- Konular
- 2,176
- Çözüm
- 49
- Online süresi
- 1y 4mo
- Reaksiyon Skoru
- 5,109
- Altın Konu
- 497
- Başarım Puanı
- 449
- MmoLira
- 137,024
- DevLira
- 27
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
Güçlü iletişim becerileri günümüzün işyerinde önemli bir varlıktır. Modern teknolojiyle birlikte bilgisayarlar üzerinde daha fazla iş yapılıyor ve e-posta, profesyoneller için birincil iletişim yöntemi haline geldi. İş e-postasının nasıl yazılacağını bilmek, iletişim becerilerinizi geliştirmenize ve iş arkadaşlarınız ve müşterileriniz karşısında öne çıkmanıza yardımcı olabilir.
Bu makalede, harika bir iş e-postası yazmak için bilmeniz gereken her şeyi, ipuçları ve örnekler de dahil olmak üzere tartışıyoruz.
Örneğin, "Bu e-postayı size gizlilik politikamızda değişiklikler yapıldığını bildirmek için yazıyorum. Lütfen aşağıdaki değişiklikleri inceleyin ve herhangi bir sorunuz olursa bana bildirin."
Yanıt: Satış Projesi Zaman Çizelgesi Revizyonu: Lütfen İnceleyin
Ekler: Satış Yarışması Proje Zaman Çizelgesi
Üzerinde çalıştığımız satış yarışması projesinin son teslim tarihinin bir hafta öne alındığını bildirmek için bu e-postayı yazıyorum. Yeni son tarih 27 Aralık yerine 20 Aralık. Bu değişiklik nedeniyle, projenin her görevinin son tarihe kadar tamamlanmasını sağlamak için zaman çizelgesinde ayarlamalar yapmamız gerekecek. Güncellenmiş bir proje zaman çizelgesi teklifi ekledim. Lütfen inceleyin ve size verilen görevleri yeni son teslim tarihlerine kadar tamamlayıp tamamlayamayacağınızı bana bildirin. Herhangi bir sorunuz veya endişeniz varsa bana bildirin.
Teşekkür ederim,
Monica Lewis
Satış Müdürü
Hayata Dokunuş Sigorta Grubu
Telefon: (888) 888-8888
E-posta: monica.lewis@email.com
Yanıt: Life Touch Sigorta Grubuna Hoş Geldiniz - Önemli Belgeler Ekte
Ekler: Jennings Politika Belgeleri
Ailenizin hayat sigortası ihtiyaçlarında Life Touch Sigorta Grubu'na güvendiğiniz için teşekkür ederiz. Ailenizin finansal geleceğini güvence altına almanın siz ve aileniz için önemli bir adım olduğunu biliyoruz. Ailenizin gelecekteki güvenliğini korumak için bizi seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Politika belgelerinizi bu e-postaya ekledim. Bu belgeler, toplantımız sırasında haberiniz hakkında konuştuğumuz her şeyi kapsamaktadır. Poliçe belgelerinizi inceledikten sonra teminat kapsamınızla ilgili herhangi bir sorunuz veya endişeniz olursa lütfen bana ulaşmaktan çekinmeyin. Poliçenizin süresi boyunca kişisel hayat sigortası acenteniz olarak kalacağım . İşletmeniz için tekrar teşekkür ederiz.
Sevgilerimle
Monica Lewis
Satış Müdürü
Dakikalar içinde özgeçmişiniz için öneriler alın
Bu makalede, harika bir iş e-postası yazmak için bilmeniz gereken her şeyi, ipuçları ve örnekler de dahil olmak üzere tartışıyoruz.
İş e-postası nedir?
İş e-postası, alıcıya internet üzerinden elektronik olarak gönderilen bir yazılı iletişim şeklidir . Bir iş e-postasının amacı genellikle bilgi iletmek veya alıcıdan harekete geçmesini istemektir. E-posta genellikle diğer iletişim biçimlerine göre daha az resmi olsa da, iş e-postası genellikle alıcıdan beklenen yanıtı almak için tasarlanmış profesyonel bir üslup, stil ve format izler.İş e-postası nasıl yazılır
Harika bir profesyonel e-posta yazmak için şu adımları izleyin:- Net bir konu satırı seçin.
- Bir selamlamayla başlayın.
- Amacınızı belirtin.
- Profesyonel bir imzayla kapatın.
- Düzeltme yapmak.
1. Net bir konu satırı seçin
Konu satırı, e-postanızın neyle ilgili olduğunun kısa bir özetidir. Konu satırı, alıcının e-postanızı açtığında daha fazla bilgi bulması için ne beklemesi gerektiğini bilmesini sağlar. Alıcının e-postanın amacını anlamasını ve e-postanızı okumak üzere açmasını sağlamak için konu satırının net ve profesyonel olması önemlidir. E-postanızın yanlışlıkla gözden kaçmasını veya silinmesini önlemek için konu satırının açık ve net olması en iyisidir.2. Bir selamlamayla başlayın
Her iş e-postası profesyonel bir selamlamayla başlamalıdır. Selamlamanız kısa ve öz olmalı ve alıcıya ismiyle hitap etmeyi amaçlamalıdır. Ancak alıcının adını bilmiyorsanız onun yerine mesleki unvanını kullanabilirsiniz. İş e-postalarında yaygın olarak kullanılan birkaç selamlama örneği arasında "Sevgili", "Günaydın/öğleden sonra/akşam", "Merhaba" ve "Selamlar" yer alır.3. Amacınızı belirtin
Her iş e-postasının bir amacı olmalı ve tercihen her e-postanın tek bir amacı olmalıdır. E-postanızın belirli bir konu, görev veya istekle ilgili net bir mesaj iletmesini sağlamaya çalışın. Bunu yapmak, önemli ayrıntıların gözden kaçırılmamasına ve kafa karışıklığının önlenmesine yardımcı olacaktır. E-postanıza amacı açıkça belirten bir cümleyle başlamak, alıcının e-postayı neden yazdığınızı anlamasını sağlamaya yardımcı olabilir.Örneğin, "Bu e-postayı size gizlilik politikamızda değişiklikler yapıldığını bildirmek için yazıyorum. Lütfen aşağıdaki değişiklikleri inceleyin ve herhangi bir sorunuz olursa bana bildirin."
4. Profesyonel bir imzayla kapatın
Bir iş e-postasında, e-postanızın imza satırı kartvizit görevi görür. Birçok işletme, çalışanları için önceden biçimlendirilmiş imzalara sahiptir. Profesyonel bir imza genellikle resmi bir kapanış selamını, adınızı, mesleki unvanınızı, şirketinizin adını ve iletişim bilgilerinizi içerir. Profesyonel imzanız aynı zamanda şirketinizin logosunu veya kendi resminizi de içerebilir.5. Düzeltme
E-postanızı yazmayı bitirdikten sonra, e-postayı yazım ve dilbilgisi hataları açısından yeniden okumalısınız. Ayrıca e-postanızın mesajının anlaşılır olduğundan da emin olmalısınız. Bir iş e-postasını düzeltirken, uygun üslup, stil ve formatı kullandığınızdan emin olmak için kendinizi e-postayı okuyan alıcı olarak düşünmeye çalışın. Son olarak, eğer eklerin olması gerekiyorsa, e-postayı göndermeden önce belgeleri eklediğinizden emin olun.İş e-postası örnekleri
Burada aynı kişi tarafından yazılan iki farklı türde iş e-postasının bir örneği bulunmaktadır. Biri bir meslektaşına, diğeri ise bir müşteriye yazılmıştır:Meslektaşına iş e-postası örneği
Kime: Johnathon RomanYanıt: Satış Projesi Zaman Çizelgesi Revizyonu: Lütfen İnceleyin
Ekler: Satış Yarışması Proje Zaman Çizelgesi
Üzerinde çalıştığımız satış yarışması projesinin son teslim tarihinin bir hafta öne alındığını bildirmek için bu e-postayı yazıyorum. Yeni son tarih 27 Aralık yerine 20 Aralık. Bu değişiklik nedeniyle, projenin her görevinin son tarihe kadar tamamlanmasını sağlamak için zaman çizelgesinde ayarlamalar yapmamız gerekecek. Güncellenmiş bir proje zaman çizelgesi teklifi ekledim. Lütfen inceleyin ve size verilen görevleri yeni son teslim tarihlerine kadar tamamlayıp tamamlayamayacağınızı bana bildirin. Herhangi bir sorunuz veya endişeniz varsa bana bildirin.
Teşekkür ederim,
Monica Lewis
Satış Müdürü
Müşteriye iş e-postası örneği
Kime: Kendall JenningsYanıt: Life Touch Sigorta Grubuna Hoş Geldiniz - Önemli Belgeler Ekte
Ekler: Jennings Politika Belgeleri
Ailenizin hayat sigortası ihtiyaçlarında Life Touch Sigorta Grubu'na güvendiğiniz için teşekkür ederiz. Ailenizin finansal geleceğini güvence altına almanın siz ve aileniz için önemli bir adım olduğunu biliyoruz. Ailenizin gelecekteki güvenliğini korumak için bizi seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Politika belgelerinizi bu e-postaya ekledim. Bu belgeler, toplantımız sırasında haberiniz hakkında konuştuğumuz her şeyi kapsamaktadır. Poliçe belgelerinizi inceledikten sonra teminat kapsamınızla ilgili herhangi bir sorunuz veya endişeniz olursa lütfen bana ulaşmaktan çekinmeyin. Poliçenizin süresi boyunca kişisel hayat sigortası acenteniz olarak kalacağım . İşletmeniz için tekrar teşekkür ederiz.
Sevgilerimle
Monica Lewis
Satış Müdürü
Dakikalar içinde özgeçmişiniz için öneriler alın
İş e-postası yazma ipuçları
İş e-postası yazarken hatırlamanız gereken birkaç genel ipucu:- Hedef kitlenizi tanıyın: Bir iş e-postası yazmaya başlamadan önce hedef kitlenizin kim olduğunu bilmek önemlidir. Çoğu iş e-postasının profesyonel kalması için resmi bir üslup, stil ve formata ihtiyacı vardır. E-postanızın tonu açık ve olumlu kalmayı hedeflemelidir. Ancak alıcıyı iyi tanıyorsanız daha az resmi bir stil ve format kullanabilirsiniz.
- Yazarken empati kullanın: Yazılı iletişimin tonunu ve amaçlanan anlamını bazen okuyucunun belirlemesi zor olabilir. E-postanızı yazarken empati kurmak, üslubunuzun olumlu kalmasını sağlamanıza ve yanlış anlamaların ortaya çıkmasını önlemenize yardımcı olacaktır.
- E-postanızın gerekli olduğundan emin olun: Çoğu kişi her gün çok sayıda e-posta alır. Bir iş e-postası göndermeden önce e-postanızın gerekli olduğundan emin olmak, alıcının e-postanızı gerçekten açma, okuma ve yanıtlama olasılığını artırmanıza yardımcı olabilir.
- E-posta kullanmanın uygun olduğundan emin olun: E-posta, profesyoneller için harika bir iletişim aracı olsa da, bazı iletişim türleri, yüz yüze veya telefon gibi başka bir format aracılığıyla iletildiğinde daha iyi olur. Bir iş e-postası göndermeden önce, e-posta kullanımının iletişim kurmanız gerekenler için uygun olduğundan emin olmanız önemlidir.
- E-postanızı kısa tutun: E-postanızı kısa ve öz tutmak, e-postanızın mesajının net olduğundan emin olmanıza yardımcı olabilir ve alıcıdan beklediğiniz yanıtı almanızı sağlayabilir. E-posta iletişiminizde açık ve kesin olmak okuyucuya zaman kazandıracak ve e-postanızın amacını net bir şekilde anlamalarına yardımcı olacaktır.
- Konular
- 59,189
- Çözüm
- 109
- Online süresi
- 4mo 16d
- Reaksiyon Skoru
- 14,294
- Altın Konu
- 2,398
- TM Yaşı
- 11 Yıl 3 Ay 14 Gün
- Başarım Puanı
- 1,051
- MmoLira
- 695,294
- DevLira
- 234
Paylaşım için teşekkürler.
- Konular
- 2,176
- Çözüm
- 49
- Online süresi
- 1y 4mo
- Reaksiyon Skoru
- 5,109
- Altın Konu
- 497
- Başarım Puanı
- 449
- MmoLira
- 137,024
- DevLira
- 27
Teşekkür ederim.Paylaşım için teşekkürler.
- Konular
- 3,135
- Çözüm
- 3
- Online süresi
- 4mo 15d
- Reaksiyon Skoru
- 5,377
- Altın Konu
- 67
- Başarım Puanı
- 409
- MmoLira
- 1,417
- DevLira
- 0
Paylaşım için teşekkürler
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)