Hikayeler

Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Endless Legend İnceleme

Carissa

Administrator
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye Turkmmo Discord Nitro Booster
Admin
Konular
59,185
Online süresi
4ay 14g
Reaksiyon Skoru
14,227
Altın Konu
2,398
Başarım Puanı
1,051
TM Yaşı
11 Yıl 1 Ay 21 Gün
MmoLira
694,336
DevLira
234

Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!

capsule_616x353.jpg

Endless Legend, bu yıl piyasaya sürülen büyük strateji oyunları okyanusunda yüzen bir fantezi 4X oyunudur. Şehirler inşa edilir, savaşlar ilan edilir, dünyalar fethedilir ama Amplitude'un oluşturduğu bir şey öne çıkıyor; keşfedilmeyi bekleyen bir dünya ile muhteşem bir oyun. Tuhaf taktik savaşından büyüleyici gruplarına kadar yeni fikirlerle dolu.

Bir savaş çığırtkanı oldum, bir zırhın içine hapsolmuş saf enerjiye sahip bir varlık oldum, ordularımın dünyanın yüzünü acımasız bir makine gibi süpürmesini izledim. Daha iyi bir şey oluşturmak için ırkları bir araya getiren bir barışçı, ölçülü bir ejderha oldum. Düşmanlarımın cesetleriyle ziyafet çeken, korku ve nefret uyandıran böceksi bir canavar oldum. Ben meşgul bir çocuk oldum.

25d414a0650211078.jpg

İki yıl önce Amplitude, uzay 4X oyunu Endless Space'i piyasaya sürdü. Potansiyelle doluydu, ancak dağınık bir araştırma sistemi, kısır bir evren ve onun yavaş hızı tarafından engellendi. Endless Legend ile Amplitude'un bir geliştirici olarak büyüdüğü açık. Endless Space evreninde var olan garip bir bilim kurgu fantezi dünyasına yerleştirerek önceki oyunun potansiyelini alır ve neredeyse her yönden geliştirir.

Bu, bir oyunu ilk kez başlatırken hemen fark edilir. Endless Legend nefes kesici bilimkurgu ile fantaziyi rahatça birleştiren farklı bir sanat tarzına sahip güzel, onaltılık tabanlı bir oyun. Minimalist ve temiz, garip bir şekilde art deco'yu çağrıştırıyor, özellikle de Broken Lord fraksiyonu söz konusu olduğunda.

3619096325f8f287e.jpg

Gruplar genel olarak yüksek bir noktadır. Endless Space'in ırklarının herhangi bir gerçek kişiliğe sahip olmadığı yerlerde, halefi o kadar da engellenmiyor. Dokuz grubun her birinin oyunları ileriye götüren bir kancası var.

Bahsedilen Broken Lords, kişisel bir favoridir. Onlar, karanlığa düşmeye başlayan, onurlu savaşçılar ve soylulardan oluşan bir ırktır. Fiziksel formları geride kaldı ve muhteşem zırh takımlarının içine hapsolmuş saf enerji olarak var oluyorlar.

485c240a5a0eee31b.jpg

Her yarış, gerçek mekaniğe bağlı olan bilgileri ve temaları sayesinde güçlü bir izlenim bırakıyor. Gezici Klanlar göçebe bir halktır, bu nedenle şehirlerini yerleştikleri eyaletlerdeki yeni yerlere taşıyabilirler ve güçleri savaşta değil, ticarettedir. Hatta savaş bile ilan edemezler. Spektrumun diğer ucunda iğrenç Nekrofajlar var. Herkesin nefret ettiği böcek benzeri canavarlar, ittifak kuramazlar ve herkesle savaşta veya savaşın eşiğinde olmaya mahkumdurlar.

Endless Legend dünyası Auriga'nın sakinlerini tamamlayan küçük gruplardır. Bu kabileler, Civilization V'in barbarları ve şehir devletleri arasında bir yerde oturuyor. Başlangıçta, cüceler ve iblisler gibi geleneksel fantezi ırklarına benzeyen küçük yaratık ordularıyla düşmanca davranırlar. Hepsi oyunun kurgusuna uygun hissetmelerini sağlayan bir dönüşe sahiptir ve ortalıkta dolaşırlar, daha büyük gruplarla savaşırlar ve ara sıra şehirleri kuşatırlar. Bu küçük gruplarla çoğu etkileşimin odak noktası haline gelen köyleri de var.

53232a724d165cd60.jpg

Görevler oyunun büyük bir bölümünü oluşturuyor. "Düşmanlarımızı öldür" veya "bize X miktarda Y kaynağı ver" gibi küçük gruplar tarafından verilen küçük görevlerden farklıdırlar. Bunlar yumuşak tarafta olma eğilimindedir, ancak yönlendirme ve yönlendirme sunar. Daha büyük görevler, her grubun hikayesine bağlanır. Örneğin, Broken Lords görev dizisinin temeli, imparatorluk içindeki bölünmeyle ilgilidir. İnsanlığını korumak ve vampirler gibi başkalarından beslenmemek isteyenler varken, diğer grup daha saldırgan ve güce aç. Her hedefe, zaten merak uyandıran imparatorlukları daha da detaylandıran bir hikaye akışı eşlik ediyor.

Araştırma hedefleri dönemlere ayrılmıştır. Her çağ daha fazla bina, kaynak ve araç ekleyerek oyun konseptlerini rahat bir hızda sunar. Yeryüzünden çıkarılabilecek ve yeni silahlar yapmak veya para kazanmak için kullanılabilecek pek çok ham madde var, ancak sayı küçük başlar, böylece bir imparatorluğa odaklanılabilir. Benzer şekilde, ticaret hemen başlamaz. Uygun bilginin kilidini açana kadar, birçok imparatorluğun zaten tanışmış ve ilişkiler geliştirmiş olması muhtemeldir, bu da ticarete başlamayı kolaylaştırır.

6f2cef306a5a70a90.jpg

Büyük gruplar arasındaki etkileşimler, bir 4X oyunundan bekleyeceğiniz şeylerdir. Antlaşmalar yapılabilir, ittifaklar kurulabilir, ticaret anlaşmaları öne sürülebilir. Bu çoğunlukla dikkate değerdir çünkü bir maliyeti vardır. Anlaşma yapmak için etki harcanmalıdır, ancak bu önemli bir kaynaktır. İmparatorluk çapındaki nimetler gülünç miktarda nüfuza mal olur ve gruplara ciddi bir avantaj sağlayabilir, ancak diplomatik ilişkileri sürdürmek de aynı derecede önemlidir.

Planlama aşaması, birimlerin belirli bir düşmana saldırmaya veya belirli bir karoya hareket etmeye yönlendirildiği aşamadır. Ancak bu, birimin bu siparişleri yerine getirebileceği anlamına gelmez. Başka bir birlik önünüze çıkabilir veya düşman ona ulaşamadan ölebilir. Bu sistemin sınırlamaları şüphesiz bölücü olacaktır, ancak gücü, etrafta çok az saçmalama olduğu ve savaşların çok hızlı olduğu anlamına gelmesidir.

endless_zoom.jpg

Tüm bu seçeneklere sahip olmak, bu çeşitlilik dengeyi alt üst ediyor. Ve gücü hızla artırmanın ve düşmanları ter dökmeden mahvetmenin birçok yolu var. Yine de, dengenin her strateji oyununun nihai hedefi olması gerektiğini düşünmüyorum. Burada rahat bir orta yol olduğundan emin değilim. Seçimler ve strateji seçenekleri anlamlı geliyor ve onları adalet adına soymak kulağa çok sıkıcı geliyor.

Paylaşım için teşekkürler.

paylaşım için teşekkürler

Paylaşım için teşekkürler.

paylaşım için teşekkürler

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 1, Üye: 0, Misafir: 1)

Geri