Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!
Golf Club: Wasteland, fark yaratan bir golf oyunudur. Demagog Studio tarafından geliştirilen ve Untold Tales tarafından yayınlanan oyun, 3 Eylül 2021'de Steam, Xbox, PlayStation ve Switch'te yayınlandı. Ses bandı inanılmaz, oyun ilk başta çok eğlenceli, ancak daha sonra çok sinir bozucu oluyor. İnsanlığın Mars'taki Tesla Şehri'ne nasıl kaçtığına dair üç hikaye anlatılıyor ve şimdi ultra zenginler golf oynamak için Dünya'ya uçuşlar yapıyor.
Uzay giysisi giymiş, yıpranmış manzaralarda, harap binalarda ve parlayan parçaları olan ışınlanmış hayvanlarda Golf oynayan bir adam olan Charley olarak oynuyorsunuz. Oyundaki bir başka hikaye mekanizması olan Charley'nin günlüğü "Taksi gemisinin indiği kısıtlı bölgeye koştum" diye başlıyor. Dünya bir Çorak Topraktır ve insanlık, Mars'a kaçtı. Mars'ta yaşam zordur ve bunu insanlarla röportaj yapılan ve Dünya'daki önceki yaşamları ve şimdi Mars'taki yaşamları hakkında samimi ve bazen duygusal hikayeler anlatan bir radyo istasyonu olan "Mars'tan Radyo Nostaljisi"ni dinleyerek öğreniyoruz.
Çocukken ebeveynleri öldürülen bir adamın hikayelerini duyuyoruz ve bu olay gerçekleştiğinde babasının söylediği bir şarkı aklından çıkmıyor. Dünyadaki hayata dair güzel anıları olan, şu anda yalnız yaşayan ve kaybolmuş hisseden insanlar var. Bu hikayeler, golf oynamanın ana oyununun arka planında çalıyor ve çoğu zaman golf oynamayı bırakıp dinlememe neden oluyordu. Ben konsantre olurken ve kontrollerle ilgili tutarsızlıklar nedeniyle defalarca hayal kırıklığına uğradığım için soğukkanlılığımı kaybetmemeye çalışırken diğerleri sadece arka plan gürültüsünden ibaretti.
Golf Club: Wasteland'i hem PC'de hem de Xbox'ta oynadım ve eğer seçeneğiniz varsa PC'yi tavsiye ederim. Beyaz bir okla ve resimli açıyla temsil edilen yükseklik ve güç elde etmek için farenin sol düğmesini basılı tutmanız ve ardından fareyi Charley'den uzağa ve yukarıya doğru sürüklemeniz gerekir. Kontrol cihazında bunu yapmak için sol çubuğu kullanıyorsunuz, ancak mükemmel nişan almaya çalışırken kontrol cihazının direnciyle mücadele ettiğimi hissettim. Oyunun seçeneklerinden hassasiyeti azaltabiliyorsunuz ama ben kontrolcüye nişan alma konusunda hiç rahat olamadım ve PC'de fare ile çok daha fazla hassasiyet ve başarı elde ettim.
Platformdan bağımsız olarak Golf Club: Wasteland'e yönelik en büyük eleştirim, salınım açısı ve gücündeki küçük farklılıklar gibi görünen şeyler arasındaki tutarsızlıktır. Oyuna başlamak harika ve top suya, asite, ateşe veya daha birçok şeye değmese de topa ne kadar sert ve hangi açılarla vurmanız gerektiğini öğreniyorsunuz. Gerçek hayattaki golf gibi, topu ciddi şekilde yavaşlatan kum parçaları da var. Üçüncü delikten sonra size üç oyun modu seçeneği sunulur: hikaye, meydan okuma veya demir adam modu.
Hikaye modu, eşit seviyeye ulaşmak için minimum vuruşa sahip olmadığınız ve oyunu tamamlamak için ihtiyaç duyduğunuz kadar vuruş yapabileceğiniz anlamına gelir; ilk üç delik bu şekilde oynanır. Mücadele modu, her parkur için belirlenmiş bir eşitliği karşılamanız gerektiği anlamına gelir. Başarısız olursanız, top küçük bir duman bulutu halinde kendi kendini yok eder ve delik sıfırlanır. Demir adam modunda her deliği hatasız tamamlamanız gerekiyor ve demir adam modunun kilidini açmadan önce meydan okuma modunu tamamlamanız gerekiyor. 35 deliğin tamamını meydan okuma modunda yaklaşık 4 saatte tamamladım, ancak bu süre zarfında çok sayıda küfür, yeniden başlatılan delikler ve birçok hata vardı. Kontrolleri kavradığınızda kesinlikle daha hızlı tamamlanabilir.
Bazı deliklerin 18 veya 20 vuruşluk parları vardır ve bunlar genellikle su ile veya topun unutulabileceği yüksek yükselişlerde hata yapabileceğiniz birçok bölüme sahiptir. Bir de topu kapıp onunla koşabilen yaban hayatı var. Bazı yaban hayatı faydalı olabilir, ancak stratejiler geliştirmeden önce çoğu karşılaşmada deneme yanılma yöntemini test etmeniz gerekecektir. Delikleri tamamladıkça günlük girişlerinin kilidini açarsınız. Her deliğe genellikle iki günlük girişi eklenir; deliği belirtilen vuruşların altında tamamlarsanız ikincisinin kilidi açılır.
Bu, şansa karşı beceriyle normal golf oynamaya benzer, ancak Golf Club: Wasteland'de topa vurmadaki tutarsızlıklar bazı öfke dolu zamanlar oluşturdu. Topu bir boruya sokmanız gereken zamanlar vardır, bu size çok zaman kazandıracaktır, ancak kontroller göz önüne alındığında topu borunun içine sokmak bile zorlayıcıdır. Daha önceki deliklerde yaptığınız küçük bir çip bunu yapacak gibi görünüyor. Geçen sefer işe yarayan aynı açıyı ayarlıyorsunuz, ancak yetersiz kalıyor veya yüksek çıkıyor. Xbox denetleyicisinde bu durum bazen sinir bozucu olabiliyordu, ben de PC'ye yerleştim ve işi orada tamamladım.
Avantaj elde etmek için kullanabileceğiniz bazı bulmacalar içeren seviye tasarımında dahiyanelik var ve çevre sanatı da bir hikaye anlatıyor. Açıları ve bazen de saf şansı kullanarak, çok şaşırdığım birkaç delik buldum. Diğer zamanlarda, 20 vuruşun tamamını 20 par delikte kullandım. Vuruşumu tıka basa doldurmam çok komikti, Charley eğilip başını geriye atıp iç çekiyor. Bunu bizzat ben de yapıyordum ama bir süre sonra iç çekişler küfürlere dönüştü.
Ruh halimi kontrol altında tutmam ve öfkem çok fazla olduğunda ara vermem için ses bandına büyük değer vermem gerekiyor. Ses akışı inanılmaz ve beni ilk etapta oyuna çeken şey de bu oldu. Demagog Studios, oyun tamamlandıktan sonra bize tam müzik parçasına erişim sağlıyor ki bu harika. Ayrıca bize Charley'nin, Mars öncesi yolculuğunun ve son bir golf oyunu oynamak için neden Dünya'ya geri döndüğünün anlatıldığı 55 sayfalık tamamen resimli bir dijital hikaye kitabı da veriyorlar.
Genel olarak, Golf Club: Wasteland harika bir ses bandına sahip harika bir golf oyunudur. Oyun genelindeki 35 delik için iyi düzeyde zorlu parlarla rahatlamak ve oynamak kolaydır. Ancak kontroller özellikle konsolda sinir bozucu derecede tutarsız. Oyunu bitirdim ve özellikle bu ses kaydı için tavsiye ederim, ancak bazen çok sinir bozucu olabiliyor.