Hikayeler

Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Ashwalkers: A Survival Journey İnceleme

Carissa

Administrator
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye Turkmmo Discord Nitro Booster
Admin
Konular
59,185
Online süresi
4ay 14g
Reaksiyon Skoru
14,227
Altın Konu
2,398
Başarım Puanı
1,051
TM Yaşı
11 Yıl 1 Ay 20 Gün
MmoLira
694,336
DevLira
234

Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!

1dc4bfa50fcb0fb76.jpg

Ashwalkers, Life is Strange'in ortak oluşturucusu Hervé Bonin'in yeni stüdyosu Nameless XIII ve yayıncı Dear Villagers tarafından hazırlanan bir hayatta kalma simülasyonudur. 15 Nisan 2021'de Steam'de yayınlandı ve oyunun 34 olası sonundan yalnızca birkaçını deneyimleyerek oyunu birkaç gün erken oynayabildim. Kırmızı dokunuşlu gri tonlamalı sanat tarzı ve dört maceracıya, küllerle dolu sert dünyada yolculuk ederken kasvetli ama umutlu bir görünüm sağlayan müzik hoşuma gitti.

Jeolojik bir felaketten 200 yıl sonra, The Squad adlı bir grup hayatta kalan, harap olmuş bir araziye doğru yola çıkıyor. Halkları için bir sığınak bulmaları gerekiyor, ancak oraya ulaşmak için karmaşık ahlaki ikilemlerle dolu çorak araziyi geçmek zorundalar. Oynarken, kamp alanlarındaki yiyeceklerini, sıcaklıklarını, enerjilerini ve ekipmanlarını yönetirken ve çeşitli bölgelerde olası 34 sona doğru ilerlerken bu dört karakteri tanıyacaksınız.

255ded347a237529b.jpg

Her bölge farklı derecelerde soğuk sıcaklıklara sahiptir; en soğuk bölgeler ekranın kenarlarında buz sarkıtlarının oluşmasına neden olur. Grubunuz güçlükle ilerledikçe ısı ve enerji harcayacak ve açlık kazanacaklar. Eşyaları toplamak enerji tükettiğinden herkesin enerji seviyesini izlemek önemlidir ve farenin sağ tuşuna basarak aktif grup üyelerini kolayca değiştirebilirsiniz. Bu yöntemi aynı zamanda her karakterin sahip olduğu sınırlı envanter yuvalarını yönetmek için de kullanırsınız.

Grubun lideri Petra, pragmatik savaşçı Sinh, genç iyimser bilim adamı Kali ve temkinli izci Nadir'in kontrolünü ele geçirerek, yağmalamak veya incelemek için parlak ilgi çekici noktalar bulmak üzere her bölgeyi oldukça doğrusal yollardan geçeceksiniz. Yol boyunca, düşüncelerinize meydan okuyacak ve sınırlarınızı test edecek diğer insanoğlu veya canavarların tehdidi her zaman vardır, ancak her zaman tarafın anlayacağı bir seçeneğiniz vardır.

31f6b8433a87a67a4.jpg

Parti üyelerinin molaya ihtiyacı olduğunda kamp kurmalısınız. Gruba biraz sıcaklık sağlayacak bir ateş yakmak için oduna ihtiyacınız var. Genellikle uykudan sonra herkesi ısıtmak için iki parça odun yeterlidir. Hangi üyelerin beslenmesi gerektiğini ve herhangi birinin yaralanıp yaralanmadığını kontrol edin ve yeterli ilaç kitiniz varsa yaralarını iyileştirebilirsiniz. Enerjisi düşük olan parti üyelerinin dinlenmeye ihtiyacı olacak. Ekranın alt kısmındaki tehlike yüzdesine bağlı olarak 1 veya 2 üyeyi nöbet tutmanız gerekebilir.

Uyuması gerekmeyen parti üyeleri varsa ve tehlike seviyesi yeterince düşükse, bu, kaynak araştırmak veya birbirleriyle sohbet etmek için iyi bir fırsattır. Bazı karakterleri konuşturmayı başardığınızda, onların birbirleriyle nasıl ilişki kurduğunu görmeye başlarsınız ve biraz geçmişleri ve çevreleri hakkında konuşurlar.

40c7706c2718cfc3a.jpg

Ashwalkers'taki bazı durumlar, vahşi hayvanları ve çatışmanızı, kaçmanızı, saklanmanızı veya tuzak kurmanızı içerir. Bir keresinde ileride bir akbaba vardı. Ona saldırmak yerine onu tuzağa düşürmeyi seçtim; bu sonuçta akbabayı öldürdü, ancak o geri ısırmadan ve partiye zarar vermeden parti için et üretti. Yolun ilerisinde bir göçebenin etrafını saran üç akbaba vardı. Göçebenin akbabalara yenik düşmesine izin vermek, akbabalarla savaşmak, onları uzaklaştırmak ya da ateş yakmak arasında seçim yapma şansım vardı. Onları götürmeyi seçtim, bu da partinin 3. etine mal oldu, ama bu göçebeyi kurtardı.

Daha sonra aynı göçebe bizi normalde düşmanca olan kamplarına davet etti. Bu noktada tüm parti üyelerinin enerjileri ve yiyecekleri tükenmişti ve donma nedeniyle can puanı kaybediyorlardı. Göçebenin karısı bizi evlerine davet etti, orada bizi besledi, yemeğimizi ve sıcaklığımızı geri kazandı ve ekip görevlerine yeniden motive edilerek moralleri yükseltildi.

560f185f13e927fdb.jpg

Seçimlerinizin sonuçları vardır, dolayısıyla nasıl oynayacağınızı belirlemek size kalmıştır. Savaşmayı seçtiğim bazı durumlarda parti üyelerinden bazıları yaralandı ve sırt çantamda ilk yardım çantası yoktu. Daha uzağa ilerledikçe, yaralı grup üyelerinin enerjisi ve sağlıkları daha hızlı düşüyordu, bu da üzerimde ilk yardım çantası aramam için baskı oluşturuyordu. Neyse ki, sonunda yaralarını telafi edecek zamanı buldum. Başka bir olayda ise o kadar şanslı değildim ve bir parti üyemi kaybettim.

Birisi ölürse parti hayatta kalabilir, ancak dört parti üyesinden üçü ölürse yolculuğunuz başarısız olur. Oynadığım birkaç koşuda yaptığım en kötü şey iki parti üyesini kaybetmekti ve bu beni gölgelerin arasından neyin çıkacağı konusunda gerçekten endişelendirdi. Bu örnekte kalan iki karakter, görevlerin verimliliğini etkileyen durum karşısında çaresizlik içerisindeydi. Burada dikkat edilmesi gereken harika bir nokta, bir parti üyesi öldüğünde, sağ alttaki yükleme simgesinin genellikle yürüyen 4 figürü göstermesi, ölenleri simgeleyen yürüyen 3 veya 2 kişiyi göstermesidir.

ss_f66e952e0270639f7e055af695630e437d7a3fe1.1920x1080.jpg

Ashwalkers'ta 2,5 saatimi alan dört bölgeyi geçtikten sonra o koşuyu tamamlıyor ve eksiksiz bir hikayeyi deneyimliyorsunuz. Keşfedilecek altı bölge var, ancak herhangi bir koşuda bunlardan yalnızca dördünü geçiyorsunuz. Daha önce de belirtildiği gibi 34 olası son vardır, bu nedenle her seferinde farklı deneyimler kazanmak için yeni bir oyuna başlamanız ve farklı seçimler yapmanız teşvik edilir. Bir koşuyu bitirdikten sonra yeni bir oyuna başlayabilir ve farklı yolları daha hızlı keşfetmenize olanak tanıyan başlangıç bölgesini seçebilirsiniz.

Genel olarak Ashwalkers, partinizin ve hikayenin sonucunu etkileyen hayatta kalma unsurları ve seçimleriyle bir yürüyüş simülatöründen çok daha derindir. Bu gerçekten ekibin hayatta kalmasını yönetirken ve onları güvenliğe yönlendirirken kendi maceranı seçebileceğin bir oyundur. Her zaman seçenekleriniz vardır ve sonuçlarına katlanmak zorundasınız. Her bir denemenin yaklaşık 2 saat sürdüğü göz önüne alındığında, oyununuzu mahvetmiş ve zaman kaybetmiş gibi hissetmeden risk alabilirsiniz.

Paylaşım için teşekkürler.

Paylaşım için teşekkürler.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 1, Üye: 0, Misafir: 1)

Geri