- Konular
- 214
- Online süresi
- 3ay 8g
- Reaksiyon Skoru
- 918
- Altın Konu
- 10
- Başarım Puanı
- 203
- TM Yaşı
- 5 Yıl 6 Ay 10 Gün
- MmoLira
- 11,402
- DevLira
- 249
Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!
Spoiler takip ediyor. Dürüst olalım, izleme deneyiminizi bozabilecek başka şeyler de var.
İyi. Nereden başlamalı? Çeşit çeşit pek çok soru var. Açık sorularımız (Michael Keaton, yalnızca seslendirmede işitildiği için bu sahnelerden birini çekmek için müsait değil miydi?) ve bilgiç sorularımız (Homecoming'de kurulduğunu düşünürsek, Toomes bu evrende kostümünü nasıl yeniden inşa etti?) New York Savaşı'ndan atılan Chitauri teknolojisinden mi? Söyleyebileceğimiz kadarıyla SPUMC'de gerçekleşmeyen bir savaş mı?)
Fragmanda görülenlerden çok, bitmiş filmdeki belirli sahneleri nasıl bitirdiğimize dair sorular da var. Morbius'un Ocak 2020'de piyasaya sürülen ilk fragmanı, Vulture'ın Leto'nun anti-kahramanıyla tamamen farklı koşullar altında, son kesime girmeyen sahnelerde buluşmasını açıkça alay etti. Filmin uzun prodüksiyon programının bir noktasında (ana çekimler Şubat 2019'da başladı, hem 2020 hem de 2021'de yeniden çekimler yapıldı), belli ki bazı sahne arkası düzeltmeleri ve yeniden düşünmeleri oldu.
Morbius-Michael Keaton
Kredi sonrası sahnelerin nasıl bir araya getirildiğine dair sadece spekülasyon yapabiliriz, ancak bazı ipuçları var. Yakın tarihli röportajlarda, yönetmen Daniel Espinosa filmin olumsuz yanıtına yanıt verdi (“Kendimden çok nefret ediyorum” dedi Insider'a) ve her konuda son sözün kendisinin olmadığını ima etti. Espinosa, Uproxx'a "Çok fazla karar verme gücüm olursa elimden gelenin en iyisini yaptığımı düşünüyorum" dedi. Her seferinde farklı süreçler. ”
Yani Espinosa, Morbius'un nasıl sona erdiğini anlamamış olabilir. Ayrıca merak uyandıran bir şekilde Marvel Studios'un da yapmadığını öne sürdü. Uproxx'a “Farklı zaman çizelgelerine sahip olma kavramının Kevin Feige'den değil Sony'den geldiğine inanıyorum” dedi. "Bu fikri başlatan Sony oldu."
Bu öğretici. Bu kredi sonrası iğnelemelerden acı bir şekilde net bir şekilde anlaşılan şey, Sony'nin evrenini belirli bir yöne doğru ittiği ve bu yönün, genellikle Örümcek Adam ile ilişkilendirilen süper kötülerden oluşan bir ekip olan 'Sinister Six ekip filmi' olduğudur. 1964'ten beri orijinal Marvel çizgi romanlarında yer aldı. No Way Home'da zaten bir çeşit 'Sinister Five'ımız olduğunu boşverin: Bu açık, uzun süredir devam eden bir arzudur, o rotaya gitmek için zaten başarısız bir girişimde bulunmuştur. İnanılmaz Örümcek Adam filmleri. Ve saf ekonomik terimlerle, anlaşılabilir. Kendinizi bir stüdyo yöneticisinin yerine koyun. Avengers filmlerinin inanılmaz başarısına bakın. Neden o milyar dolarlık franchise geçiş pastasının küçük bir parçasını kopyalamak istemiyorsunuz?
Bunun, sağ elin ne yaptığını bilmeyen bir sol elin durumu olduğu hissini sarsmak zor.
Yani buna doğru inşa ediyoruz. Nihai Sinister Six filminin durumu şu anda belirsizliğini koruyor; Drew Goddard'ın (The Cabin In The Woods) hala yönetmenliğe bağlı olduğu söyleniyor ve yapımcı Amy Pascal 2018'de Vanity Fair'e şunları söyledi: “Drew'un yönetmeye hazır olmasını bekliyorum. Drew Goddard için her şeyi yapardım. Sadece bana istediğini söylemesini bekliyorum."
Ancak kredi sonrası bu sokmalar, en azından sinematik başlangıç hikayesinde, büyük ölçüde düzgün bir adam gibi görünen ve Peter Parker ya da Örümcek Adam ile kesinlikle hiçbir ilgisi olmayan bir karakter olan Morbius'un, Akbaba ile takım kurduğunu gösteriyor. Örümcek'i indir. SPUMC'nin yaklaşan listesi (Dakota Johnson ile Madame Web ve gelecek yıl Aaron Taylor-Johnson ile Kraven The Hunter dahil) dizilişten biraz daha fazlasını öneriyor.
Ne yazık ki, birden fazla zaman çizelgesinin anlatı sorunları inceleme altında birikmeye başlar. Michael Keaton'ın Toomes'u Marvel Sinematik Evreninden geldi, ancak şimdi SPUMC'de var. SPUMC'deki Örümcek Adam kim? Tom Holland'ın Peter Parker'ı mı? Yoksa Andrew Garfield mı? Yoksa tamamen başka biri mi? Savaşmak için gerçekte kimleri bir araya getiriyorlar? Vulture'dan başka, onunla savaşma motivasyonu kimde var ki?
En azından bana göre, o şaşırtıcı post-jenerik iğnesi Spider-Man: No Way Home'daki olaylara tepki olarak yapıldı; Toomes'un başlangıçta hem Tom Holland'ın Peter Parker'ı hem de Michael Morbius ile aynı evrende olması gerekiyordu; ve bazı aceleci yeniden bağlantıların, SPUMC ve MCU'yu, aralarında seyahat edilebilecek zaman çizelgeleri de olsa, daha geniş bir çoklu evrende farklı, ayrı zaman çizelgeleri olarak kurduğunu.
Ve biliyorsun - iyi! Çoklu evrenler çizgi romanlarda iyi kurulmuş ve şimdi filmlerde de oldukça iyi kurulmuş; izleyiciler, takip edecek kadar sofistike. Ancak bunun sağ elin ne yaptığını bilmeyen bir sol elin durumu olduğu hissini sarsmak zor. Tamamen iç içe değil, bitişik iki sinematik evrene sahip olmak, Morbius'un son dakikalarında gördüğümüz türden karışık ve karmakarışık film yapımına yol açar. SPUMC ciddiye alınacaksa, bir plan varmış gibi hissetmesi gerekir: mantıklı ve anlatısal bir anlam ifade edecek şekilde tüm bu karakterleri kapsayan bir plan. Michael Keaton'dan Toomes, jenerik sonrası son konuşmasında "Bu yeri hâlâ çözmeye çalışıyorum" diyor; işte bu filmlerin arkasındaki insanların da bunu anlamasını umuyoruz.