- Katılım
- 2 Mar 2015
- Konular
- 59,189
- Mesajlar
- 88,442
- Çözüm
- 109
- Online süresi
- 4mo 16d
- Reaksiyon Skoru
- 14,280
- Altın Konu
- 2,398
- TM Yaşı
- 11 Yıl 3 Ay 9 Gün
- Başarım Puanı
- 1,051
- MmoLira
- 695,222
- DevLira
- 234
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
Valla kanyonu, Kastamonu ili, Pınarbaşı ilçesi, Muratbaşı (Valla) köyü sınırları içinde bulunur. Küre Dağları Millî Parkı içinde yer alan kanyon 800 m derinliği ile Türkiye'nin en derin kanyonları arasındadır. Devrekani Çayı'nın Küre Dağları'nı parçalayarak oluşturduğu kanyondur. Uzunluğu 12 km'dir.
Küre dağlarını oluşturan kireçtaşı tabakaların, akarsuların kimyasal yolla aşındırması ile oluşmuştur. Devrekâni Çayı ve Kanlıçay'ın birleştiği noktadan başlayan kanyon, Cide ilçesi yönünde 12 km ilerler. Devrakâni Çayı, Valla Kanyonu'ndan başka Çatak Kanyonu ve Horma Kanyonunu da oluşturmuştur.
Kanyonun uzunluğu, parkurunun zorluğu, duvarlarının yüksekliği geçişi tehlikeli hale getirmektedir. Uzman olmayanların ve teçhizatsız kişilerin geçmesi mümkün değildir. Kaybolma olayları ve ölümler olabilmektedir.
Valla Kanyonu'nun çıkışında Devrekani Çayı Loç Vadisi içinde akar. Vadi çıkışına 35 m yüksekliğinde Cide Barajı ve Hidroelektrik santrali yapımı proje aşamasındadır.
Pınarbaşı ilçesine uzaklığı 26 kilometredir. Muratbaşı köyünün Valla mahallesine kadar stabilize yol uzanır. Bu noktadan sonra 1.5 km orman içi patikadan gidilir. Pınarbaşı belediyesi ve Jandarma, kanyonu ziyaret etmek isteyenlere yardımcı olmaktadır. Geçmişteki kazaların yaşanmaması açısından kanyona girmek isteyenlerin güvenlik güçleriyle irtibatlı olması tavsiye edilmektedir.
- Katılım
- 21 Eki 2013
- Konular
- 3,135
- Mesajlar
- 7,771
- Çözüm
- 3
- Online süresi
- 4mo 15d
- Reaksiyon Skoru
- 5,377
- Altın Konu
- 67
- Başarım Puanı
- 409
- Yaş
- 36
- MmoLira
- 1,387
- DevLira
- 0
Paylaşım için Teşekkürler







