- Konular
- 59,189
- Çözüm
- 109
- Online süresi
- 4mo 16d
- Reaksiyon Skoru
- 14,281
- Altın Konu
- 2,398
- TM Yaşı
- 11 Yıl 3 Ay 10 Gün
- Başarım Puanı
- 1,051
- MmoLira
- 695,225
- DevLira
- 234
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
Strateji oyunları bana her zaman tatmin ve stresin bir karışımını getirdi. Ancak Sid Meier's Civilization VI ile olan deneyimim stresli olmaktan uzaktı. Bu sadece birkaç saat öldürmenin rahatlatıcı bir yolu değildi, aynı zamanda bir bağımlılığa dönüştü. Yapılacaklar listemde ne olursa olsun, sürekli kendime defalarca “Bir tur daha” diyordum. Nintendo Switch'teki son sürümüyle, en güçlü uygarlığı fethetmek kelimenin tam anlamıyla avuçlarınızın içinde.
Civilization'a yeni girmiş biri olarak, 20 küsur yıl önce sadece 2. oyunla amatörce oynamış biri olarak, ne bekleyeceğime dair belirsiz bir fikrim vardı. Sid Meier'in muhteşem yaratılışından haberi olmayanlar için Civilization VI, oyun geliştiricisi Firaxis Games tarafından ilk olarak 2016'da piyasaya sürülen sıra tabanlı bir strateji oyunudur. Büyük ölçekli bir masa oyununa benzer şekilde oynanırken, güçlü bir lider olarak rolünüz keşfetmektir. Medeniyetinizi yönetin ve topraktaki tüm diğerlerine üstün gelmek için büyütün. Hepsi 500 tur veya daha az sürede. Herhangi bir hikaye kampanyasını da takip etmiyor, bu nedenle Civilization VI'nın sıradanlığı, Nintendo Switch gibi bir konsolun her yerden alıp oynaması için mükemmel. Ancak gündelik kelimesine biraz ihtiyatla yaklaşılmalıdır.
En büyük medeniyet olmak büyük bir öğrenme eğrisiyle birlikte gelir. Beni üstün hükümdar yapacak tek şeyin binaları geliştirmek ve farklı birimleri eğitmek olmadığı ilk başlarda belli oldu. İlk yüz virajda zaten iyi inşa edilmiş bir orduyla, sürekli genişleyen teknolojiyle, hükümet politikalarıyla, bilimle, ticaretle, daha yüksek bir güce olan inançla, kültürle ve vatandaşlarımın genel mutluluğuyla hokkabazlık yapıyordum. Ve bu, yoluma çıkan karşıt medeniyetlerle tanışmadan önceydi.
Her ne kadar dost canlısı görünseler de, Kleopatra ve İskender gibi bu ünlü güçlü liderlerin, eğer onları mutlu etmezsem gizli amaçları olacağını biliyordum. Hükümetler, dinlerdeki farklılıklar ya da onlarla etkileşim şeklim çok hızlı bir şekilde armut şekline dönüşebilir. Sürpriz bir savaşla karşılaşmak hazırlıksız olmak eğlenceli değil ama muhtemelen ter döktüğüm tek zamandı.
100 turun ötesinde uygarlığım büyümeye başladı ve karar vermek için çok daha fazla zaman harcamaya başladım. Burası "Bir dönüş daha"ın gerçekten devreye girdiği yer. Medeniyetimin tüm temellerini kapsadığımdan emin olmaya o kadar odaklandım ki. Her fırsatta eğitmem gereken yeni bir birim, değiştireceğim hükümet politikaları ya da herkesten önce inşa etmem gereken yeni bir dünya harikası vardı. 300. dönüm noktasına geldiğimde gözlerim şok içinde ekranın köşesindeki saate bakıyordu. Zaten 2-3 saattir oynadığımı fark ettikten sonra bu oyunun tehlikeli derecede bağımlılık yaratacağını kendime itiraf ettim.
Ancak her zaman 500, 400 ve hatta 300 tura çıkamazsınız. Medeniyetinizi ve sahip olduğunuz gücü dengelemeyi başaramamanız oyununuzu erken bitirecektir. Yeni bir oyuncu olarak başlamak, birçok deneme yanılma ile birlikte gelecektir. Her zaman doğru yapamazsınız ve bu tamamen sorun değil. Kişisel olarak yeni stratejiler geliştirmeyi ve senaryolara önceki oyunlardan farklı yaklaşmayı eğlenceli buldum. Hatta bunu bir lider olarak nasıl performans göstereceğime bile karıştırırdım. Bazen işbirlikçi ve ittifaklar kurmaya açık olurdum, bazen de sınırlarımı açmayı veya servetimi paylaşmayı reddeden açgözlü lider olurdum. Her dönüş aynı olmayacak ve harika, öngörülemeyen bir oyun deneyimi oluşturacak.
Ne yazık ki, Nintendo Switch'in elde taşınır cihazda tam olarak şarj edilmesi için 500 tur çok fazla. Şarj cihazının yakınında olmayacağınızı biliyorsanız, yalnızca oyununuzu kaydetmekle kalmaz, aynı zamanda daha küçük 60 turluk senaryo oyunlarında da şansınızı kullanabilirsiniz. Bunlar, kazanmak için belirli bir hedefi tamamlamanızı sağlayan kampanya görevleri gibidir. Nintendo Switch sürümü, Avustralya'yı keşfetmenizi sağlayan savaş dışı bir senaryo da dahil olmak üzere, orijinal sürümdeki ve DLC'lerindeki tüm senaryoları içerir.
Nintendo Switch'te ne kadar iyi performans gösterdiğine gelince, bazı ilk beklentileri karşıladı. Oyun, elde taşınır cihazda sadece biraz zorlandı, özellikle de oyunun son aşamalarında, ticaret yollarını kurduğumda ve ekranda çok şey olduğu zaman. Ayrıca grafiklerin PC sürümünün sahip olduğu standartları karşılamaması da hiç de akıllıca değil. Switch televizyonuma bağlıyken sürekli genişleyen medeniyetime bakmayı tercih etsem de korkunç değiller. İOS sürümünde olduğu gibi dokunmatik ekran kontrolleri de dahil edilmiştir. Oyunun bazı işlevlerinin kontrol edilmesini kolaylaştırsa da Switch'i bu şekilde tutmaya çalışmak garip geldi. Bunun yerine Joycon'ları kullanmak çok daha rahat ve akıcı geldi.
Nintendo Switch sürümünün ana hayal kırıklığı, Civilization VI'nın diğer sürümlerinde bulunan çevrimiçi çok oyunculu desteğin eksik olmasıdır. Bunun yerine, yerel çok oyunculu seçeneğiyle baş başa kalıyoruz, bu da sizin ve en fazla üç oyuncunun aynı odada oynaması gerektiği anlamına geliyor.
Ancak Sid Meier's Civilization VI'yı Nintendo Switch'e getirmek akıllıca bir hareketti ve her Nintendo Switch sahibinin koleksiyonunda bulunması gereken bir oyun. Bu oyunu istediğiniz yere götürebilmeniz, onu, uzun bir işe gidip gelme gibi, vakit geçirecek bir şeye ihtiyacınız olduğunda mükemmel bir yol arkadaşı haline getiriyor. Öğrenme eğrisi ne kadar dik olursa olsun, tüm farklı mekanizmalarını kavramak kolaydır ve #OneMoreTurn hatasını kendi başınıza yakalamanız uzun sürmez.
- Konular
- 1,673
- Çözüm
- 48
- Online süresi
- 9mo 24d
- Reaksiyon Skoru
- 8,721
- Altın Konu
- 297
- Başarım Puanı
- 374
- MmoLira
- 41,550
- DevLira
- 753
Paylaşım için teşekkürler.
- Konular
- 2,176
- Çözüm
- 49
- Online süresi
- 1y 4mo
- Reaksiyon Skoru
- 5,109
- Altın Konu
- 497
- Başarım Puanı
- 449
- MmoLira
- 137,024
- DevLira
- 27
Paylaşım için Teşekkürler.
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)