- Konular
- 59,189
- Çözüm
- 109
- Online süresi
- 4mo 16d
- Reaksiyon Skoru
- 14,280
- Altın Konu
- 2,398
- TM Yaşı
- 11 Yıl 3 Ay 6 Gün
- Başarım Puanı
- 1,051
- MmoLira
- 695,092
- DevLira
- 234
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
Commandos 2 HD Remaster, Torus Games tarafından geliştirilen, Kalypso Media tarafından yayınlanan ve 24 Ocak 2020'de Steam'de piyasaya sürülen gerçek zamanlı taktik oyunudur. Bu, 1998'deki Commandos: Behind Enemy oyununun devamı olan 2001 yapımı Commandos 2: Men of Courage oyununun yeniden tasarlanmış halidir. Men of Courage, ilk olarak Pyro Studios tarafından geliştirildi ve 20 Eylül 2001'de PC'ler için Eidos Interactive tarafından yayınlandı ve 2002'de konsolda piyasaya sürüldü. Commandos 2 HD Remaster'ın ayrıca 2020 İlkbaharında modern konsollarda piyasaya sürüldü.
İkinci Dünya Savaşı'nın arka planında geçen oyunda, o döneme ait otantik silah ve araçları kullanarak, gece, gündüz ve hava durumu efektleriyle 9 farklı ortamda 10 görevde düşman hatlarının arkasına geçeceksiniz. İngiliz komandolardan oluşan ekibiniz sürekli olarak sayıca ve silah bakımından üstündür, ancak yol budur. Her görev gizlilik, konumlandırma, sabotaj ve stratejinin birleşimiyle dikkatli bir planlama gerektirir. Oyun, görev hedeflerine ulaşmak için düşman kuvvetlerini kademeli olarak alt etmek için çeşitli komando yeteneklerini kullanmak yerine, oyuncuların doğrudan çatışmalardan kaçınmasını vurguladığından, ateşli silahlarla gidemezsiniz.
Commandos 2 HD Remaster, hem eski oyuncuların hem de yeni oyuncuların bu klasik Komando deneyimini kolaylaştırmasına yardımcı olmak için yeni görseller, yeniden işlenmiş kontroller, güncellenmiş bir kullanıcı arayüzü ve yenilenmiş eğitim görevleri ekliyor. Orijinal oyunları hiç oynamadım, bu yüzden bana rehberlik edecek bu ayrıntılı eğitimlere sahip olmaktan memnun oldum. İlk iki görev öğretici görevi görüyor ve oynanış unsurları açıklansa da, çok detaylı oldukları için mekanizmaları gerçekten öğrenmek yine de çok fazla deneme yanılma gerektiriyordu.
Arka plan manzarasının ve binaların yeniden düzenlenmiş grafikleri muhteşem ve yüksek çözünürlüklerde harika görünüyor. Orijinal oyunun 640×480 çözünürlük kullandığı göz önüne alındığında, geliştirme ekibinin artık mevcut 4K çözünürlükleri destekleyebildiğinin bir kanıtıdır. Gölge efektleri de orijinalin ekran görüntüleri ile karşılaştırıldığında özellikle iyidir. Kontroller ve menüler eski ve hantal görünüyor ama ben şahsen bunu seviyorum çünkü size bunun bir 2001 klasiğinin yeniden düzenlenmiş versiyonu olduğunu hatırlatıyor ve o dönemde oyun oynamanın nostaljisini seviyorum.
Pek çok oyuncu bu yeniden sürümde yüksek sesle şikayette bulundu çünkü araçların ve binaların çoğunda Nazi Almanyası ve İmparatorluk Japonya'sına göndermeler vardı, ancak bunlar bu yeniden düzenlemeden kaldırıldı. Bunun İkinci Dünya Savaşı'ndaki gerçek bir komando deneyiminden nasıl uzaklaşacağını görebiliyorum. Ayrıca ortak çok oyunculu mod da yok, ancak orijinali hiç oynamadığım göz önüne alındığında, bunlar benim için kişisel olarak pek önemli olmayan şeyler.
İlk eğitim görevinde ekibiniz hırsız ve kazıcıyla küçük başlar. İkinci görev, elit bir yeşil bere ve bir keskin nişancıya erişmenizi sağlar. Oyundaki diğer karakterler arasında bir dalgıç, casus ve baştan çıkarıcı kadın (düşmanların dikkatini dağıtmak için rujunu kullanabilen) yer alıyor. Envanter öğelerini askerler arasında aktarabilen ve dikkati dağıtmak için düşmana havlayabilen Viski adında sadık bir köpek bile var. Her sınıfın, düşman kuvvetlerine sızmaya ve onları yenmeye yardımcı olacak kendi özel becerileri vardır. Devriyeleri ortadan kaldırmak, mayınları silahsızlandırmak, dikenli tel çitleri kesmek, düşman askerlerini sessizce indirip bağlamak, tıkamak vb. için komandolar arasında sürekli geçiş yaparak onların güçlü yönlerini geliştirmeniz gerekecek.
Yalnızca hırsız kasaları ve kapıları açmak için kilitleri açabilir. Eğer bir kazıcı bir dizi kilit kazma alırsa, önce hırsıza ya da hırsızın kazıcıya geri dönmesi, envanter öğesini değiştirmesi ve ardından hırsızın kilit açmaları kullanması gerekir. Neyse ki, onun kilidini açtığınızda Viski burada yardımcı oluyor. Yalnızca hırsız ve yeşil bereli elektrik direklerine tırmanabilir ve elektrik hatları boyunca yalpalayabilir. Tersine, hırsız bir askeri yere yumruklayıp bağlayamaz, öğüremez, bunu yalnızca Sappers yapabilir. Alışılması zaman alan hantal bir sistemdir, ancak bu, gerçekten hedefi ve hangi komandonun görevin bu bölümünü yapmak için en iyi donanıma sahip olduğunu düşünmeniz gerektiği anlamına gelir.
Görevlerin kendisi, tarih meraklılarının anında tanıyabileceği bazı gerçek İkinci Dünya Savaşı olaylarına dayanmaktadır. Görevlerden biri, Fransa'nın La Rochelle kentindeki Alman denizaltı üssündeki bir Enigma makinesini ve onun kod kitabını ele geçirmenizdir. Başka bir görevde, Kwai Nehri üzerindeki köprüyü yok etmelerine yardım eden Albay Guiness'i kurtardıkları Pasifik Tiyatrosu yer alıyor. Ayrıca Normandiya işgali ve Cerbourg savaşı sırasında komandoların yaralı Er Smith'i kurtardığı ve Amerikan askerlerinin yardımıyla şehri Alman piyade dalgalarına ve Panzer III tanklarına karşı koruduğu bir görev var.
Bu tarihi görevleri oynamak gerçekten harika ama aynı zamanda herhangi birini yanlış yaparsanız çok cezalandırıcı olur ve daha da kötüsü, ilerlemenizi kaydetmeyi unutursanız. Çok az kontrol noktası var veya hiç yok ve oyunu duraklatamazsınız, bu da sizi yakalayabilecek devriye gezen düşmanları bırakır. Bazen hangi karakterin hangi yeteneği yapabileceğini de unutuyordum, bu yüzden beceri setlerini hatırlamak için her komandoya tıklamam gerekiyordu. Biraz mantığa aykırı ve birçok kez taktiklere ve konumlandırmaya çok yoğun bir şekilde konsantre oldum, hassas hareketlerimi planlamak için zaman ayırdım, sadece mayını etkisiz hale getirmek yerine üzerine basan yanlış komandoyu seçerek işleri hallettim. Basit hatalar tüm sekansları tekrar yapmam gerektiği anlamına geliyordu.
Genel olarak oyuna 7/10 verdim. Orijinal oyunları oynadıysanız ve sevdiyseniz, Almanca ve Japonca simgelerin kaldırıldığı sansürlü içerik ve co-op oyununun olmaması sizi rahatsız edebilir. Orijinalleri çalmadım ama sansürle veya bu soloyu oynamakla da ilgili bir sorunum yok. Bu, oyun deneyimimi etkilemedi ve bu eski oyunların yeniden düzenlenmiş versiyonunu oynamanın getirdiği nostaljiyi seviyorum. Commandos 2 HD Remaster, orijinaliyle aynı cesur hissi veriyor ancak modern grafiklere sahip ve saldırılarınızı planlarken dikkatli karar vermenizi gerektiriyor. Kontrollere alışmak biraz zaman alır ve bu oyun çok fazla sabır gerektirir, ancak öğrenmeniz ve uygulamanız için zaman ayırmanız koşuluyla oynanış birinci sınıftır.
- Konular
- 685
- Çözüm
- 47
- Online süresi
- 8mo 23d
- Reaksiyon Skoru
- 3,194
- Altın Konu
- 87
- Başarım Puanı
- 341
- MmoLira
- 3,236
- DevLira
- 11
Paylaşım için teşekkürler.
- Konular
- 6,063
- Çözüm
- 11
- Online süresi
- 2mo 9d
- Reaksiyon Skoru
- 6,031
- Altın Konu
- 6
- Başarım Puanı
- 511
- MmoLira
- 13,218
- DevLira
- 56
Paylaşım için teşekkürler, Türkçe bir inceleme videosu da koyarsan çok faydalı olacaktır.
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)