Fethi Polat 1
Fethi Polat
InfernoShade 1
InfernoShade
farkmt2official 1
farkmt2official
romegames 1
romegames
bikral 1
bikral
PrimeAC 1
PrimeAC
shrpnl 1
shrpnl
Agora Metin2 1
Agora Metin2
xranzei 1
xranzei
Bvural41 1
Bvural41
Hikaye Ekle

Altın Konu Insurmountable İnceleme

Carissa

Administrator
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye Turkmmo Discord Nitro Booster
Admin
VIP Üye
Konular
59,202
Çözüm
109
Online süresi
4mo 16d
Reaksiyon Skoru
14,316
Altın Konu
2,411
TM Yaşı
11 Yıl 3 Ay 18 Gün
Başarım Puanı
1,051
MmoLira
696,942
DevLira
234
Ticaret - 0%
0   0   0

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

1745d39af5230a1f2.jpg

Insurmountable, ByteRockers Games tarafından geliştirilen ve 29 Nisan 2021'de Steam'de yayınlanan, prosedürel olarak oluşturulan bölümler, sıra tabanlı savaşlar, kalıcı ölüm ve rol yapma özelliklerini içeren bir macera oyunudur. Tırmanıcınızın hayati değerlerini ve kaynaklarını izlerken, karo tabanlı hareketle devasa dağ zirvelerine tırmanmakla görevlendiriliyorsunuz. Zirveye ulaşma arayışınızda aldığınız rotalar, ne kadar keşfettiğiniz, hangi kaynakları saklamayı veya atmayı seçtiğiniz gece, gündüz ve rastgele olaylarla başa çıkmanız açısından da kararlar önemlidir. Zor yoldan öğrendiğime göre zirveye ulaşmak yolculuğun sadece yarısıdır.

Insurmountable özünde savaş dışı bir hayatta kalma oyunudur ve üç dağ zirvesinden birine tırmanmak, ne kadar keşfettiğinize bağlı olarak yaklaşık 40 ila 80 dakika sürer. İlk denemem de yaklaşık 80 dakika sürdü, ancak elimden geldiğince keşfetmeye ve karşılaştığım her metni okumaya çalıştım. Ancak ilk kararınız, her biri farklı başlangıç bonuslarına ve öğelerine sahip olan Maceracı, Bilim Adamı ve Gazeteci olmak üzere üç tırmanıcı arketipinden birini seçmek olacaktır. Sınırlı taşıma kapasitesiyle kendi başınıza tırmanıyorsunuz ve oksijen, vücut sıcaklığı, enerji ve akıl sağlığı istatistiklerinizi izlemeniz gerekiyor. Dağın eteğinde araziyi geçmek çok zor değil. Ancak dağa tırmandıkça arazi daha zorlu hale gelir ve daha yükseğe tırmanmak ve farklı arazi türlerini geçmek daha fazla enerji gerektirir.

2aee7df39eed8fd53.jpg

Keşfettikçe ve deneyim kazandıkça seviye atlayacak ve tırmanıcınızı geliştirecek pasif ve aktif becerilerde uzmanlaşabileceksiniz. Dağın etrafına dağılmış olan etkinlik parçaları, tırmanıcınız için yararlı veya tehdit oluşturabilecek ancak bazen risklerin karşılığını verir. Etkinlikler, dinlenmek için barınak olarak kullanılabilecek mağaralardan, arama seçeneğiniz olan terk edilmiş çadırları bulmaya kadar çeşitlilik gösterir. Aramak zaman alır ve sizi elementlere maruz bırakır, bu yüzden eğer bunu almaya istekliyseniz bu yine bir risktir.

Aşılmaz'da dağın yukarılarına tırmandıkça sıcaklık ve enerji gereksinimlerinin yönetilmesi zorlaşıyor. Dinlenmek enerjinizi yeniler ama hava soğuk olduğundan sıcaklığınız da etkilenir. Meditasyon gibi aktif becerilerin kilidini açabilir ve sıcaklığı yeniden kazanmak için enerji harcamak için başka bir beceriyi açabilirsiniz. Daha büyük uçurum yüzeylerine tırmanmak ve karlı buzlu döşemeleri geçmek daha fazla enerji gerektirir, bu nedenle bazı yerlerde, özellikle de zirveye yakın olduğunuzda, bir hokkabazlık eylemidir. Gündüz ve gece döngüsü hızla ilerler ve sıcaklık ve enerji üzerindeki etkiyi azaltmak için gece tırmanışında uzmanlaşabilirsiniz, ancak sonunda sık sık dinlenmeniz gerekir.

3dc00c1e2c9878d2f.jpg

Çadırınızı kullanmaktan tasarruf etmek için uyku tulumunuzda dinlenebilirsiniz, ancak ısınma maliyeti daha yüksek olur, ancak çadırların her birinin yalnızca üç kullanımı vardır. İlk koşumda cankurtaran olan ikinci bir çadır buldum ama o iki çadırla bile oksijenin tükenmeye başladığı ölüm bölgesine gelmeden onları yaktım. Oyunun amacının sadece büyük parlak yeşil zirveye ulaşmak olduğunu düşündüm, bu yüzden kararlarımı envanterimde hangi kaynakların kaldığına ve istatistiklerimi en iyi nasıl yöneteceğime dayandırıyordum. Zirveye yaklaştıkça, tüm malzeme ve istatistiklerim azaldığı için yol seçimlerim hakkında gerçekten çok düşünmek zorunda kaldım.

Çadırım olmadığı, yedek oksijen tüplerim olmadığı ve tüm istatistikler kırmızı olduğu için sonunda zirveye zar zor ulaşabildim ama başardım! Ama şunu anladım ki, dağa tırmanmak zirvede bitmiyor, tekrar aşağı inmek gerekiyor. Tabii ki bu gerçek hayatta geçerli, ancak zirvenin büyük, parlak yeşil üst döşemesi nihai hedefmiş gibi görünüyordu; tamamen yanılmışım. Hikaye nereye gitmem gerektiğini gösterdiğinden dağın diğer tarafından aşağıya doğru daha hızlı bir yol görebiliyordum, ancak doğa şartlarına yenik düştüm ve ardından öldüm. Sonraki maceralarım için pek çok ders öğrendim.

4f0551377e7a5518a.jpg

Aşılmaz'da her keşif gezisinin sonunda bir özet alırsınız ve ben daha fazla deneme denemek için heyecanlıyım ve bu sadece normal zorluktaydı. Normal bir tırmanışı başarıyla tamamlamak zor modun kilidini açacak ve ardından zor modu tamamlamak aşılmaz modun kilidini açacaktır. İlk normal koşumda karşılaştığım zorluklar göz önüne alındığında, aşılmaz mod kulağa çok yoğun geliyor!

Oyunla ilgili tek sıkıntım kamera açıları ve ölüm bölgesini belirlemek. Bazen benden yüksekte veya bir uçurumun etrafında bulunan döşemeleri seçmek zor oluyordu. Her zaman gitmek istediğim yere tıklayabiliyordum ama bazen doğru kareye tıklayabilmek için kamera açısıyla oynamam gerekiyordu. Ayrıca, ölüm bölgesinin nerede başladığını ve bittiğini gösteren bir çeşit görsel göstergenin olması da iyi olacaktır; bu göstergeye yaklaştığınızda bulut örtüsü, biraz sis veya gölgeli bir alan olabilir. Dağdan aşağı inmeye çalışırken son günlerimdeyken, ölüm bölgesinin altına nasıl hızla ineceğimi bilseydim hayatta kalabileceğimi düşünürdüm. Teknik olarak yüksekliğin herkesi farklı şekilde etkilediğini, dolayısıyla ölüm bölgesinin akıcı bir şey olduğunu anlıyorum ve bu %100 doğru bir tırmanma simülatörü olmasa da, dikkate alındığında oldukça iyi.

5eac58fd0a03ddac4.jpg

Genel olarak, Aşılmaz, meydan okuma ile keşif heyecanı arasında iyi bir denge kurarak ilk bakışta olduğundan çok daha ilgi çekici ve derinlemesinedir. Döşeme tabanlı arazi navigasyonu, daha yükseğe tırmandıkça size çeşitli seçenekler sunar ve bir sonraki etkinliğin cazibesi, düşünce sürecinizi zorlar. Potansiyel olarak faydalı bir şey bulmak için bu kadar az ama daha ileriyi mi göze alıyorsunuz, yoksa enerjinizi koruyup daha yüksek yerlere mi gidiyorsunuz? Amaç zirveye ulaşmaktır, ancak bu yolculuğun yalnızca yarısıdır çünkü yukarı çıkanın aşağı inmesi gerekir. Üç dağcı sınıfının her biriyle daha fazla koşu yapmayı sabırsızlıkla bekliyorum ve koşular yalnızca yaklaşık bir saat kadar sürüyor, kısa aralıklarla oynanabilen ve yine de bir şeyler başarmış gibi hissedebileceğiniz bir oyun.

Paylaşım için teşekkürler.

Paylaşım için teşekkürler.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri