- Konular
- 59,189
- Çözüm
- 109
- Online süresi
- 4mo 16d
- Reaksiyon Skoru
- 14,280
- Altın Konu
- 2,398
- TM Yaşı
- 11 Yıl 3 Ay 9 Gün
- Başarım Puanı
- 1,051
- MmoLira
- 695,207
- DevLira
- 234
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
OneXPlayer Mini AMD, yapı, tasarım ve teknik özellikler açısından değerli bir Steam Deck rakibidir, ancak fiyat noktası, değerini sorgulamaktadır.
OneXPlayer Mini AMD, Steam Deck ve diğer taşınabilir rakipler için değerli bir meydan okuma haline getiren pek çok harika niteliğe sahip bir avuçiçi oyun bilgisayarıdır. Her cihazın kendine özgü güçlü yanları ve özellikleri olsa da, bu turuncu-siyah cep roketinin Valve'ın taşınabilir güç merkezine göre sahip olduğu önemli bir avantaj, teraziyi kendi lehine çevirebilir.
OneXPlayer Mini AMD'yi son dört aydır kullanıyorum ve sağlam bir seyahat arkadaşı olduğu kanıtlandı. Uzun tren yolculukları veya aileme kısa ziyaretler için valizimi hazırlıyorsam, Nintendo Switch'im veya hatta oyun dizüstü bilgisayarım yerine ne sıklıkla ona ulaştığıma gerçekten şaşırıyorum. Form faktöründe yer alan şaşırtıcı miktarda performansla ilgili, onu benzerlerinden daha kullanışlı ve çok yönlü hissettiren bir şey var.
Genel olarak yeteneklerinden etkilensem de, OneXPlayer Mini AMD ile geçirdiğim zaman kusursuz olmadı.
OneXPlayer Mini AMD Tasarım
OneXPlayer Mini AMD, birinci sınıf bir oyun cihazının parçası gibi görünüyor. Mat siyah plastik kasası harika görünüyor ve hoş bir dokunuş hissi veriyor, görünüşe göre parmak izlerini, gresi veya görünümünü bozabilecek diğer istenmeyen kusurları engelliyor. Joysticklerinin, yüz düğmelerinin ve hoparlör ızgaralarının etrafındaki küçük turuncu sıçramalar olmasaydı, yapısının ona neredeyse profesyonel bir estetik verdiğini söyleyecek kadar ileri giderdim. Zıt renkler, makineye benzersiz bir görünüm verirken, oyunculara yönelik ürünlerde sıklıkla bulunmayan bir incelik derecesini koruduğu için, açıkçası bunu umursamıyorum.
Bununla birlikte, konsolun üst ve ön tarafındaki "zorlu oyun" ve "zorlu oyuncular" ifadelerine atıfta bulunan küçük basılı metin olmadan da yapabilirdim. Bir süre sonra görmezden gelmek kolaydır, ancak varlıkları OneXPlayer Mini AMD'nin temiz görünümünü bozar ve genellikle biraz çocukça görünür.
Neyse ki, OneXPlayer Mini AMD bir çocuk oyuncağı olmaktan çok uzak ve bunun yerine piyasadaki en iyi oyun bilgisayarının ürettiği çok daha yakın hissettiriyor. Bu, kasanın arkasındaki rahat karşıt tutma yerleri ve ona biraz ağırlık kazandıran 587g ağırlığı sayesindedir. Bununla birlikte, Steam Deck'ten neredeyse 100g daha hafiftir ve bu da taşınabilirliğine katkıda bulunur. Ünitemde de herhangi bir esneme veya gıcırtı fark etmedim, bu da bu taşınabilir sistemin harika yapım kalitesine katkıda bulunuyor.
Parmaklarım, OneXPlayer Mini AMD'de bulunan diğer düğmelerin çoğuna dönüşen bir kalite olan tetikleyicilerin ve harika tıkırtılı omuz düğmelerinin üzerinde rahat etmekte hiç sorun yaşamıyor. Bu sadece benim zevkime göre biraz fazla duygusal hissettiren yön pedi, ancak oyun sırasında göze çarpan herhangi bir kusur yaşamadım. Kendi rahatım için bir değişiklik yapacak olsaydım, düzeni Nintendo Switch ve Xbox tasarımı yerine Steam Deck ve PlayStation DualSense denetleyicisini paralel kontrol çubuklarıyla yansıtmak olurdu, ancak kilometreniz değişebilir.
Plastik mahfazanın üstünde ve arkasında, giriş ve çıkış delikleri olarak işlev gören şık görünümlü oyuklar bulacaksınız. Oldukça büyükler, ancak cihaz üzerindeki konumları, normal kullanım sırasında yoğun yük altında bile OneXPlayer Mini AMD'den herhangi bir sıcaklık hissetmemenizi sağlıyor. Elbette, elinizi yanlarına koymak veya herhangi bir nedenle onlara dokunmak için kendi yolunuzdan çıkarsanız, ısınırlar, ancak sistemin ürettiği sıcaklıktan asla rahatsız olmam.
Piyasadaki Steam Deck ve diğer el bilgisayarlarıyla karşılaştırıldığında, OneXPlayer Mini AMD'nin görünüş açısından çoğu (hepsi değilse de) yendiğini düşünüyorum. Bu, elde taşınan bir oyun bilgisayarının en önemli kalitesi olduğu anlamına gelmez, ancak çok şatafatlı veya kullanışsız olmadan flaş ve kullanışlılık dengesini takdir ediyorum.
OneXPlayer Mini AMD Özellikler
Beklediğiniz gibi, OneXPlayer Mini AMD, Steam Deck'te bulacağınız Linux tabanlı SteamOS yerine NVMe deposuna önceden yüklenmiş bir Windows 11 işletim sistemine sahiptir. Bu, Valve'ın teklifine kıyasla ona birkaç avantaj sağlıyor; daha fazla uygulama ve oyun uyumluluğu benim için en büyüğü. Steam Destesi doğrulama süreci uzun bir yol kat etmiş olsa da, uygun bir PC değişimi olarak işlev görmeden önce ele alınması gereken çok şey var - OneXPlayer'ın yapabileceğinden daha fazlası.
Sekiz çekirdekli işlemcisi AMD Ryzen 7 5800U piyasadaki en yeni yonga olmayabilir, ancak yine de çoklu görevler ve CPU'ya bağlı iş yükleri için pek çok güç içerir. Oyun klavyenizi, farenizi ve monitörünüzü ona bağlamanıza izin veren OneXPlayer Mini AMD'yi bir USB dongle ile kurup çalıştırmanın ne kadar kolay olduğu olmasaydı, bu o kadar da önemli olmazdı. Acil bir durumda, masaüstünüzün yerini alacak bir alternatifiniz var, ancak ekranların sizi beklediği ve hazır olduğu alanlara güvenle giremiyorsanız, bir dizüstü bilgisayar sizin için ideal çözüm olabilir.
Hangisinden bahsetmişken, ekran hakkında konuşalım. OneXPlayer Mini AMD'yi 1280×800 veya 1920×1200 çözünürlükle alabilirsiniz, ancak 60Hz IPS dokunmatik ekran panelinin boyutu yedi inç olarak aynı kalacaktır. 800p modelini kullanıyorum ve diğer seçeneği denemeden bile, birkaç nedenden dolayı daha düşük çözünürlüklü cihazı almanızı kesinlikle tavsiye ediyorum. OneXPlayer Mini AMD içindeki Vega tümleşik grafikler, daha düşük bir çözünürlük için daha uygundur. Bu, şaşırtıcı derecede keskin bir görüntü için yine de inç başına 215 piksele tabi tutulacağınız için görüntü kalitesinden taviz vereceğiniz anlamına gelmez.
Yeterince kararmaması nedeniyle ekranla ilgili en büyük sorunumu çözeceğine inandığım için bir OLED modelinin mevcut olmasını diliyorum. OneXPlayer Mini AMD'yi yatakta eşimin yanında kullanmak isteyen biri olarak, parlaklığı ikimizi de rahatsız etmeyecek kadar azaltamam. Bununla birlikte, bunun, hiçbir sorunumun olmadığı parlak koşulların üstesinden gelme yeteneğinden bahsettiğini söyleyeceğim.
Çok fazla yarış oyunu oynamasam da, kendimi OneXPlayer'ın içindeki analog tetikleyicilerin keyfini çıkarırken buluyorum. Bunları Forza Horizon 5'te test ederken, sürüklenmeleri ve diğer manevraları yapmak, en iyi PC denetleyicilerinden birini bağlamak kadar tatmin edici geliyor. Tetikleyiciler, temel olarak size sürüş sırasında uygulamak istediğiniz hızlanma veya frenleme miktarı üzerinde daha fazla kontrol sağlar ve bu da daha sürükleyici bir deneyim sağlar.
Bluetooth 5.0'ı destekleyen ve 3,5 mm birleşik bağlantı noktasına sahip OneXPlayer Mini AMD ile herhangi bir kulaklık veya oyun kulaklığı kullanmak da sorunsuz bir deneyim. Hoparlörleri de şaşırtıcı derecede iyi buluyorum. Açık olmak gerekirse, bir çift kutu takmak kesinlikle gidilecek yol, ancak acil durumlarda kullanışlılar ve diğer dizüstü bilgisayarlarda ve monitörlerde duyduğum bazı tweeter'lar kadar korkunç gelmiyorlar.
OneXPlayer Mini AMD'yi, biri kasanın üstünde ve diğeri altta olmak üzere iki USB Type-C bağlantı noktasından biriyle şarj edebilirsiniz. Bu, bireysel tercihlerin karşılanmasına yardımcı olacaktır, kişisel olarak şarj cihazını cihazın üst kısmına takmayı tercih ediyorum ve daha fazla G/Ç elbette memnuniyetle karşılanır. Ayrıca, bağlamak isteyebileceğiniz herhangi bir kablosuz donanım kilidi veya oyun faresi veya klavyesi gibi çevre birimlerini takmanın kolay bir yolu için tek bir USB A Tipi bağlantı noktası da vardır.
Değinmek istediğim son önemli özellik, OneXPlayer Mini AMD'nin alt kısmında noktalı olarak bulacağınız birkaç benzersiz düğmedir. Soldaki parlak turuncu olan, bir tür ana sayfa düğmesi görevi görür ve basıldığında sizi hemen masaüstüne geri getirir. Bu, bir Alt+Tab değişimi olarak kullanışlıdır, ancak ne yazık ki her zaman işe yaramaz, bazı oyunlar tamamen reddetmeyi reddeder. Neyse ki ıskaladığından daha sık vuruyor.
Bu arada, sağda beyaz yazılar bulunan siyah düğmeler birkaç amaca hizmet ediyor. Bir ekran klavyesini açmak için birine basılabilir veya OneXPlayer Mini AMD'nin denetleyici veya fare görevi gören parmak çubukları arasında geçiş yapmak için basılı tutulabilir. Dokunmatik ekran servis edilebilir olsa da, bu seçeneğe sahip olmak harika ve özellikle Windows'ta gezinmeyi çok daha kolay hale getiriyor. Hemen altında, soğutma veya akustiğe öncelik veren iki mod arasında geçiş yapmak için kullanılan fan profili denetleyicisi bulunur.
Kısacası, OneXPlayer Mini AMD'nin özellik seti oldukça sağlam. Bununla birlikte, SteamOS yerine Windows 11 çalıştırdığı için Steam Deck ile gelen bazı inceliklerden yoksun olduğunu belirtmekte fayda var. Ekranın yenileme hızını GameScope aracılığıyla değiştirebilme ve sistem genelinde çerçeve hızı limitleri belirleme özelliği iyi olurdu, ancak bu daha çok Valve'ın ısmarlama işletim sistemiyle masaya getirdiklerinin bir yansıması.
Son olarak, Steam Deck'teki gibi bir microSD kart yuvasının dahil edilmesini çok takdir ederdim. OneXPlayer'ın depolama alanını genişletmek için tek seçeneğiniz, ya daha büyük bir dahili sürücü için daha fazla ödeme yapmak ya da onu açıp takas etmek. Ancak, çoğu kişinin bunu yapmasını önermem çünkü M.2 yuvasına kolayca erişilemez ve bu sırada cihazın Wi-Fi kartını kırma riskiniz olabilir.
OneXPlayer Mini AMD Performans
1.000 $'ın üzerinde bir fiyata sahip, kendini “sert oyuncular için oyun bilgisayarı” olarak tanımlayan OneXPlayer Mini AMD, kendisi için gereksiz yere yüksek beklentiler yaratıyor. Bu cihazın özel bir grafik kartına sahip olmadığını ve bunun yerine işlemcisinde bulunan tümleşik GPU'ya güvendiğini unutmamak önemlidir, bu nedenle performans hedeflerimiz bunu göz önünde bulundurarak ayarlanmalıdır.
Valve'ın makinesinde bulunan daha yeni RDNA 2 GPU çekirdeklerine karşı AMD Radeon RX Vega 8 grafiklerini bir araya getiren OneXPlayer Mini AMD, grafik beygir gücü söz konusu olduğunda Steam Deck kadar güçlü değil. Bununla birlikte, bunlar temelde benzer Intel destekli cihazlarda bulacağınız her şeyden daha iyidir ve kare hızları söz konusu olduğunda sizi şaşırtabilir.
Yerel çözünürlükte ve orta ayarlarda video oyunu kıyaslama paketimizi incelerken, OneXPlayer Mini AMD'nin yeteneğinden tamamen etkilendim. Ortalama kare hızları 28 fps'nin altına düşmedi, bu, birkaç ince ayar ile birçok modern video oyununu sağlam bir 30 fps'de mutlu bir şekilde çalıştırabileceğini ve tam olarak alacağınızdan daha düşük ayarlara razı olmaya istekli olduğunuzu gösterir.
Bununla birlikte, OneXPlayer Mini AMD'nin gerçekten parladığını düşündüğüm nokta, PC ekosistemindeki birçok vitrinde bulunan binlerce ve binlerce eski oyunu oynamasıdır. Kendimi koltuğumun rahatlığında ve trende vakit geçirirken Batman: Arkham Asylum ve XCOM 2 gibi eski favorileri yeniden ziyaret ederken buldum ve bundan daha mutlu olamazdım. Evet, bu örnekler ve daha pek çoğu Nintendo Switch için mevcut, ancak çoğunun bu donanımda daha iyi çalışacağını garanti ederim ve zaten PC'de zaten varsa aynı oyun için tekrar ödeme yapmak zorunda kalmamaya kim itiraz edebilir!
Nintendo Switch ile alışık olabileceğinizden daha yüksek çalışma sıcaklıklarına katlanmak zorunda kalacaksınız. OneXPlayer benim kullandığım süre boyunca hiçbir zaman termal olarak kısılmadı, ancak sıcaklıkları düşük tutmak için çok ve yüksek sesle çalışan soğutma fanı ile 78 dereceye kadar zirvelere ulaştı. Sessiz profili açmak, bazı durumlarda yaklaşık 10 derece daha da ısınır, ancak bu endişelenecek bir şey değildir.
OneXPlayer Mini AMD'nin pil ömrü, daha zorlu uygulamalar pili iki saatin biraz altında bir süre içinde tamamen boşaltarak emsalleriyle karşılaştırılabilir. 48Whr'de pil kapasitesi aslında Steam Deck'ten biraz daha büyüktür, ancak bu önemli bir ipucu anlamına gelmez. Neyse ki, birlikte verilen 65 W duvar şarj cihazı sayesinde yeniden doldurmak birkaç saatten fazla sürmüyor.
OneXPlayer Mini AMD ile aynı fiyata bulabileceğiniz en iyi oyun dizüstü bilgisayarının daha yüksek performans sunacağına ve üzerinde çalışmanın daha kolay olacağına şüphe yok. Nihayetinde, her iki form faktörünü de ne kadar tercih ettiğinizle ilgili bir soru. Ben şahsen ikincisini tercih ederim, ancak maliyeti göz önüne alındığında onu seçmeyi haklı çıkarmak son derece zor.
Fiyat, OneXPlayer Mini AMD için Aşil topuğu olabilir. Steam Destesi, 1.229 USD'lik maliyetinin yarısından daha azına (ne yazık ki koruyucu bir taşıma çantası da dahil değil) çok benzer - ve bazı açılardan daha iyi - bir deneyim için daha iyi bir değer sunar.
Bu incelemenin başında söylediklerime geri dönersek, OneXPlayer Mini AMD'nin göz ardı edilemeyecek en önemli avantajlarından biri, bugün gerçekten mevcut olmasıdır. Evet, önümüzdeki aylarda Steam Destesi için stok ve arz artacaktır, ancak bugün rezervasyon yaparsanız Valve'ın cihazlarından biri için en az dört ay, hatta daha fazla beklemeyeceksiniz.
Bu nedenle, yakın zamanda bir Steam Destesine sahip olamıyorsanız ve bunların daha geniş çapta kullanılabilir hale gelmesini bekleyemiyorsanız, bütçeniz yetiyorsa OneXPlayer Mini AMD iyi bir cihazdır. Aslında Ayaneo ve GPD'deki bazı rakiplerinden yüzlerce dolar daha ucuz, ancak yine de oldukça pahalı. Bununla birlikte, tüm olumlu yönlerine rağmen, Valve'ın başgösteren gölgesinin altından kaçamaz.