Hikayeler

Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Prof. Dr. Özener'den yeni depremle ilgili değerlendirme

  • Konuyu başlatan oscar
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 1
  • Görüntüleme 133

oscar

son of god
Telefon Numarası Onaylanmış Üye
Fahri Üye
Katılım
1 May 2009
Konular
9,746
Mesajlar
20,749
Online süresi
29g 56828s
Reaksiyon Skoru
7,325
Altın Konu
211
Başarım Puanı
559
TM Yaşı
16 Yıl 11 Ay 27 Gün
MmoLira
11,931
DevLira
18

Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!

Prof. Dr. Özener'den yeni depremle ilgili değerlendirme

BOĞAZİÇİ Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, "Kahramanmaraş Ekinözü'nde Çardak fay zonu olarak tabir ettiğimiz yerde moment değeri 7.6 değerde lokal değeri 7.5 olan bir deprem oldu.




BOĞAZİÇİ Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, " Ekinözü'nde Çardak fay zonu olarak tabir ettiğimiz yerde moment değeri 7.6 değerde lokal değeri 7.5 olan bir deprem oldu. Sabahki depremin kuzeyinde olan bir deprem. Vatandaşlarımıza önerimiz Türkiye'de yetkili kurumlar olan AFAD ve Kandilli'nin internet sitelerini takip etmelerini kurumsal nitelikteki açıklamalara değer vermelerini istiyoruz. Aksi taktirde bu olağanüstü durumlarda olaylar çok farklı noktalara gidebiliyor" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Haluk Özener, merkez üssü Kahramanmaraş Ekinözü'nde meydana gelen 7.6 değerindeki depremi değerlendirdi.



Özener "Kahramanmaraş Ekinözü'nde Çardak fay zonu olarak tabi ettiğimiz yerde moment değeri 7.6 değerde lokal değeri 7.5 olan bir depremle daha karşılaştık. Sabahki depremin kuzeyinde olan bir deprem. Farklı bir fay parçacığında. Bir önceki depremde 200 artçıyı geçmişizdir. Yeni olan depremin yaklaşık 21 tane artçısı oldu. Bunların en büyüğü 6.0 değerinde. İki tane daha 5.8 değerinde artçımız var. Bu artçıların haftalarca ve aylarca sürmesi beklenebilir. Tsunami uyarı mesajı yayınlamıştık. Türkiye'de bu mesajı biz AFAD'a gönderiyoruz. Saat 12.00 sıralarında tsunami tehlikesinin geçtiğine dair tüm bize abone olan ülkelere mesaj gönderdik. Vatandaşlarımıza önerimiz Türkiye'de yetkili kurumlar olan AFAD ve Kandilli'nin internet sitelerini takip etmelerini kurumsal nitelikteki açıklamalara değer vermelerini istiyoruz. Aksi taktirde bu olağanüstü durumlarda olaylar çok farklı noktalara gidebiliyor" diye konuştu.
 
Paylaşım için teşekkürler.
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 1, Üye: 0, Misafir: 1)

Geri
Üst