Hikayeler

Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Teknik Destek Uzmanı Olmayı Öğrenin

KERİM ERBAY

Ne Mutlu Türküm Diyene!
TM Üye
Konular
2,176
Online süresi
1y 4ay
Reaksiyon Skoru
5,071
Altın Konu
497
Başarım Puanı
449
TM Yaşı
17 Yıl 26 Gün
MmoLira
136,976
DevLira
27

Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!

Teknik destek uzmanı ne iş yapar?​

Teknik destek uzmanları, teknik, yazılım ve donanım sorunlarına yönelik teknik destek ve yardım sağlamak için son kullanıcılarla birlikte çalışır. Sorun giderdikleri en yaygın sorunlardan bazıları arasında bağlantı sorunları, yavaş performans, verilere erişememe ve verimsiz programlar yer alır. Bu role ilişkin spesifik sorumluluklar şunları içerir:

• Müşterilere bilgisayarlarına yazılım yükleme ve bu programları ilk kez başlatma sürecinde rehberlik etmek
  • Yazılım sorunlarını gidermeye yardımcı olmak ve sorunu çözmek için uygulanabilir ipuçları sağlamak
  • Müşterilere ve son kullanıcılara teknik dokümantasyonun gönderilmesi
  • Bir bilgisayarın belirli bir yazılımı destekleyemediği durumlarda çalışanlara veya müşterilere donanım değişiklikleri konusunda önerilerde bulunmak
  • Teknisyenleri veya kıdemli bir analisti desteklemek için zor vakaları yönlendirmek
  • Sorunları çözmek için müşterinin bilgisayarının kontrolünü uzaktan devralmak

1700903110090.png

Ortalama maaş​

Bu pozisyonun maaşları deneyim seviyenize ve coğrafi konumunuza göre değişir. Indeed’den en güncel maaş bilgileri için maaş bağlantısına tıklayın.

• ABD'de ortak maaş: Yıllık 43.869 $
  • Bazı maaşlar saat başına 7,25 ila 40,05 dolar arasında değişmektedir.

Teknik destek uzmanı gereksinimleri​

Teknik destek uzmanı pozisyonu elde etmek için gereken çeşitli nitelikler vardır . Onlar içerir:

Eğitim​

Teknik destek uzmanı rolü için minimum eğitim gereksinimi pozisyondan pozisyona farklılık gösterebilir. Birçok işveren, bir bilgisayar eğitim programının tamamlanmasının yanı sıra yalnızca lise diplomasına veya GED'e ihtiyaç duyar. Diğer işverenler bilgi sistemleri, bilgisayar bilimi veya bunlarla yakından ilgili başka bir diploma alanında lisans diplomasına ihtiyaç duyabilir. Deneyim önemli olsa da, işverenler genellikle resmi üniversite eğitimi almış adayları işe almayı tercih ediyor.

Eğitim​

Teknik destek uzmanlarının çoğu , işe alındıktan sonra en azından bir miktar işbaşı eğitimi alırlar. Rolün karmaşıklığına, ürünlerin karmaşıklığına ve şirketin büyüklüğüne bağlı olarak eğitim haftalarca sürebilir veya aylarca sürebilir.

Teknik destek uzmanları staj yoluyla eğitim alabilirler. Bazı üniversite programları, müfredatlarının bir parçası olarak staj içerir ve bu deneyim, öğrencilere bilgilerini gerçek dünya ortamında uygulama şansı verir. Ayrıca, istihdama hazır olduklarında kendilerine yardımcı olabilecek BT uzmanlarıyla bağlantı kurma ve ilişkiler geliştirme fırsatları da yaratır.

Sertifikalar​

Microsoft gibi satıcıların yanı sıra satıcıdan bağımsız sertifika sağlayıcılardan da çeşitli sertifikalar alınabilir. CompTIA, dünyadaki en büyük BT sertifikasyon sağlayıcılarından biridir ve işverenlerin tercih ettiği çeşitli temel sertifikalar sunmaktadır. Onlar içerir:

• CompTIA A+: Bu sertifika genellikle işverenler tarafından istenir ve adayların BT alanında çalışmak için ihtiyaç duydukları temel becerilere sahip olduklarını doğrular.
  • CompTIA Network+: Bu sertifika, adayların bir ağdaki hem kablosuz hem de kablolu cihazları tasarlamak, yapılandırmak, yönetmek ve sorunlarını gidermek için ihtiyaç duydukları temel becerilere sahip olduklarını doğrular.
  • CompTIA Security+: Bu sertifika, risk yönetimi, tehdit yönetimi, risk azaltma ve izinsiz giriş tespiti için temel becerilere sahip olduğunuzu doğrular.

Yetenekler​

Çeşitli beceriler, teknik destek uzmanlarının pozisyonlarında başarılı olmalarına yardımcı olabilir. Bunlar şunları içerir:

Müşteri servisi​

Bu beceriler arasında empati, pozitiflik, öz kontrol ve sabır yer alır. Teknik destek uzmanlarının sabırlı olması ve son kullanıcının hissedebileceği herhangi bir hayal kırıklığını gidermek için anlayışlı olması gerekir. Sorunları hızlı, verimli ve müşteriyi veya çalışanı sonuçtan memnun edecek şekilde çözmek için güçlü müşteri hizmetleri becerilerine sahip olmaları gerekir.

Kişilerarası​

Kişilerarası beceriler, sosyal nezaket, iletişim, samimiyet ve iyimserlik gibi yaygın olarak 'insan becerileri' olarak bilinen beceri kümesini ifade eder. Teknik destek uzmanları, tanımladıkları sorunu anlamak için son kullanıcıları aktif olarak dinleyebilmeli ve sorunu tanımlamak için hangi soruları soracaklarını bilmelidir. Ayrıca , bir çözümü teknik olmayan bir kişinin anlayabileceği şekilde tanımlayabilmeleri gerektiğinden, güçlü sözlü iletişim becerilerine de sahip olmaları gerekir. Müşteriler ve çalışanlar için olduğu kadar çevrimiçi sohbet kutuları için de yazarak talimatlar hazırlamaları gerekebileceğinden, bu rolde mükemmel yazma becerileri de önemlidir.

Problem çözme​

Bu beceriler aktif dinleme, analiz, yaratıcılık, iletişim ve karar vermeyi içerir. Teknik destek uzmanları hem basit hem de zorlu bilgisayar sorunlarını tanımlayabilmeli, analiz edebilmeli, gerekli araştırmaları yapabilmeli ve bir çözüm belirleyebilmelidir.

Analitik beceri​

Bu beceriler, özellikle bir teknik destek uzmanının bilgi toplama ve analiz etme becerisini ifade eder. Sorun çözme sürecinin bir parçası olarak bu beceriler, sorunu tanımlamanın ayrılmaz bir parçasıdır.

Teknik destek uzmanı çalışma ortamı​

Teknik destek uzmanları genellikle aşağıdaki koşulların bulunduğu ofislerde çalışır:

• Uzun süre masa başında oturmak
  • Bilgisayar, yazıcı ve tarayıcı gibi ofis ekipmanlarını kullanmak
  • Bazen geceleri veya hafta sonları çalışmak
Teknik destek uzmanları finans, eğitim hizmetleri, telekomünikasyon ve bilgisayar sistemleri dahil olmak üzere çeşitli alanlarda çalışabilir. Bireysel şirketler için şirket içinde çalışabilirler veya işletmelere teknik destek sağlama konusunda uzmanlaşmış daha büyük kuruluşlar için çalışabilirler. Bazı teknik destek uzmanları evden çalışarak müşterilerin sorularını telefonla veya canlı sohbet yoluyla yanıtlarken, diğerleri uygulamalı destek sağlamak için ofislere veya evlere seyahat edebilir.

Teknik destek uzmanı nasıl olunur?​

Teknik destek uzmanı olarak kariyer yapmak için atmanız gereken tipik adımlar şunlardır:

1. Eğitim alın​

Coğrafi bölgenizdeki teknik destek uzmanı pozisyonlarını araştırın ve farklılık gösterebileceği için minimum eğitim gereksinimlerini kontrol edin. Daha ileri bir pozisyona geçmenin bir yolu olarak teknik destek uzmanı pozisyonundan yararlanmayı planlıyorsanız, ileri düzey rollerin çoğu bunları gerektireceğinden, bir önlisans veya lisans derecesi almayı düşünebilirsiniz. Hâlâ lisedeyseniz bilgisayar ve iletişim dersleri almaya odaklanın; çünkü teknik bilgisayar becerileri ve iletişim becerileri bu rol için çok önemlidir.

2. Sertifikalar edinin​

Coğrafi bölgenizdeki açık teknik destek uzmanı pozisyonları için iş tanımlarını okurken, bu pozisyonların herhangi bir özel sertifika gerektirip gerektirmediğini not edin. Çoğu işveren adayların en azından A+ sertifikasına sahip olmasını tercih eder; çünkü bu, adayın BT görevlerini yerine getirmek için temel becerilere sahip olduğunu kanıtlar. Bazı işverenler, Microsoft veya Cisco tarafından sunulanlar gibi satıcıya özel sertifikalara sahip olmanızı da tercih edebilir.

3. Deneyim edinin​

Bir BT pozisyonu için deneyim önemlidir, ancak bazı işverenler lisans veya önlisans dereceniz ve sertifikalarınız varsa deneyimden vazgeçebilir. Pratik bilgi edinmek ve BT alanındaki diğer profesyonellerle ilişkiler kurmak için staj fırsatlarını takip etmeyi düşünün.

4. Özgeçmişinizi güncelleyin​

Gerekli eğitim, sertifika ve deneyime sahip olduğunuzda özgeçmişinizi güncelleyin. En yüksek eğitim seviyenizi, sertifikalarınızı ve ilgili iş geçmişinizi ekleyin. Her pozisyon için, o rollerde kullandığınız becerilerin teknik destek uzmanı pozisyonuna nasıl aktarılabileceğini vurgulamaya çalışın. Yukarıdaki gerekli becerilerin listesini inceleyin ve bunları özgeçmişinize eklemeye çalışın.

5. İş başvurusunda bulunun​

Coğrafi bölgenizdeki açık pozisyonları arayın ve eğitiminize, sertifikalarınıza ve deneyim seviyenize göre en nitelikli olduğunuz rolleri belirleyin. Güncellenmiş özgeçmişiniz ve her bir pozisyon için yazdığınız iyi hazırlanmış bir ön yazı ile başvurun.

Teknik destek uzmanı iş tanımı örneği​

Growth Data, hızla büyüyen girişimine katılmak üzere kendi kendini motive eden bir teknik destek uzmanı arıyor. Bu kişi, müşterilere telefonda veya web sohbeti üzerinden yardımcı olmaktan ve yazılımımızı bilgisayarlarında başarıyla başlatabilmelerini sağlamaktan sorumlu olacaktır. Belirli görevler arasında Büyüme Verileri sistemini öğrenmek ve ürün konusunda uzman olmak, teknik sorunları çözmek için müşteriler ve çalışanlar için eğitim ve demo yapmak, müşterilere donanım ve yazılım yükseltmelerinde yardımcı olmak ve bilet yönetimi sistemimizdeki destek sorunlarını takip etmek yer alacak. Bu kişiden mesai saatleri dışında destek konusunda yardımcı olması istenebilir.

Adayların, BT veya yakından ilgili bir alanda en az bir önlisans derecesine sahip olmaları ve bilgisayar sistemleri kullanıcılarına telefonla veya şahsen yardımcı olma konusunda iki yıllık deneyime sahip olmaları gerekmektedir. İdeal aday, birden fazla görevi yönetme becerisine sahip, empatik ve mükemmel iletişim becerilerine sahip olacaktır.

1700903166096.png

İlgili Konular:​

Son düzenleme:
Paylaşım için teşekkürler.

Paylaşım için teşekkürler

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 1, Üye: 0, Misafir: 1)

Geri