Bvural41 1
Bvural41
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
mavzermete 1
mavzermete
Hikaye Ekle

Gtr2

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan cem_cemoli
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 304

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

Öncelikle GTR ismini duymamış arkadaşlar için söyleyeyim, merak edip baktığın bu oyunun türü “yarış simülasyonu“. Eğer simülasyon oyunlarına meraklıysanız, klavyeden yarış oyunu oynamak hala kolay gözüküyorsa , buyurun birde şunu deneyin, çünkü GTR2`yi oynarken artık klavyenizle eskisi kadar barışık olamayacaksınız. Şaka bir yana klavyeyle tabiî ki oynarsınız ama yeterince zevk alabileceğinizi düşünmüyorum. GTR2`yi tam bir sürüş zevkiyle oynamanız için evinizde direksiyon sisteminin bulunmasını tavsiye ederim.

GTR2` yi incelerken ister istemez insan Gran Tourismo ile karşılaştırmak zorunda kalıyor. Yalnız aralarındaki büyük fark GTR`nin pc`deki simülasyon açığını kapatmak için işe soyunması. Gran Tourismo serisi bildiğiniz gibi sadece Play Station kullanıcılarına hitap ediyor ve her tür araba modellerine sahipken GTR2`de seçilebilen modeller çok sınırlı. Arkadaşlar bu oyun belli bir kitleye hitap ediyor. Açmak gerekirse son zamanlarda örnekleri çoğalan arcade türü yarış oyunlarından kesinlikle değil. Yani ilk oynayışta hemen birinci olmayı unutun(driving asistlerde oynayışı etkileyebilir). GTR2 uzun süre başında vakit geçirip pistleri öğrenmeniz gereken ve zamanla sürüş tekniğinizi geliştirmeniz gereken bir oyun. Yarış oyunlarından çabuk sıkılan arkadaşlar GTR2`nin yoğun atmosferi karşısında monitörü parçalamak isteyecektir. Bunu daha ilk virajda tribünlere doğru uçarken anlayacaksınız. Ama uzun zamandır bilgisayarında gerçekçi bir yarış oynamamış arkadaşlar zaten şu anda avuçları kaşınarak yazıyı okuyorlardır.

5084.JPG



GTR2 2003-2004 sezonundaki yarışları içeriyor. Kullandığımız arabalar Touring Car diye adlandırılan yarış arabaları. Bu arabalar büyük otomobil firmalarının yol canavarları yaratıp 24 saat yarıştırdığı dayanıklı ve bizim yollarda görmeye pek alışık olmadığımız pahalı ve üzeri renkli reklamlarla kaplı modeller. Seçebileceğimiz markalar arasında Porsche,Ferrari,TVR,Maserati, Saleen,BMW gibi markaların modelleri bulunmakta. Arabaların performansları birbirine göre değişiklik gösteriyor. Bu modellerin hepsi oyunun başında zaten açık durumda. Seçip yarışabilirsiniz. Fakat pistler açık değil. Pistler yavaş yavaş turnuvalarda dereceler aldıktan sonra açılıyor.

Oyuna alışmak için öncelikle “driving school“ bölümünde çalışıp köşeleri dönme, hızlanma, pistlerin sektörleri hakkında bilgi sahibi olmanız ve sürüş stiline alışmanız gerekiyor. Ayrıca bitirdiğiniz bu kısa görevler yeni turnuvalar açılmasını sağlıyor. GTR2 size tamamıyla bir sürüş deneyimi sunuyor. Gaz, firen yetersiz olan arkadaşlar için debriyaj seçeneğinde sizin ne kadar iyi bir yarışçı olabildiğinizi deniyor. Debriyajı kullanmak için 3 pedallı sisteminiz olmalı. –“3. pedal mı? Piyasada var mı ki?“ –“ evet var.“ NOT: clutch=debriyaj. (İnce ayar yaparken göz önünde bulundurun.)

GTR`nin grafikleri gayet güzel. Zaten oyunun esas beni kalbimden vuran kısmı kokpit tasarımı. Yapımcıların en çok önem verdiği olay bu olarak gözüküyor. Her arabanın iç tasarımı bire bir ve çok ayrıntılı. Bir ara içimden ön aynaya nazarlık bile asasım geldi desem abartmış olur muyum? Kokpitteki ayrıntıları görmek için yüksek bir ekran kartı gerekiyor.-e hadi artık zombi, yeni bir ekran kartı alma zamanın geldi çattı çoktan!. Pistlerde gerçeğiyle birebir olarak tasarlanmış. Eğer inanmıyorsanız video paylaşım sitelerinde GTR`nin videolarına bir göz atın derim ben. Hani gerçekte Hockenhaim pistinde turlamışlığım yoktur ama oyunu uzun süre oynadıktan sonra (gerçekçiliğine dayanarak söylüyorum) pist hakkında çok fazla sürüş deneyimine sahip oluyorsunuz. Gerçekte yarışçılar (F1 pilotları da dahil) bu tip oyunları yarışlardan önce oynayarak pist hakkında bilgi sahibi oluyorlar.

5086.JPG


Araçlar hasar alıyorlar hatta yaptığınız önemli bir kaza sizin yarıştan elenmenize bile yol açıyor. Yani sizden önce tekerleğinizin gittiğini görürseniz anlayın ki öndeki arabaya baya sert çarpmışsınız demektir. Oyunu G-force destekli bir direksiyonda oynama şansım olmadı daha fakat G-force desteğinin ayarına kadar oyunda ince bir ayar yapma olanağına sahipsiniz. Gerçektende ayarlar menüsünde grafiklerin ince ayarından arabanın ince ayarlarına kadar her şey düşünülmüş. Hatta sürücünün dönüşlerde kafasını ne kadar çevireceği bile ayarlanabiliyor.

Sesler, her ne kadar gerçek bir lamborgini`nin sesini duymamış olsam da bana tatminkar geldi. Müzikler pit sesleriyle karışık techno havası verilmiş ve mixlenmiş şarkılardan oluşuyor. Açılış videosunda da fark edeceğiniz değişik bir kadın vokalin opera tarzında söylediği hoş bir giriş müziği var. Ama o şarkı bir yarış oyunundan çok savaş oyunu müziği gibi geldi bana.

Oyundan maksimum zevk alabilmeniz için size bir iki öneri sunmak isterim. Eğer GTR2 alacaksanız oyun zevkini arttırmak için kesinlikle şunlara da sahip olmanız lazım;
1- G-force destekli direksiyon
2- Gaz , firen ve debriyaj düzeneğine sahip pedal takmı
3- Zaman
4- Yüksek bir ekran kartı
5- Çelik gibi sinirler.

5085.JPG


Oyunun en eksik yönlerinden biri iyi bilgisayarda dahi takılma yaşaması. Yarış öncesi kısa görüntülerde de araba titriyor. Gerçi yeni çıkan bir yamada bu problemi onardılar. Birde çoğu arkadaşımıza buradaki araba sayısı yetersiz gelebilir. Sonuç olarak oyun hakkında düşüncelerim çok olumlu. Hedef kitlense hitap eden bir oyun yapmışlar. Yarış dünyasıyla ilgileniyor “bende bir gün şumayer olacam“ diye iddialarınız varsa önce GTR2 oynayıp pistleri bir öğrenin bakalım. Gidince yabancılık çekmeyin yaban ellerde. Modifiye manyağı olduğunuz yarış oyunlarında aradığınızı bulamıyorsanız, yol dışına çıkınca respawn olamadığınız bir oyunu arıyorsanız işte GTR2 emrinizde. Dışarıda hava şu anda yağmurlu, çıkıp ıslanacağıma açayım GTR`mi , Monza pisti bir de yağmurlu nasılmış öyle deneyeyim.
Hadi size de iyi oyunlar kendinize iyi bakın, oyunlara dalıp derslerinize çalışmayı unutmayın sakın ha!
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst