Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!
Hayırlı olsun geliştirici ekibinize ve sizlere kolay gelsin başarılar diliyorum umarım uzun soluklu bir proje olur çünkü bazı sebeplerden ötürü şehir dışındayım ve yanımda bilgisayarım yok yaz ayında memleketime gidebileceğim ve o zaman açıksa indirip oynayacağım inşallah
Verdiğiniz bilgiler ile tedirgin olan düşüncelerime su serptiniz umarım hem sizin açınızdan hem bizim açımızdan güzel şeyler olur. Tekrardan başarılar teşekkürler <3Merhaba, güzel dilekleriniz için ben ve ekibim adına çok teşekkür ediyorum. Projenin ömrü açısından şunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim.
Oyunu yaklaşık dört yıldır geliştiriyoruz, kendi kişisel ihtiyaçlarımızı bile bir kenara bırakarak oyuna yatırım yaptık, oyun motoru mimarisini geliştirerek zirve bir noktaya getirdik dış kaynaklardan çok fazla yardım alarak çok ciddi sorumluluklar ve finansal problemler yaşadık. Oyunun resmi olarak yayınlanabilmesi için yurt dışında şirketi tekrar kurduk, ofisi yeniden dizayn ettik. Oyunun telif hakkı, fikri mülkiyeti, tescilleri için çalışmaları başlattık ve en sonunda bugün bu noktada oyunu hazır hale getirdik. Steam'e bir oyunu verebilmek için onun yayıncılık haklarına sahip olmanız gerekir aksi durumda zaten bir onay almaz. Yayınladığımız oyun hakkında şunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim; Metin2 oyununun oynanışını esas alan, hack and slash dövüş tarzına sahip benzersiz bir MMORPG yarattık. Bu nedenle oyunun herhangi bir içeriği Metin2 oyununa ait değildir. Bunu siz zaten biliyorsunuz fakat başka bir okurun bilgilenmesi adına yazıyorum.
Bu kadar fazla ticari açıdan sorumluluk almış durumdayız, her şey tamamen resmi şekilde tasarlanmışken projenin ömrünün anlaşacağımız publisher dahilinde en az 5 veya 6 yıl olarak sözleşmeye dahil edİleceğini söyleyebilirim. Yani gönül rahatlığı ile oyunu oynayabilirsiniz, çünkü bir metin2 pvp sunucusu değil, benzersiz bir Hack and Slash MMORPG oyunu yayınlıyor olacağız. Steam'in büyük desteği ile birlikte Küratör anlaşmalarını da başlattık. Elbette 4 yıl boyunca oyunun geliştirme sürecini tamamen kendimiz finanse ettik fakat yayınlanma sürecinde oyunun fiziksel sunucularının satın alınması, ve sunucu odasının kurulumu için topluluk fonuna başvuracağız. Bu konuyla alakalı genel bir bilgilendirme yakında yayınlayacağız. Şimdilik finansal gücümüzü analiz ediyoruz ve eksik olan miktarı kesinleştirmek için finans toplantıları yapıyoruz. Yakında bilgilendireceğiz.
