shrpnl 1
shrpnl
Agora Metin2 1
Agora Metin2
xranzei 1
xranzei
Bvural41 1
Bvural41
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Karan2offical 1
Karan2offical
Fethi Polat 1
Fethi Polat
ShadowFon 1
ShadowFon
bikral 1
bikral
-TuRKuaZ- 1
-TuRKuaZ-
SLyFeLLowTR 1
SLyFeLLowTR
Hikaye Ekle

Raşaya

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Carissa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 224

Carissa

Administrator
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye Turkmmo Discord Nitro Booster
Admin
VIP Üye
Katılım
2 Mar 2015
Konular
59,202
Mesajlar
88,475
Çözüm
109
Online süresi
4mo 16d
Reaksiyon Skoru
14,315
Altın Konu
2,411
TM Yaşı
11 Yıl 3 Ay 17 Gün
Başarım Puanı
1,051
MmoLira
696,939
DevLira
234
Ticaret - 0%
0   0   0

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

1280px-Rashaya.jpg

Raşaya Lübnan'ın doğusundaki Bikâ ilinin Raşaya ilçesinde bulunan bir kasabadır.Beyrut'un güneydoğusunda, Suriye sınırına yakın Hermon Dağı'nın batı yamaçlarında, deniz seviyesinden yaklaşık 1.200 metre yükseklikte bulunur.

Raşaya, Lübnanlı devlet adamı Bişara Huri'nin 1943 yılında hapse atıldığı Raşaya Kalesi ile bilinmektedir. Bu kale ülkede bağımsızlığın sembolü olarak kabul edilmektedir.

Bağımsızlık Kalesi olarak da bilinen Raşaya Kalesi ülkede ulusal anıt ilan edilmiştir. 18. yüzyılda Şihab ailesi tarafından bir saray olarak inşa edilen kale günümüzde Lübnan Silahlı Kuvvetleri tarafından kullanılmaktadır ve ordunun gözetimi altında ziyaret edilebilmektedir.

Haziran 1860'ta kasaba, bazıları kale içinde olmak üzere iki yüz altmış beş Hıristiyanın Dürzî güçleri tarafından öldürüldüğü bir katliama sahne oldu.10-13 Haziran tarihleri arasında Hasbaya ve Raşaya bölgelerinde yaklaşık bin kişi öldürüldü.

Kasım ve Aralık 1925'te kasaba, Büyük Suriye İsyanı'nın en büyük savaşlarından birine sahne ve kasaba neredeyse yok edildi. Çatışmalarda dört yüz yirmi dokuz Hıristiyan evi ya hasar gördü ya da yıkıldı. Zeyd Bey komutasındaki üç bin kişilik Dürzî birliği, 20-24 Kasım tarihlerinde Yüzbaşı Granger komutasındaki Fransız birliklerinin kalesini kuşattı. Dürzîler sonunda Fransız takviye birlikleri karşısında ilk büyük yenilgilerini aldılar. Bu ağır kayıplar Dürzîlerin Güney Lübnan'ı işgalinde bir dönüm noktası oldu.

Fransız Mandası altında ve 11 Kasım 1943'te Raşaya, Lübnan'ın ulusal liderlerinin (Bişara Huri (Lübnan'ın bağımsızlık sonrası ilk Cumhurbaşkanı), Riyad es-Sulh (Başbakan), Pierre Cümeyyil, Kamil Şamun, Adel Osseiran) Özgür Fransa birlikleri tarafından tutuklanmasına ve kalesinde hapsedilmesine tanık oldu. Bu durum liderlerin serbest bırakılmaları için ulusal ve uluslararası bir baskıya yol açtı. Sonunda Fransa baskılara boyun eğerek 22 Kasım 1943'te mahkumları serbest bıraktı. 22 Kasım, daha sonra "Lübnan Bağımsızlık Günü" ilan edildi.

Raşaya her yıl 650 mm ile 750 mm arasında yağış alır. Bu miktarın yaklaşık beşte ikisi kasım ve mart ayları arasında düşer. Yıllık ortalama sıcaklık 15 °C olup, yaz mevsiminde 35 °C ile kış mevsiminde -5 °C arasında değişmektedir.
 
Paylaşım için teşekkürler
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst