noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Almira2 1
Almira2
romegames 1
romegames
D 1
delimuratt
melankolıa18 1
melankolıa18
shrpnl 1
shrpnl
Fethi Polat 1
Fethi Polat
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Best Studio 1
Best Studio
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Amper (Nehir)

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Carissa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 145

Carissa

Administrator
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye Turkmmo Discord Nitro Booster
Admin
VIP Üye
Katılım
2 Mar 2015
Konular
59,189
Mesajlar
88,442
Çözüm
109
Online süresi
4mo 16d
Reaksiyon Skoru
14,280
Altın Konu
2,398
TM Yaşı
11 Yıl 3 Ay 8 Gün
Başarım Puanı
1,051
MmoLira
695,207
DevLira
234
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

500px-Amper_I.jpg

Amper, Almanya'nın Bavyera eyaletinde bulunan bir nehirdir.

Coğrafya

Ammer veya Amper, Ammer Dağları'nın bir kısmını kapsar ve Tuna'ya boşalır. Yaklaşık 100 km'lik bir mesafede, Amper dört doğal alandan geçer: dik yaşlı ve genç morainler, düz sander düzlükleri ve Tuna-Isar Tepeleri.

Kaynak

Ammer'in suları, Graswang ve Ettal arasındaki Graswang Vadisi'nin çıkışındaki Ammergau Alpleri'nde yer almaktadır. Kısmen su bir bataklıktan akar.

Tarihçe

Ammer ve Amper büyük olasılıkla tarih öncesi çağlardan beri nehrin seyri boyunca yerleşen Kelt kabileleri tarafından bir ulaşım yolu olarak kullanılmıştır.

Beşinci yüzyılda kavimler göçü sırasında, Alamanlar bu bölgeye nüfuz etti. Alamanlar daha sonra Bavyera kabileleri tarafından geri püskürtülmüştür. Otuz Yıl Savaşları sırasında bir İsveç ordusu Augsburg ve Münih'e ulaşmak için toplam üç kez (1632 ve 1634 yılları arasında) bu nehirden geçmiştir.
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst