Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!
Merhaba arkadaşlar benim fikrim var. Biliyorsunuz ki metin2 gerek türk gerek pvp tarafında genellikle tamamen pay2win yani öde kazan tarzında bir oyun yapısına sahip ve bu durum beraberinde pek çok sorunları(emek hırsızlığı, sunucu kapanmaları, vb.) getiriyor. Kripto sektöründe bildiğiniz üzere son yıllarda play2earn yani oyna kazan tipinde pek çok oyunlar ortaya çıktı. Yani mantık şu siz oyunu oynuyorsunuz ve beraberinde kazandığınız eşyalar ve paralar gerçek bir değere sahip oluyor. Bu oyunlar genellikle ya açık dünya oyunları ya da basit kart oyunları oldu yani kripto oyun sektöründe henüz mmorpg tarzında bir play2earn oyun yok. Bu durumu araştırdım metin2 bir play2earn oyun yapısı haline dönüştürülebilir mi diye. Cevap EVET yapılabilir. Nasıl olacak? Oyunda ep ve yang mantığı ortadan kalkıyor ve tek bir geçerli para birimi sistemi ekleniyor yani coin sistemi ve bütün oyun içindeki ticaretlerde sadece bu para birimi(coin) geçerli hale geliyor. Coin kazanımı tamamen sadece oyunu oynarak elde edilebiliyor yani coini kazanmak için sürekli görevler yapacaksınız ve kasılacaksınız, Coin sınırlı adet olarak belirleniyor örneğin bu coinden en fazla 1 milyar adet olabilir oyuncular bu coini kazandıkça sistemde kalan coin sayısı azaldıkça kazanması gittikçe zorlaşacak, böylelikle coin zamanla daha değerli hale geliyor. Gelelim itemlere oyun içerisindeki giyilebilir bütün eşyalar birer nft şeklinde çalışacak ve sınırlı adette olacak, örneğin Siyah çelik bundan sadece 10.000 var kazanılabilir eşya olarak bu NFT'lerde de aynı coin mantığı geçerli sınırlı adet eşya ve kazandıkça kazanması daha zorlanması. Bu bize zamanla eşyaların çoğaldıkça değer kaybetmesi yerine sınırlı bir adette olduğu için zamanla daha da çok değerlenmesi mantığını doğuruyor. Böyle bir proje yapabilmek için ciddi bir sermayeye ihtiyaç var, oyunun yapım sürecinden itibaren bütün masrafları 30.000 dolar kadar bir masraf çıkarıyor ortaya. Benim kendimde 5000 dolarlık bir sermaye mevcut eksik olan sermayeyi bir topluluk oluşturup bu topluluk ile beraber oyunu yaparak bütün oyunculara sunmak. Bu oyun herkese eşit fırsat hakkı tanıyacak. Nedir eşit fırsat hakkı? Kimse para ödeyerek diğerinin önüne geçemez sadece çalışarak en iyi olabilir ve bu en iyi olma olayı bu kişiler için bir değer yaratacak çünkü harcadığı coinin bir değeri var, kullandığı sahip olduğu NFT eşyaların bir değeri var. Yani kısacası Metin2 oynarak çok ciddi para kazanabileceğiniz bir platform oyun yapısı yaratabilirim demek istiyorum. Görüşleriniz ve fikirlerinizi lütfen belirtin. Teşekkürler.