Hikayeler

Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Child's Play Filmi (2019) İncelemesi

EsatOfficial

Kara Gül ... 🥀
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye
TM Üye
Katılım
19 Ara 2020
Konular
1,566
Mesajlar
6,953
Online süresi
2ay 25g
Reaksiyon Skoru
2,467
Altın Konu
122
Başarım Puanı
282
TM Yaşı
5 Yıl 4 Ay 2 Gün
MmoLira
-122
DevLira
80

Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!

Ölümcül bebek Chucky'nin başrolde olduğu klasik korku filmleri olan Child's Play serisinin yeni girişi bugün 21 Haziran'da vizyona giriyor. Orijinal 1988 filminin hem yeniden çevrimi hem de yeniden başlatılması ve yönetmen Lars Klevberg'den geliyor. Ama iyi mi? Tam incelememiz için okumaya devam edin.

Orijinal Child's Play 1988'de sinemalara ilk geldiğinde düpedüz korkutucuydu. Cinayet çılgınlığına giden bir seri katilin ruhuna sahip konuşan bir oyuncak bebek, en azından 1980'lerde bir korku filmi için oldukça berbat bir fikir. 2019'da, orijinal franchise doğrudan DVD'ye filmler ve bir şeklinde ilerlemeye devam etse bile, fikir eski ve biraz aptal görünüyor . İlk filmin yeni yeniden başlatılması yine de aynı tür bir film olmaya çalışmıyor. Bulunacak sahip olunan bebek yok. Bunun yerine manyak Chucky ( tarafından seslendirildi)) son teknoloji bir akıllı oyuncağın içinde arızalı bir yapay zeka parçasıdır. Bu değişiklik, Child's Play'deki bu modern dönüşü zaman ayırmaya değer kılıyor mu?

En azından sonunda yapar. Child's Play , annesi Karen ( ) ile yeni bir mahalleye yeni taşınan ve arkadaş edinmekte zorlanan işitme engelli genç bir genç olan Andy'nin ( ) merkezindedir . Bu konuda yardımcı olması için annesi ona, öğrenen ve bilgiyi saklayan inanılmaz derecede etkileyici yapay zekaya sahip akıllı bir oyuncak olan Buddi bebeği hediye ediyor. Karen'ın anlamadığı şey, bu özel Buddi bebeğindeki güvenlik protokollerinin kapatıldığı ve bunun sonucunda kötü şeylerin olacağıdır.

Bu noktada, yeni Chucky bebeğinin evdeki diğer akıllı cihazları kontrol ettiğini ve bazı cinayetlerini gerçekleştirmek için bunları kullandığını fragmanlarda görmüşsünüzdür. Ne yazık ki, filmin Chucky'nin - ve bir bütün olarak filmin - en iyi olduğu zaman olduğunu anlaması çok uzun sürüyor. Karşılaştırıldığında, filmin ilk yarısı, olacağını bildiğiniz şeyi beklerken yavaş ve ağır ilerliyor.


Filmin ilk yarısında bir avuç korkutucu an var, ancak filmin Buddi bebeği için yapabileceği tüm inanılmaz şeylerden bahseden çok ağır bir reklamla nasıl açıldığını düşününce içi boş geliyor. Chucky'nin aletlerle, aletlerle ve daha fazlasıyla arayüz oluşturabileceğini bilmek, bu tür şeyleri çalışırken görmek istememe neden oldu, bunun yerine bebeğin bir kediyi boğmasını ve 45 dakika boyunca bıçağını sallamasını izledim.

Filmin ikinci yarısı başladığında ve Chucky tam gücüne ulaştığında, bir termostattan kendi kendini süren bir arabaya kadar her şeyi kontrol ederek ortalığı kasıp kavurmasını izlerken film çok daha eğlenceli hale geliyor. İşte bu noktada Child's Play hem bir korku filmi hem de modern yaşamları dolduran akıllı cihazların bolluğu üzerine bir yorum olarak tam potansiyelini fark ediyor.

Child's Play'in bu yeni yorumunu bu kadar korkutucu yapan da bu. Orijinal franchise'ın hiç yapmadığı bir şekilde gerçekçi hissettiriyor. Hayır, bebekler ortalıkta dolaşıp herkesi öldürmüyor, ancak TV'den ev aletlerine ve çim biçme makinelerine kadar her şeyin artık akıllı cihazlar olabileceği düşünüldüğünde, bir şeylerin korkunç bir şekilde yanlış gitmesi ve makinelerin sorumlu olması tamamen mümkün görünüyor. Terminatör serisinin, ilk filmin çıkışından sonra 30 yıl boyunca bu kadar ilgi çekici kalmasının nedeni aynı.


Keşke Child's Play hikayenin bu tarafına daha fazla zaman ayırsaydı. Ayrıca ölüm sahnelerinin çoğunu çeşitli fragmanlarda vermeseydi keşke. Neredeyse her kayda değer ölüm, filmin pazarlamasında, filmin sonuna doğru büyük ve gerçekten harika bir set parçası dışında. Bununla birlikte, ölümlerin her biri, fragmanlarda görülenden daha fazla grafiktir. Child's Play, R derecesini fazlasıyla hak ediyor.

Oyuncu kadrosuna gelince, hemen hemen herkes kendilerine verilen rollerin üstesinden kolaylıkla geliyor. Plaza'nın oğlunu desteklemek ve onu mutlu etmek için yeterince kazanmaya çalışan bekar bir anne olarak rolü, oyuncu için yeni bir rol, ancak iyi yaptığı bir rol. Bryan Tyree Henry, annesi Karen ve Andy'nin komşusu olan Dedektif Mike Norris rolünde çok eğlenceli. Soruşturduğu cinayetlerin bir oyuncak tarafından işlendiğinin farkında olmayan genç adamla arkadaş olur.

Yine de filmin gerçek öne çıkanları Hamill ve Bateman. Ortaya çıkan her şey göz önüne alındığında, Hamill'in masum Chucky sesi tüyler ürpertici. Orijinal seride Brad Dourif tarafından Chucky'ye verilen dengesiz sesten büyük bir değişiklik. Yine de, manyak bebeğin yeni motivasyonunu artıran hoş bir şey. O dengesiz bir katil değil; o sadece yanlış çalışan bir teknoloji parçası.


Bu arada Bateman, dünyadaki yerini arayan bir çocuk ve Chucky gibi bir oyuncak bebek ya da koridordaki çocuklar olsun, onun yanında kalacak bir arkadaş olan Andy olarak inanılmaz derecede inandırıcı. Ayrıca, 2014'ün Annabelle ve 2016'nın Lights Out'taki önceki kredileri göz önüne alındığında sürpriz olmayan, filmin korku yönlerini de iyi ele alıyor.

Tüm söylenenler, Child's Play iyi ama kusurlu. Gerçekten yürek burkan bazı korku anları ve birkaç zıplama korkusu içeriyor olsa da, ne olduğunu tam olarak benimsemenin çok uzun sürmesi - bir tekno-slasher - hayal kırıklığı yaratıyor. Ancak masa seti ile birlikte, umarım, Chucky'nin tüm potansiyelini ortaya çıkarmak için zaman kaybetmeyen bir devam filmi alacak kadar iyi karşılanacaktır.
 
Paylaşım için teşekkürler.
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 1, Üye: 0, Misafir: 1)

Geri
Üst