- Konular
- 59,185
- Online süresi
- 4ay 14g
- Reaksiyon Skoru
- 14,227
- Altın Konu
- 2,398
- Başarım Puanı
- 1,051
- TM Yaşı
- 11 Yıl 1 Ay 20 Gün
- MmoLira
- 694,336
- DevLira
- 234
Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!
Dünyayı kasıp kavuran yeni bir video oyunu türü ortaya çıktı. Sadece sıradan oyuncularla değil, eSpor topluluğuyla bile. Buna Otomatik Satranç deniyor ve son derece bağımlılık yapıyor. Öyle ki artık 3 ayrı oyunda bu niş türe saatler harcıyorum. Popüler MOBA Dota, kendi versiyonları Dota Underlords'u piyasaya sürerek hızla bu kervana katıldı. Auto Chess geliştiricileri Drodo Studio tarafından geliştirilen bir Dota 2 modu olan Dota Auto Chess ile karıştırılmamalıdır. League of Legends da kendi versiyonu olan Team Fight Tactics ile aynı şeyi yaptı. Üç oyun arasında hem PC'de hem de mobilde bulunabilirler. Evet bu bağımlılık beni her yerde takip ediyor. İki gün boyunca Hearthstone gibi bağımlısı olduğum diğer mobil oyunları da oynadım. Sonuçta unutulur veya sıkıcı hale gelir, bu da kaldırma düğmesine basılmasına yol açar. Auto Chess'in oynanış şekli çok basit olmasına rağmen oldukça ilgi çekici olabilir. Oyunun sonlarında neredeyse spor oyunu kadar heyecan verici hale gelir. Her bir başlığı incelediğimde, her ikisinin de birbirine çok benzediğini ancak oldukça farklı olduklarını gördüm. Sadece bir başlığı parçalamak yerine üçünü de parçalayacağım.
Henüz Auto Chess'e bakmadıysanız veya oyunlardan herhangi birini oynamaya başlamadıysanız, muhtemelen birçok sorunuz olacaktır. Otomatik Satranç Nedir? Oynamak için satrançta iyi olmam mı gerekiyor? İşi sizin için yapıyor mu?
Bu sizin için işin yarısını yapıyor ama kesinlikle boşta oyunculu bir oyun değil. Ve önceden satranç bilgisine gerek yoktur. "Satranç" kelimesi mekaniğin kendisinden çok başlığın bir parçası. Ancak aksiyon 8×8 satranç tahtası benzeri bir oyun alanında gerçekleşiyor. Auto Chess'te yalnızca diğer 1 oyuncuya karşı yarışmazsınız. Sizden 8 kişi var, hepiniz 100 HP ile başlıyorsunuz, bir oyun taşı ve ayakta kalan son kişi olma hedefi var. Bu taş tahtaya çıktıktan sonra istediği yere hareket edebilir ve istediği kişiye saldırabilir. Oyun boyunca diğer oyunculara karşı tek başınıza savaşırsınız, daha fazla parça satın alıp toplar ve diğer insanların HP'sini azaltırsınız. Aynı parçadan birden fazlasını toplayın ve onları daha da güçlü hale getirecek şekilde güçlendirebilirsiniz. Her birkaç turda bir, parçalarınız için teçhizat ve güçlendirmeler gibi faydalı ganimetler bırakan yapay zekaya karşı savaşacaksınız.
Ancak oyun alanında mümkün olduğu kadar çok parça bulundurarak rakibinizi alt edemezsiniz. İlerledikçe XP kazanırsınız ve seviye atlarsınız, seviye 1'de 1 parça oynayabilirsiniz, seviye 2'de 2 parça oynayabilirsiniz vb. 8 parçaya kadar bench yapabilirsiniz, bu da oyunun ileri safhalarında biraz hokkabazlık haline gelir. XP satın alabilmenin yanı sıra, ilk kez gelenlerin bunaltıcı bulabileceği pek çok önceliklendirme ve stratejik düşünme de mevcut. Önemli olan ileriyi planlamak ve açgözlü olmamaktır.
Yine de herhangi bir eski parçayı seçip gidemezsin. Yani yapabilirsin ama stratejinin çoğunun devreye girdiği yer burası. Her parça bir sınıf ve alt sınıfla birlikte gelir. Aynı sınıf setlerini birlikte oynadığınızda, dövüşleri kazanma şansınızı artıran bir sinerji oluştururlar ve parçalarınıza farklı güçlendirmeler verirler. İlk başta tüm odak noktam en kısa sürede maksimum 10. seviyeye ulaşmaktı. Daha sonra daha güçlü parçalar toplarken zaten sahip olduğum parçaları güçlendirmeye ve ardından onları güçlendirmeye çalışıyordum. Bazen başarılı olsam da final 4'e geldiğimde bu taktiklerin işe yaramayacağını fark ettim. Bir maçı kazanmak söz konusu olduğunda takım sinerjisi her şeydir. Her zaman tam olarak istediğiniz akışı elde edemezsiniz. Ancak bu gerçekleştiğinde sahada bazı kremalı oyunlar oynanır. Peki neden her zaman istediğini alamıyorsun? Üç harf, RNG.
RNG, Otomatik Satranç için gerçek mekaniktir. Stratejiler söz konusu olduğunda harika bir oyuncu olabilirsiniz, ancak yalnızca güçlü RNGeezus sizin lehinize olduğunda. Tur başına mağaza seçimleri oldukça rastgeledir, bu da buna göre plan yapmanın başka bir nedenidir. Ancak RNG bazen savaş alanında da meydana geldiğinden bazı adil olmayan ve tuhaf sonuçlar doğurabilir. Oyuncular arasındaki iki kavga aynı değildir. Yani, eğer ekranınızda Joe'ya karşı savaşıyorsanız, Joe sizinle kendi ekranında savaşmıyor olabilir. Aynı zamanda Bob'a karşı da savaşıyor. Yani siz ve Joe aynı anda birbirinizle savaşırsanız, dövüş her ekranda aynı olmayacak, bu da farklı sonuçların ortaya çıkma olasılığı anlamına geliyor. Daha önce bunun düşüşünü izlemiştim. Aynı parçalar, aynı yerleştirme ama bir şekilde her iki oyuncu da kazandı. RNGeezus gizemli şekillerde çalışıyor ve bence düzeltilmesi gerekiyor.
Auto Chess'in 30'dan fazla tur sürebileceği için uzun bir oyuna hazır olun. Bu da yaklaşık 30-45 dakika sürüyor. Mobil cihazlarda oynanabilecek böyle bir oyun olduğu için mutluyum ama kesinlikle 5 dakikalık zaman kaybı değil.
Mekanik olarak aynı olsalar da, üçü arasındaki onları benzersiz kılan farklar şunlardır. Az önce anlattığım kadarıyla ana Auto Chess oyunlarının işleyişi bu şekildedir. Ancak diğerlerinin henüz oluşturmadığı veya oluşturmadığı bazen tartışmalı bir şey içerir ve bu da Mikro işlemlerdir. Açıkçası bu, kazan-kazan türünde bir anlaşma değil. Görülen eşyalar yalnızca kozmetik ürünlerdir ve kişisel olarak başkaları için olduğu kadar büyük bir sorun değildir. Gündelik, özel ve sıralama modlarını oynayabilirsiniz ve muhtemelen üçü arasında en kullanıcı dostu olanıdır. Küçük bir mikro işlem için premium seviyeye yükseltilebilen bir Satranç Kartı ve sezonlar var. Ayrıca yakın zamanda yeni bir karakter yarışı eklediler. Partinin en küçüğü için en fazlasını sunar.
Bunu yazdığım sırada Auto Chess yalnızca Android'de mevcuttu ancak PC Alpha'nın bu hafta içinde Epic Store'a geleceğine dair haberler var.
Şimdi Dota Underworlds'te, açıkçası, Dota karakterlerini kullanmanın bir parçası olarak benzerlikler hemen hemen aynı. Düzenler, kullanıcı arayüzü, taş saldırıları, Auto Chess ile başladıysanız Dota Underlords'a çok yumuşak bir geçiş olacaktır. Ancak birkaç farklılık var. Şu anda hala Beta aşamasındadır ancak önümüzdeki aylarda tam sürümün çıkması yakındır. Bildiğimiz kadarıyla bir savaş geçişi yok ancak bir Beta Sezonu var. Sezonda seviye atladıkça sıralamayı değiştirirsiniz. Ancak şu ana kadar bunun için gerçek bir ödül yok, en üst sıralarda olduğunuzu övünmenin bir parçası. Bunu bir kenara bırakırsak, Dota Underlords hala Auto Chess kadar eğlenceli ve Beta dışında neler sunacağını görmek için sabırsızlanıyorum.
Şu anda Steam, Android ve iOS'ta mevcut. Android veya iOS'ta oynuyorsanız oynamak için yine de bir Steam hesabına ihtiyacınız olacaktır; bu aynı zamanda PC ile mobil cihaz arasındaki ilerlemenin bağlı olduğu anlamına gelir.
Son fakat bir o kadar da önemlisi, Takım Dövüşü Taktikleri. Diğerleri gibi olmaktan en uzak olan. Bazen iyi ama bazen kötü. League of Legends istemcisi tükenen bu sürüm de hala Beta aşamasında ancak Dota Underlords'tan biraz daha fazlasını sunuyor. Haftalık zorluklar, Battle Pass'e benzer bir ödül sistemiyle mevcuttur. Aşırı özel hiçbir şey teklif edilmiyor, sadece temel kozmetik ürünleriniz var. Şu anda oynayabileceğiniz tek mod Basit Eğlence'dir ve Sıralama modu da yakında gelecektir. TFT, altıgen boşluklara bölünmüş daha dikdörtgen 6×8 oyun alanında da biraz farklı oynuyor. Bu, henüz ustalaşmadığım parça yerleştirme konusunda kesinlikle daha fazla stratejiye yol açıyor.
Ancak uygulamasının hala cilalanması gerekiyor. 10 kişilik bir mücadele devam ederken parçalarımdan birinin sahada durduğu ve hiçbir şey yapmadığı çok fazla an oldu. Hala Beta'da, bunu söyleyeceğim ama bu AFK oyunculuk parçalarını bir an önce düzeltmeleri gerekiyor. TFT'nin yağma sistemi de en iyi sistem değil, genel olarak kötü demek istemiyorum ama bazen o kadar da adil gelmiyor. Diğer ikisinden farklı olarak Team Fight Tactics, ücretsiz parçalar için bir ganimet turu da sunuyor. Herkes aynı anda seçim yapamaz, liderlik tablosunda ne kadar yüksekteyseniz sıranızı o kadar uzun süre beklemeniz gerekir. Bir bakıma adil ama kişisel olarak herkese aynı şans tanınmasını tercih ederim. RNGeezuz bu oyunda da hala ortalıkta, neden seçimler söz konusu olduğunda onun bizim emirlerimizi yerine getirmesine izin veremiyoruz. League of Legends kahramanları hakkında bilgi sahibi olmak yardımcı olur. Size yol gösterecek silahlara bakabilirsiniz ancak bu karakterlerin ve sınıflarının ne olduğunu size anlatacak hiçbir şey yoktur. Diğer ikisinin Takım Dövüşü Taktikleri'nden daha iyi yaptığı bir diğer şey de, rauntlar arasında bir ara olduğunu son derece açık hale getirmektir. Pek çok kez "ah kahretsin!" diye bağırdım. Bir sonraki tura 10 saniyeden az bir süre kaldı ve çılgınca parçalarımı satın almak, satmak, takas etmek ve geliştirmek zorunda kaldım.
Piyasada Chess Rush adında başka bir Auto Chess oyunu daha var ancak bunu yazdığım sırada telefonum oyunu indirirken sorun yaşıyordu. Bildiğim tek fark, oyunların normal 30-45'ten farklı olarak 10 dakika sürdüğü turbo modu. Hayatımda yeterince Auto Chess yok bu yüzden Chess Rush'a da bir şans vermek için sabırsızlanıyorum.
Umarım bu sizi Auto Chess ile ilgili her konuda eğitmiştir ve Beta'dan çıktıklarında sizi Dota Underlords ve Team Fight Tactics hakkında güncel tutacağız.