Hikayeler

Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Sheltered 2 İnceleme

Carissa

Administrator
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye Turkmmo Discord Nitro Booster
Admin
Konular
59,185
Online süresi
4ay 14g
Reaksiyon Skoru
14,227
Altın Konu
2,398
Başarım Puanı
1,051
TM Yaşı
11 Yıl 1 Ay 21 Gün
MmoLira
694,336
DevLira
234

Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!

capsule_616x353b39c0641293c9eae.jpg

Sheltered 2, Unicube Studios tarafından geliştirilen ve Team 17 tarafından yayınlanan bir hayatta kalma yönetimi simülatörüdür. Oyun 21 Eylül 2021'de Steam'de çıktı ve 2016'da çıkan orijinal oyuna kıyasla yenilenen dövüş sistemleri ve 3D görseller içeriyor. Biraz öğrenme eğrisi var ve öğretici, ilk keşif gezinizden sonra yardım etmeyi bırakıyor. Oyunun temel amacı, her oyunda karşılaşacağınız altı grubun tümünü ortadan kaldırmak veya onlarla ittifak kurmaktır. Silahlarınızı ateşe verip vermeyeceğiniz veya altı grup liderini de yatıştırmaya çalışacağınız tamamen size ve oyun tarzınıza kalmış. Çoğunlukla pasif rotayı tercih ettim, ancak hangi savaşın dahil olduğunu görmek istedim. Bu, hayatta kalma yönetimi oyunlarını sevenler ve barınağınızda yeni cihazlar ve yükseltmeler inşa etmek için malzeme toplamak üzere keşif ekipleri göndermekten hoşlananlar için harika bir oyundur.

33b1a1991a8a6cfed.jpg

Sheltered 2'de gruplara odaklanıldığı için grubunuzun adını, bayrak renklerini ve amblemlerini özelleştirerek başlıyorsunuz. Daha sonra, karakterinizin görünümünü özelleştireceksiniz ve burada çok sayıda özelleştirme mevcut, ancak siz yapamazsınız Efektleri yakından görmek için yakınlaştırın. Seçtiğiniz istatistiklere ve özelliklere dikkat etmek isteyeceksiniz. Sadece oyuna takılıp kalmak istiyorsanız seçebileceğiniz birkaç ön ayar vardır, aksi takdirde puanları altı istatistiğe yaymanın ayrıntılarına inebilir ve ardından beş puan harcayabileceğiniz özellikler listesini okuyabilirsiniz.

İlk Sheltered'ı oynamadığım için oyundan ne bekleyeceğimden emin değildim, bu yüzden bu lider karakterin seviye atladığında iki kat beceri puanı kazanacağı anlamına gelen yetenekli özelliği aldım. Lider karakter, yalnızca ayaktakımınızın lideri olması açısından değil, aynı zamanda ölürse oyun biter. Bu nedenle, grupta istatistik ve özellik açısından daha iyi karakteriniz olsalar da, onları işe alırken ve özellikle potansiyel olarak tehlikeli keşif gezilerine gönderirken onlara karşı dikkatli ve koruyucu olmanız gerekir.

41c0b72c270f7ecbe.jpg

Liderinizden memnun kaldığınızda, partinize katılmanız için size rastgele oluşturulmuş iki karakter verilir. Bu karakterleri hem görünümleri hem de istatistikleri ve özellikleri açısından tamamen özelleştirebilirsiniz. Yine ne bekleyeceğimden emin değildim, bu yüzden varsayılan olarak alınanlarla devam ettim. Oyunu birkaç saat boyunca oynadıktan sonra, oyunda nelerle karşılaşmayı bekleyebileceğimi daha iyi anladım, böylece daha bilinçli seçimler yapabilirdim, ancak bana verilen partiyle yetindim. Zamanla, barınağınızın kapısını çalarak gruba katılmak isteyen başka hayatta kalanlarla karşılaşacaksınız; bu nedenle, bazı alanlarda yetersiz olduğunuzu fark ederseniz, gelecekteki yerleşimcilerle şansınız yaver gidebilir.

Sheltered 2'nin öğreticisi bana oyunun temellerini öğretmek konusunda makul bir iş çıkardı. Her karakterin yeme, içme, uyuma, duş alma vb. işlemleri otomatikleştirilebilir, ancak barınağa gelen oksijen ve su sınırlıdır. Düzenli olarak yağmur yağdığı ve (henüz) ışınlanmış bir koşuya maruz kalmadığım için şanslıydım, bu nedenle takıma daha fazla hayatta kalan kişiyi dahil etmeye başlayana kadar su bir sorun değildi. Ayrıca lavaboyu ve sabunu erkenden çalışır hale getirmelisiniz, çünkü insanlarınız kirlenmeye ve yemek yemeye başladığında barınakta gıda zehirlenmesi ve kusma riskiyle karşı karşıya kalırlar.

1b30ca6fd17f2233f.jpg

Yaklaşık bir saat oynadıktan sonra yeni bir oyuna başlamak zorunda kaldım çünkü oyunda gerçekte ne yapmam gerektiğini unutmuştum ama aynı zamanda gecenin çok geç bir saatiydi ve daha önce bir oyun daha yüklememeliydim. İkinci seferde öğretici talimatları takip etmek ve anlamak kesinlikle daha kolaydı. Ne yapacağınız konusunda takılıp kalırsanız çoğu görevi nasıl yapacağınızı açıklayan oyun içi bir sözlük vardır.

Bina 101 size fazladan bir oda açmanızı ve bir yatak, tuvalet, duş ve ocak yapmanızı söylüyor. Bunu yaparken, öğeleri kaynaklara ayırmanız, bu kaynakları işçilik bileşenleri oluşturmak için kullanmanız ve ardından bunları öğelere dönüştürmeniz gerekir. Barınaktaki eşyaların düzeni konusunda çok fazla endişelenmeyin. Diğer benzer oyunlarda, bir şeyi yerleştirdiğinizde sonsuza kadar orada kalır, ancak Sheltered 2'de çizim masasına gidebilir ve sığınağı yeniden düzenleyebilirsiniz ki bu, mükemmeliyetçi hayatta kalmayı sevenler için harika bir özelliktir.

2389f143fa9479930.jpg

Bazı parti üyelerini yakıt, metal levha ve kumaş arayışında ek malzeme bulmak üzere keşif gezilerine göndermek zorunda kaldım. Bazı öğeler önemsiz olarak etiketlenir, dolayısıyla bunları parçalayabileceğinizden emin olursunuz. Metal levhalar gibi diğer öğeler kendi başlarına hazırlanmış bileşenlerdir, ancak aynı zamanda çivi, valf ve diğer parçaları yapmak için metal talaşlarına da bölünebilirler.

Dikkat edilmesi gereken şeylerden biri de her karakterin ruh hali ve arzularıdır. Ruh halleri size üşüdüklerini veya havanın karanlık olduğunu söyleyecektir. Bu örneklerde küçük bir odayı ısıtacak bir fıçı ocağı yapabilirsiniz ve saatlerce ihmal ettiğim şey aydınlatmaydı. Havanın karanlık olduğunu söyleyip duruyorlardı ve ben de biliyorum! Gece olduğunda barınağın dışında projektörler var ve birinci katta ışıklar var ama yaşam odaları dediğim ikinci katta hiç ışıklandırma yoktu. Saatler sonrasına kadar neden ışık eksikliğini fark etmediğimi bilmiyorum. Birkaç ışık yaptım ve sonra bana havaların soğuk olduğunu hatırlattılar, bu yüzden odun bulma umuduyla daha fazla keşif gezisi yapmak zorunda kaldım. Belirli bir konumun size kaynaklar sağlayacağına dair bir gösterge yok, bu yüzden oyunlarımda her şey şansa bağlıydı.

3010741401e4db005.jpg

Ayrıca ekranın üst kısmında kayan hava durumu raporunu da izlemeniz gerekecek ve onarılmaya devam etmeniz gereken bir rüzgar gülünüz var. İki gün öncesine kadar daha erken bir hava durumu tahmini vermek için onu yükseltebilirsiniz, bu da kullanışlıdır veya dayanıklılığını artırabilirsiniz. Oksijen ölçer, barınak içinde yeterli oksijenle daha fazla insanı destekleyecek, ayrıca dayanıklılığını ve toz fırtınalarına karşı direncini artıracak şekilde yükseltilebilir. Ayrıca brokoli, domates tohumlarını ekebileceğiniz ve daha sonra sulanmasını sağlayabileceğiniz bir bahçe yatağı da bulunmaktadır. Ancak hayatta kalmak için suya ihtiyacınız olduğunu ve bu nedenle ekinler, duşlar, tuvalet ve içmek için suyu dengelemeniz gerektiğini unutmayın. Mahsulleri yetiştirdikten sonra, onları daha fazla besin sağlayan yemeklere dönüştürebilir ve kilerde saklayabilirsiniz. Yapabileceğiniz şeylerdeki ayrıntı düzeyi bir hayatta kalma oyunu için mükemmel. Sheltered 2'de dikkat edilmesi gereken çok fazla nokta var ama çok şükür bunaltıcı değil, hatta oyunun temposunu yavaşlatıyor ki bu da oldukça hoşuma gitti. Bundan sonra ne yapmak istediğim hakkında metodik olarak düşünebilir ve bunu en iyi nasıl başarabileceğimi planlayabilirdim.

Bir keşif gezisi gönderdiğinizde, başlangıçta yalnızca kilidi açılmış karolardan oluşan küçük bir haritanız olur ve partinizin güç seviyesini ekranın sol alt köşesinde görebilirsiniz. Barınağınız aslında 100 mil karelik çok büyük bir haritanın merkezinde. Daha fazla enerji için silahları ve zırh, çanta, uyku tulumu gibi diğer eşyaları ve keşif grubunuzla diğer ekipmanları donatabilirsiniz, ancak önce bunları üretmelisiniz ve bunlar ağırlık ekler, bu da geri taşıyabileceğiniz ganimet miktarını azaltır. Görünür alanın kenarına doğru keşif yaparken, diğer gruplar ve insan grupları ile karşılaşıncaya kadar yavaş yavaş ufkunuzu genişletmeye başlayacaksınız. İşte işlerin ilginçleşebileceği yer burası.

448f3c3ef3bce7d66.jpg

Yalnızca tek bir set mafsalla başladım, bu yüzden en az direnç gösteren yola gittim ve birlikte çalışmayı seçtim. Sonunda etrafımda üç grup buldum ve hepsiyle barışçıl olmayı seçtim. Kampa döndüğümde ve yorgun yolcularımı dinlendirdiğimde, izci ekibi için büyük bir risk oluştursa da, yağma için binalarını, köprülerini ve hurdalıklarını temizleme seçeneğiniz var ya da onlara sığınağınızdan telsizle haber verebilirsiniz. Onlara telsizle haber vermek size onlar adına işleri tamamlama, ticaret yapma veya ittifak talebinde bulunma seçenekleri sunar. Başlangıçta, hâlâ barınağımda eşyaları yerleştirirken işleri tamamlamak için yeterli kaynağım yoktu.

Haritada farklı renkli karelerle gösterilen kendi sahasında durduğunuz sırada başka bir grupla karşılaşırsanız, düşman olmayı ve onlara saldırmayı seçebilirsiniz. Dövüşün üstesinden gelebileceğinizden eminseniz oyun, sıra tabanlı dövüşün olduğu dövüş moduna geçer. Karakterin becerilerine ve kullandıkları silahlara bağlı olarak size bir düşmana saldırma seçenekleri sunacaktır. Mafsal tozlayıcılarıyla yakın dövüş saldırısı yapabilir, onlara taş atabilir veya zehirli yumruk gibi bir beceri kullanabilirsiniz. Beceri kullanımınız, her turda biraz yenilenen dayanıklılığınızla sınırlıdır. Ayrıca ekranın sağ kısmından seçerek belirli vücut bölümlerini de hedefleyebilirsiniz. Yine de uyaralım, karakterleriniz bacak kırılması gibi rahatsızlıklara maruz kalabilir veya ölümün kalıcı olması durumunda daha da kötüsü olabilir. Lideriniz ölürse oyun biter.

5.jpg

Zamanımın büyük bir kısmını, Sheltered 2'de mürettebatımı mutlu etmeye çalışarak geçirdim. 2. aşama zanaatkarlığın kilidini açtıktan sonra daha spesifik kaynaklara ihtiyacım vardı, bu yüzden zamanımı seferler göndermeye ve diğer grubun topraklarındaki binalara nokta baskınları yapmaya kaydırdım. Yalnızca tek kişilik partiler gönderiyordum, bu yüzden çatışmalarla daha sık karşılaşmadığım için oldukça şanslıydım, ancak çok sayıda muhteşem ganimet elde ettim. Yalnızca tek bir kişinin taşıma kapasitesi olduğu için ganimetlerin çoğunu taşıyamıyordum, bu yüzden onları birden fazla sefere gönderiyordum. Daha fazlasını taşımak için çantalar ve partiye ekstra enerji vermek için uyku tulumları hazırlayabilirsiniz. Kendinizi bir çatışmanın ortasında bulursanız kaçma seçeneğiniz vardır. Kaçma girişiminin başarısız olma ihtimali var ve yine de onlarla savaşmak zorunda kalacaksınız; bu nedenle keşif gezilerinde grubunuzu ne kadar ileri götürdüğünüz konusunda dikkatli olun ve kilidini açtıktan sonra zırh ve silah üretmeyi hedeflediğinizden emin olun.

İlave konteynerler inşa etmezseniz barınakta depolama sorun oluşturabilir. Neyse ki barınak kapısının hemen dışında taşan eşyalar için bir çöp yığını var. Ancak dikkatli olun, ara sıra rastgele bir insanın bölgenize girip çöp yığınınızı gözetlediğini göreceksiniz. Rastgele şeyler de çalacaklar ve onları durdurmak için yapabileceğiniz hiçbir şey yok, bu yüzden orada bıraktığınız şeylere karşı dikkatli olun. Bazen tüccarlar uğrar ve altın külçeleri veya buna benzer değerli eşyalarınız varsa, malların değerleri çok yüksek olduğundan tüccar geldiğinde bunları el altında tutun. Bu çorak arazi ortamında yeterince adil sanırım. Hatta sığınağınız haydutlar tarafından basılabilir ve bu durumda sığınak kapısına giden bazı tuzaklar kurma öngörüsüne sahip olabilirsiniz. Barınağınızı ateşe verebilirler, bu nedenle kaynaklara sahip olduğunuzda en az bir yangın söndürücü inşa etmek en iyisidir. Göz önünde bulundurulması ve işlerin ters gitmesi için plan yapılması gereken pek çok şey var, ancak öğrenmek ve strateji geliştirmek o kadar eğlenceliydi ki, savaş durumlarıyla başa çıkmak hiçbir zaman çok zor veya acı verici gelmedi.

6.jpg

Genel olarak Sheltered 2, iyi işçilik ve kaynak keşifleriyle fantastik bir hayatta kalma yönetimi oyunudur. Dövüş daha az kaliteliydi ama yine de yeterince ilginçti, yine de bundan kaçınabilirsem odak noktam bu değildi. İşçilik üzerinde çalışarak, daha iyi kaynaklar arayarak ve barınağı mürettebatım için daha iyi donatmak amacıyla daha fazla zanaat katmanının kilidini açarak çok eğlendim. Aslında bu oyunun sadece yüzeysel bir kısmını çiziyorum ve bir süreliğine normal oyun rotasyonumun bir parçası olacak.

Paylaşım için teşekkürler.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri