kapı komşularımla dışarıda oynamak için tuşlara basıyorum. Kitap okumayı çok seviyordum ve Storm Boy ile Thiele'nin bir diğer kitabı Blue Fin de favorilerim arasındaydı. Annem ve babam da Storm Boy ve Blue Fin'i VHS kasetlerine kaydetmişlerdi, dolayısıyla bu filmler Star Wars'la birlikte her okul tatilinde dini bir şekilde izlenirdi. Bu nedenle Storm Boy'un hikayesini çok seviyorum.
Storm Boy, Güney Avustralya'da bir plajda babası Tom ile birlikte yaşayan 10 yaşındaki Mick adlı oğlanın hikayesidir. Sahildeki oluklu demir bir barakada yaşıyorlar ve Tom'un yakaladığı balıklarla hayatta kalıyorlar. Mick, babası tarafından her şeyi öğreten meraklı bir çocuktur ve tenha yaşam tarzlarına her türlü izinsiz girişten, yanlarında ve sahilde yaşadıkları sığınakta yıkanan çöplerden rahatsız olmaya kadar kızmaktadır. Mick, keşif sırasında Mick'e Fırtına Çocuğu takma adını veren Fingerbone adında yalnız bir Aborijin ile tanışır ve Tom'un takma adı Hide-Away olur. Bir gün bazı yerel ördek avcıları ördek vuruyorlar ve o gün bir pelikanı vuruyorlar. Fingerbone, bir pelikanı öldürmenin büyük bir fırtına getireceğini söylüyor. Üç yavru pelikan bulurlar, bu yüzden Storm Boy onları büyütmek için eve götürür ve onlara Bay Gurur, Bay Ponder ve Bay Percival adını verir.
Pelikanlar büyüdükçe yiyecek gereksinimleri çok fazla oluyor ve Tom, pelikanların doğaya geri salınması gerektiğinde ısrar ediyor. Mick gönülsüzce kabul eder ve onları serbest bırakırlar. İkisi geri dönmez ancak Bay Percival, Mick'e döner ve bir çocuğun kediye veya köpeğe bağlayacağı gibi bir bağ kurarlar. İkisi birbirinden ayrılamaz ve bu yüzden sahilde, kum tepelerinde ve okyanusta Mick'in yaptığı bir sal üzerinde oynuyorlar.
Oyun, Storm Boy'un ekran boyunca hareket ettirilmesiyle oynanır ve o sahnenin anlatısal hikaye unsurları görüntülenir. Metin çok hızlı kaybolursa, biraz geriye koşabilirsiniz ve tekrar görüntülenecektir. Müzik, oyunun büyük bölümünde yumuşak ve sakinleştiricidir ve gerçekten eğlenceli ve sakin bir oyunun tonunu belirler. Sahilde ilerledikçe hikayenin önemli noktaları anlatılıyor ve akıllıca Mick'in hayatına ve zihnine giriyorsunuz.
Sonunda yukarıda resimde görülen mini oyun simgeleriyle karşılaşacaksınız ve bunlar sıradan zorluğa dayalı mini oyunlar değil. Bazıları kumsalda ibis olarak istediğiniz kadar uçuyor. Bazıları ise sahilde deniz kabukları topluyor veya pelikanlara balık besliyor. Daha sonra bir sopayla kumun üzerine resimler çizebilir, saldan atlayarak suyu keşfedebilir ve Bay Percival topu alırken topu fırlatabilirsiniz. Bu mini oyunlar sizi Mick'in hayal kurarken veya Bay Percival ile oynarken aklına sokmak için tasarlandı.
Basitçe söylemek gerekirse, tüm bu sahnelerin çizimleri çok güzel ve Avustralya kıyı şeridini gerçekten çok iyi yansıtıyor. Eğlenceli plaj sahnelerinden, aşağıda güzel bir Pink Snapper'ı gösteren su altı sahnelerine ve oyunun sonuna doğru karanlık fırtınalı sahnelere kadar. Sakinleştirici müzikle birleştiğinde Mick'in tonunu ve duygularını, onun oyunbazlığını ve maceracı ruhunu belirliyor.
Hikayede ilerledikçe sahile büyük bir fırtına çarpıyor ve bir tekne açıkta batıyor, içindeki insanlar yardım için el sallıyor. Filmdeki bu sahneyi canlı bir şekilde hatırlıyorum ve çocukken izlemesi çok korkutucuydu. Bir balıkçı olarak yetiştirildim, dolayısıyla teknelerin ve fırtınaların tehlikelerini çok iyi biliyordum ve bu nedenle izlemesi yoğun ama sonucunu görmek muhteşemdi. Sonrasında ne olacağını ya da filmin sonunu açıklamayacağım, ancak bunun duygusal bir yolculuk olduğunu söylememe gerek yok.
Son bir ayrılık jesti olarak, oyunun son oynanabilir bölümü o kadar sıcak ve güzel ki hikayeye uygun bir son ki, sanki yıllar önce ilk kez izlediğim zamanki hissiyatı bana yaşattı. Filmi seven biri için Blowfish Studios'un bu hikayeyi etkileşimli bir oyuna dönüştürerek harika bir iş çıkardığını düşünüyorum. Oyunu tamamlamak sadece 40 dakikamı aldı ve bazıları bunun paraya değmeyeceğini düşünebilir, ancak okul tatillerinde Storm Boy'u VHS'de izlediğim çocukluk zamanlarımın bu canlı anılarını yaşamak benim için eğlenceli bir deneyimdi.
Bu incelemede oyunun 40 dakikalık oyun süresine sahip Steam sürümü kullanıldı. Storm Boy şu anda Steam, Xbox, Playstation, Nintendo Switch iOS ve Android'de mevcuttur ve Hafif Temalar ve Korkunç Sahneler için PG olarak derecelendirilmiştir. Bu oyunu, Colin Thiele'nin hikaye anlatımını eğlenceli ve oynaması kolay bir oyunda deneyimlemek isteyen küçük çocukları olan tüm ebeveynlere tavsiye ederim.
İlginçtir ki, Jai Courtney ve Geoffrey Rush'ın başrollerini paylaşacağı, önümüzdeki yılın başında vizyona girecek bir film daha var. Kesinlikle kontrol edeceğim!
- Konular
- 1,673
- Çözüm
- 48
- Online süresi
- 9mo 24d
- Reaksiyon Skoru
- 8,721
- Altın Konu
- 297
- Başarım Puanı
- 374
- MmoLira
- 41,550
- DevLira
- 753
Paylaşım için teşekkürler.
- Konular
- 2,176
- Çözüm
- 49
- Online süresi
- 1y 4mo
- Reaksiyon Skoru
- 5,109
- Altın Konu
- 497
- Başarım Puanı
- 449
- MmoLira
- 137,024
- DevLira
- 27
Paylaşım için Teşekkürler.
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)