- Konular
- 5
- Çözüm
- 1
- Online süresi
- 8d 11h
- Reaksiyon Skoru
- 6
- Altın Konu
- 0
- TM Yaşı
- 16 Yıl 9 Ay 7 Gün
- Başarım Puanı
- 95
- MmoLira
- 1,932
- DevLira
- 0
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
Aşağıda gördüğünüz hatayı almaktayım. Sebebini araştırdığımda MySQL serverinin sürümünün 8.0.30 olması sebebiyle yaşandığını öğrendim. Şimdi çözüm için denediğim yöntemler ile birlikte karşılaştığım sonuçları sizlere sunayım.
Buradan MySQL versiyonumun 8.0.30 olduğunu gördüm ve hemen eski tip kullanıcı ve şifre oluşturma yoluna ilerledim.mysql --version
mysql Ver 8.0.30 for FreeBSD12.3 on amd64 (Source distribution)
koduyla mysql serverime Navicat için ayarlanmış olan kullanıcı ile bağlandım ve şifresini girdim.mysql -u turkmmo -p
ayar kullanıcısı 12345 şifresi ile oluştu.CREATE USER 'ayar'@'%' IDENTIFIED WITH mysql_native_password BY '12345';
Yukarıda verdiğim alıntıda geçen tepki ile oluştuğuna da emin oldum.Query OK, 0 rows affected (0.00 sec)
Tüm ayrıcalıkları ve yetkileri alması için bu kodu kullandığımda aşağıdaki tepkiyi aldım.GRANT ALL PRIVILEGES ON . TO 'ayar'@'%';
Bu tür bir hatanın sebebine inmeye çalıştığımda bir çözüme erişemedim. MySQL için bağlandığım hesabın yetkilerinin yetmediğini düşündüm ve kullanıcı listesine baktım.ERROR 1064 (42000): You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '. T O 'ayar'@'%'' at line 1
Koduyla tekrar mysql serverine bağlandım ve şifresini girdim. Aşağıdaki kod ile kullanıcı listelerine eriştim.mysql -u turkmmo -p
Kodunu kullandım ve aşağıda bulunan kullanıcılara eriştim.SELECT User, Host FROM mysql.user;
Yukarıda bulunan kullanıcılar için şifre değişikliği yapmayı denediğimde mysql farklı hatalar verdi. Bu durumlar karşısında pes edip yardım alma yoluna ilerledim ve sizlerle paylaşıyorum. Lütfen bu hatadan nasıl kurtulacağım konusunda bana yardım edin bu saçma hatanın çözümü bu kadar derin ve saçma olamaz elbette daha kolay bir yolu vardır diye umuyorum. Şimdiden teşekkürler.+------------------+-----------+
| User | Host |
+------------------+-----------+
| anan | % |
| ayar | % |
| sqluser | % |
| turkmmo | % |
| mt2 | localhost |
| mysql.infoschema | localhost |
| mysql.session | localhost |
| mysql.sys | localhost |
| root | localhost |
+------------------+-----------+