OnurBoyla 1
OnurBoyla
mavzermete 1
mavzermete
xranzei 1
xranzei
Manwe Work 1
Manwe Work
noisiv 1
noisiv
Hikaye Ekle

Cevaplandı BitTorrent güvenilir mi?

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

Selamlar BitTorrent uygulamasını kullanmayı düşünüyorum fakat hakkında pek bilgim yok sizce güvenilirmi ? Ek olarak qBittorrent uygulamasıda oldukça öneriliyor fakat bu uygulamalar hakkında pek bir bilgim yok tavsiyeleriniz nedir?

Çözüm

BitTorrent internet üzerinden aktarım protokolüdür. Http (köprü metni aktarım protokolü) ve ftp (dosya aktarım protokolü) gibi, BitTorrent de internetten dosya indirme yöntemidir. Ancak http ve ftp’nin aksine BitTorrent, bir dağıtılmış aktarım protokolüdür.​

BitTorrent eşler arası (P2P) protokolü, diğer kullanıcıların istediği dosyalara sahip olan kullanıcıları bulur ve dosyaların parçalarını bu kullanıcılardan eş zamanlı olarak indirir. Sonuç olarak iletim hızı, dosyaları tek bir kaynaktan sırayla indiren http ve ftp’ye göre daha yüksektir.

2005’teki tahminler, BitTorrent’in tüm internet trafiğinin yaklaşık yüzde 35’ini oluşturduğunu gösterdi. 2008’in başlarındaki ani yükselişin ardından BitTorrent’in popülaritesi...
Kripto para piyasasında yer alan küçük fiyatlı birimiyle işlem görmekte olan Bittorrent (BTT) gün içerisinde yüzde 15 fiyat artışı yakaladı.

Bittorrent, 3 Nisan 2021 Cumartesi günü yükselişe geçti. Ancak bir süredir yaklaşık 0.04000 TL seviyelerinde işlem görmekteydi. 4 Nisan Pazar günü ise iki saat içerisinde yüzde 15 fiyat artışıyla 0.06750 TL'ye çıktı. Ayrıca kısa süre içerisinde gerçekleşen bu artış son dönemlere damgasını vurdu. Kripto para piyasasını yakından takip edenler Bittorrent hakkında birçok konuyu araştırmaya başladı.

Bittorrent, Amerikalı bir yazılımcı olan Bram Cohen tarafından 2001 yılında kuruldu. İlk çıkış amacı büyük dosyaları internet ortamında bulunan cihazlara aktarmak oldu. Bu sebepten Peer to Peer (P2P) protokolüdür. Bilinen adıyla uTorrent protokol istemcisidir. Ayrıca bu dosyalar genellikle oyunlar, film, müzik ve bilgisayar programlarıdır.

Bittorrent, kısa sürede yakaladığı bu yükselişle yeni yatırımcıların tercihi olmaya başladı. Yeni yatırımcıların, sistem içerisinde sunulan avantajlar ve köklü şirketlerin bağımlı kullanıcıları vesilesiyle işlem hacmini genişletmekte. Bu durumda bittorrente olan güveni artırmakta.

BitTorrent internet üzerinden aktarım protokolüdür. Http (köprü metni aktarım protokolü) ve ftp (dosya aktarım protokolü) gibi, BitTorrent de internetten dosya indirme yöntemidir. Ancak http ve ftp’nin aksine BitTorrent, bir dağıtılmış aktarım protokolüdür.​

BitTorrent eşler arası (P2P) protokolü, diğer kullanıcıların istediği dosyalara sahip olan kullanıcıları bulur ve dosyaların parçalarını bu kullanıcılardan eş zamanlı olarak indirir. Sonuç olarak iletim hızı, dosyaları tek bir kaynaktan sırayla indiren http ve ftp’ye göre daha yüksektir.

2005’teki tahminler, BitTorrent’in tüm internet trafiğinin yaklaşık yüzde 35’ini oluşturduğunu gösterdi. 2008’in başlarındaki ani yükselişin ardından BitTorrent’in popülaritesi, internet hızındaki artışla birlikte kademeli olarak düştü.

Aynı zaman diliminde Netflix, Hulu ve Amazon Prime gibi akış hizmetleri düşük maliyetli indirme ile pazara hakim hale geldi. Bunun sonucu olarak BitTorrent’in 2010’da Kuzey Amerika’nın toplam indirme trafiğindeki yüzde 10’luk payı, 2015’e gelene kadar yüzde 3’e düştü.

Torrent Kullanmak Yasal mı?​

BitTorrent meşru bir dosya aktarım protokolüdür. İçerik yasal olarak indirilebilir veya karşıya yüklenebilir olduğu sürece kullanımı yasaldır. Ancak bunun, örneğin yeni bir film gibi telif haklı bir materyali telif hakkı sahibinin izni olmadan indirmek için kullanılması yasal değildir. Birleşik Devletler’de 2010 ile 2011 arasında, BitTorrent’i telif hakkıyla korunan içerikleri indirmek için kullandıkları gerekçesiyle 200.000 kullanıcıya dava açıldı.

O zamandan bu yana davaların yerini, telif hakkı sahiplerinin adına hareket etme yetkisine sahip olan telif hakkı trolleri aldı.

BitTorrent teknolojisi, veri akışına (buna torrent denir) bağlı cihazların IP adresini ortaya çıkardığından, troller dosyaları indiren adresleri tespit edebilir.

Troller, internet servis sağlayıcılarına (ISP’ler) ödeme yazıları gönderir ve bunlar da yazıları müşterilerine iletir.

Rights Enforcement olarak bilinen grubun 2017’deki tipik bir ödeme talebi 300 ABD dolarıydı. IP adresleri tüzel kişilikler olarak kabul edilmediğinden ve troller nadiren bireylerin adına sahip olduğundan ödemeyi takip edemezler.

Çözüm
Merhaba,

Buradaki önemli olan torrent değil torrent içerisinde indirmiş olduğunuz dosyalar önemlidir mutlaka indirmeden önce dosyaları tarama yaptıktan sonra virustotal graph inceleyiniz.

Saygılarımla.​

Açıkcası hiçbir torrent uygulamasına güvenmiyorum. Bu konuda sizinde aynı şekilde yaklaşmanızı öneririm.

Birkaç torrent uygulaması ile sorun yaşadım ve o günden sonra hiçbirine giriş yapmadım.

Bittorent kullandığım zaman etc/host içerisinde değişiklik yaptığını ve diğer torrent(rakipleri) sitelerini blokladığını gördüm.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri