Hikayeler

Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

DwarfHeim İnceleme

Carissa

Administrator
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye Turkmmo Discord Nitro Booster
Admin
Konular
59,185
Online süresi
4ay 14g
Reaksiyon Skoru
14,227
Altın Konu
2,398
Başarım Puanı
1,051
TM Yaşı
11 Yıl 1 Ay 21 Gün
MmoLira
694,336
DevLira
234

Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!

694ae477381289b0a.jpg

DwarfHeim, Pineleaf Studio tarafından geliştirilen ve Merge Games tarafından yayınlanan, 22 Ekim 2020'de Steam Erken Erişim'de yayınlanan bir ortak gerçek zamanlı strateji oyunudur. Gerçek zamanlı strateji oyunları son yıllarda Command & Conquer: Remastered, Iron Harvest ve Age of ile yeniden canlandı. Empires III: Kesin Sürüm. Cüceler oynamayı en sevdiğim ırklardan biri bu yüzden DwarfHeim'in görsellerini ve fragmanlarını görünce onu oynamak zorunda kaldım. Daha da iyisi, bu oyun bir kooperatif gerçek zamanlı strateji oyunu olarak pazarlanıyor ve eşim, en iyi arkadaşım Garbz da bu konuda haklı. Yıllar boyunca Northgard'da birlikte saatlerce vakit geçirdik ve DwarfHeim de benzer bir duyguyu yakalamış gibi görünüyordu. DwarfHeim iyi grafiklere, oynanışa ve cücelere sahip bir gerçek zamanlı strateji oyunu olduğu için bu değerlendirmede hem haklı hem de haksızdık! Aynı zamanda, her biri aynı takımda önemli bir rol (sınıf) oynayan üç oyuncunun benzersiz unsuruna da sahiptir.

Geçmişteki bazı gerçek zamanlı strateji oyunları sizin ve bir arkadaşınızın aynı üssün ve birimlerin kontrolünü paylaşmasına izin veriyordu. StarCraft 2, Warcraft 3 ve Planetary Annihilation: Titans gibi oyunlar bunlardan birkaçıdır. Biriniz üssün inşasının sorumluluğunu üstlenirken, diğeriniz birkaç birlik alıp keşfe çıkacak. DwarfHeim'in farkı, sizin ve en fazla iki kişinin bir sınıf seçip takım için bu rolü oynaması gerektiğidir. Temelde bir kişi üs inşasının sorumluluğunu üstlenir, bir kişi ekibin ordusunun bakımını yapar ve bir kişi kaynakları yönetir. Tek başına mı oynuyorsun? Üç yönü de kontrol etmeniz gerekecek.

505db8e369d8f69af.jpg

DwarfHeim'in oynayabileceği üç sınıfı vardır: İnşaatçı, Madenci ve Savaşçı. İnşaatçı sınıfı ve birimleri, birimleri iyileştirerek, savunmalar ve evler inşa ederek, çiftlikler oluşturarak ve rahatlatıcı biralar hazırlayarak takımı destekler. Madenci, başta yeraltı inşaat makineleri ve tuzaklar olmak üzere kaynakları toplamaya ve iyileştirmeye ve savunmaları ve binaları havaya uçurmaya odaklanır. Son olarak Savaşçı ordunuzu eğitir ve şehri savunur. Altın almak için yaratıkları öldürecekler ve düşman ekibini yok etmek için ordunuzu efsanevi silahlarla donatacaklar. Builders ve Warriors, normal bir gerçek zamanlı strateji oyunu oynamaktan pek farklı değil.

Madenci sınıfının ilkeleri, daha önce oynadığınız tüm kaynak toplayıcı oyunlara benziyor ancak bu sefer madencilerinizi yer altına göndermeniz ve madencilikle ilgili yapılar ve makineler inşa etmeniz gerekiyor. Sonuçta Cücelerle oynuyoruz! Aşağıda cevherleri koruyan canavarlar da var, bu yüzden onların yuvalarında sonsuz düşmanlar ortaya çıkarken tuzaklar kurmanız gerekecek. Size giden yolu yavaşlatmak için kule savunma oyununa benzer bazı engeller kurmak isteyeceksiniz. Madencileri korumak ve karanlık derinlikleri keşfetmek için birkaç savaşçı birimi göndermeye değer. Başlangıçta madencinin taşıma bantlarını nasıl doğru şekilde çalıştıracağını ve doğru cevher ayırıcıları, bölücüleri, izabe tesislerini vb. nasıl kuracağını hatırlamasıyla uğraştım. Çoğu oyun gibi, bunu da yeterince düzenli oynarsanız, alışılmış bir alışkanlık haline gelecektir.

40c900d6c0be47cb9.jpg

Diğer oyun modlarına geçmeden önce oynamanızı şiddetle tavsiye ettiğim dört kapsamlı eğitim var. Oyunla ilgili temel bilgiler eğitimi ve oyundaki her sınıfı öğrenmek için çok ayrıntılı ve yararlı olan üç sınıfa özel eğitim bulunmaktadır. DwarfHeim daha önce oynadığımdan daha karmaşık bir gerçek zamanlı strateji oyunu ve bu eğitimlere çok ihtiyaç vardı. Aslında, birkaç hafta başka oyunlar oynayıp DwarfHeim'e döndükten sonra, temel başlangıç süreçlerinin çoğunu unutmuştum, bu nedenle eğitimlerde hızlı bir bilgi tazelemesi harika oldu.

Yeraltı madenciliği bu oyunun yeni yenilikçi özelliğidir ve cevher toplaması için bir işçi göndermekten çok daha karmaşıktır. Çeşitli renkli cevher türlerini çıkarmak, kayaları kırmak için makineler yapmak ve ana taş ve kömür için taşıma bantlarıyla depoya göndermek zorunda oldukları için bu sınıfta biraz daha fazlası var. Demir ve diğer metalik çubuklar yapmak için, hangi cevherin hangi taşıma bandına gideceğini sınıflandıran, cevheri eriterek çubuklara dönüştüren bir demirhaneye ve ardından taşıma bantlarını depoya geri gönderen bir ayırıcıya ihtiyacınız vardır. Demir ve kömürden yapılmış çelik yapmanız gerektiğinde işler daha da karmaşıklaşır, bu nedenle kömür için bir taşıma bandına ve ayırıcıdan demirci ocağına, dönüştürücüye ve ardından depoya giden bir konveyöre ihtiyacınız vardır. Oldukça karmaşık bir hal alıyor ve bu rolde uzmanlaşmış oyuncuların çok oyunculu oyunlarda en iyi şekilde seçileceğinden eminim. Diğer oyunculardan gördüğüm yer altı üs tasarımlarından bazıları etkileyici. Daha önce Factorio oynadıysanız madencinin nasıl çalıştığına aşina olacaksınız.

34ed6628a24730887.jpg

Eğitimleri tamamladıktan sonra seçebileceğiniz dört oyun modu vardır: Sıralamalı Fetih, Hayatta Kalma, Çatışma ve Sandbox. Conquest, DwarfHeim'in dereceleri ve skor tablolarını içeren ana çok oyunculu modudur ve sizin ve diğer iki oyuncunun rakip takımın Belediye Binasını yok etmek için birlikte çalışması gereken rekabetçi bir 3v3 oyunudur. Hayatta kalma modu, bir takım olarak birlikte çalışma pratiği yapmanın veya sonsuz bir Trol sürüsüne karşı yapay zekaya karşı tek başına oynamanın ve mümkün olduğu kadar uzun süre hayatta kalmanın iyi bir yoludur.

Modern Warcraft 3'e benzer bir estetiğe sahip olan oyunun sanat tarzından gerçekten keyif aldım. Aksiyonu doğrudan yakınlaştırabilir ve ayrıca üs hakkında genel bir bakışa sahip olabilirsiniz. Ağaçların ve çiftliklerin ayrıntı düzeyi, kesin bir cüce temasına sahip çeşitli binalar gibi iyidir. Yer üstünden yeraltına geçiş mini haritanın üst kısmında yapılabilir. Yeraltı mağaraları karanlık ve gizemlidir, savaş sisi oraya kadar uzanır ve madencilerinize ve ekipmanlarınıza saldıracak yaratıkları ve canavarları ortaya çıkaran haritadaki kafatası simgelerine dikkat edin. Çeşitli Cüce karakterlerinin sesleri, bazı harika mizahi esprilerle birlikte muhteşemdi. Bu bana Warcraft 3'te bir şeyleri havaya uçurmayı seven Ork piyonunun tıklamasını hatırlattı.

20af51c5347713ea5.jpg

Çatışma modu, her biri farklı zorluklara sahip bir dizi haritada, daha zorlu haritaların ve zorlukların kilidini açmanıza olanak tanıyan, 1-3 oyunculu rekabetçi bir Yapay Zeka oyun modudur. Son olarak, sandbox modu, kendiniz için belirleyebileceğiniz hedefler dışında hiçbir hedefi olmayan, 1-6 oyunculu daha rahat bir oyundur. Bu, oyunu öğrenmenin ve stratejileri birlikte test etmenin iyi bir yoludur. Tek başıma oynarken Çatışma moduyla başlamayı seçtim ve tek başıma mücadele ettim.
Eğiticileri oynamak, o sırada yalnızca tek sınıf rolüne odaklanmanızı sağlar. Bir madenci olarak, yeraltında cevheri külçelere nasıl dönüştüreceğimi ve onları nasıl rafine edeceğimi bulmaya çalışıyordum; bu da daha sonra yukarıdaki inşaatçıların üssü genişletmesine ve savaşçıların bir ordu kurmasına olanak tanıdı. Ne yaptıkları konusunda endişelenmeme gerek yoktu ama artık tek başımaydım ve bu üç hususu da yönetmek zorundaydım. Yeraltındaydım ve madencilik operasyonunu en verimli şekilde yürütmek için doğru yapıları inşa etmeye odaklanıyordum. Yer üstüne geçip herhangi bir saldırıya karşı savunma yapmak için üs ve temel ordu birimlerine başlıyordum ve sonra ileri geri geçiş yapıyordum.

Yeraltındayken saldırı altında olduğumuzu söyleyen bir alarm geldi. Yer üstüne geçiyor, birliklere saldırı emri veriyor, onları üssün menziline geri getiriyor, kaybettiğim birimleri inşa ediyor, sonraki birkaç binanın inşa edilmesini emrediyor ve madenciliğe devam etmek için yer altına geri dönüyordum. Kısa bir süre sonra tekrar saldırı altındaydık, ben de yukarı çıkıp savunmaya geçtim, sonra da madenciliğe geri döndüm. Yaklaşık 45 dakika boyunca bu oldu ve aslında hiçbir yere varamadığımı fark ettim. Temel bir ordu kurmaya yetecek kadar kaynak topluyordum ama sonra düşman gelip bunların yarısını yok edecekti. Kalan kaynakları orduyu eski haline döndürmek için harcardım ve sonra kaynaklar tükenirdi. Orduyu ayakta tutacak kadar hızlı kaynak elde edemediğim bir döngünün içindeydim. Sonunda ordum istila edildi ve onu dolduracak hiçbir şeyim kalmamıştı, bu yüzden hakimiyet altına alındım.

1692ed84a81c90543.jpg

DwarfHeim düşündüğümden çok daha zor ama bu kötü bir şey değil. Vurgu işbirliği içinde oynamaya odaklanıyor, bu yüzden eşim ve Garbz ile yapay zekaya karşı oynadığımda açıkçası çok daha iyi iş çıkardık. Hepimiz sadece rollerimize odaklandık ama tüm kaynakların paylaşıldığı göz önüne alındığında, kaynaklara ihtiyaç duyduğumuzda iletişim kurmak zorunda kaldık. Onu savunacak bir ordu kurmaya yetecek kadar kaynak bırakmadan büyük bir savunma üssünü gerçekten hızlı bir şekilde inşa etmenin hiçbir faydası yok. Bu arada ben yeraltında madencilik üretimini en iyi şekilde nasıl optimize edebileceğimi bulmaya çalışıyordum. İletişim kurma ihtiyacı göz önüne alındığında ve geliştiriciler ekibinizi doldurmaya yardımcı olmak için çevrimiçi eşleştirmeyi eklemiş olsa da, arkadaş olmayan kişilerle iletişim zor olacak ve onların AFK'ya gitme veya oyunun ortasında bağlantılarını kesme şansları var. Şu anda bir tablo çizmek için henüz çok erken ve erken erişimde daha fazla vakit geçirmek, tam sürümden önce çok oyunculu deneyimi iyileştirmeye kesinlikle yardımcı olacak.

DwarfHeim, bu erken erişim döneminde bile çok iyi bir gerçek zamanlı strateji oyunudur. Arkadaşlarınızla oynadığınız veya diğer oyuncularla çevrimiçi olarak savaştığınız rekabetçi bir oyun olma potansiyeline sahiptir. Hâlâ çok fazla pratiğe ihtiyacım var, özellikle de solo oynarken, ancak şu ana kadar yapay zekaya karşı kooperatifte çok eğlenceliydi. Pine Studio, düzenli güncellemeler ve düzeltmeler yayınlamak için yoğun bir şekilde çalışıyor ve Discord kanalındaki oyuncuların geri bildirimlerini aktif olarak dinliyor, böylece bu oyunun geleceği iyiye işaret ediyor. Eğer bir gerçek zamanlı strateji oyunu hayranıysanız kesinlikle oynamanız gereken bir oyun.

Paylaşım için teşekkürler.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 1, Üye: 0, Misafir: 1)

Geri