melankolıa18 1
melankolıa18
romegames 1
romegames
Krutzo 1
Krutzo
shrpnl 1
shrpnl
Best Studio 1
Best Studio
D 1
delimuratt
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Sublime Text'ten Visual Studio Code'a geçiş

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Fauda
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 347

Fauda

Level 8
Banlı
Katılım
27 Haz 2021
Konular
1,069
Mesajlar
3,291
Çözüm
7
Online süresi
1mo 13d
Reaksiyon Skoru
1,536
Altın Konu
100
TM Yaşı
4 Yıl 11 Ay 13 Gün
Başarım Puanı
259
MmoLira
2,641
DevLira
12
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Çok sık olmasa da ara sıra kullandığım editörden daha iyi bir editör arayışım olur. Uzun senelerdir Sublime Text kullanıyorum. Hızı ve bazı özellikleri beni etkilediği için Sublime Text ile devam ediyorum. Ancak belli aralıklarla diğer editör ve IDE’leri deniyorum.

Daha önceki denemelerimde yaşadığım sıkıntılar nedeniyle vazgeçtiğim Visual Studio Code editörüne geçişimi bu sefer


EOSkZ99WAAYrZRj.png



Bu resimdeki Javascript otomatik tamamlamadaki sorunların yeni sürümde düzeldiği haberiyle tekrar denemeye karar verdim.

1. gün​

  • Visual Studio Code’u indirdim.
  • İlk açtığımda bana Sublime Text kısayolarını Visual Studio Code’a taşıyıp taşımayacağımı sordu. Sağ alttaki bildirimde Evet deyince Eklentiyi kurdu. Akıllıca.
  • Monakai Pro temasını kurdum. Sublime Text’ten göz aşinalığım var.
  • Terminal yazı tipinin Source Code Pro, yazı boyutunu (15px) yükselttim. Ayarlardan
    • “terminal.integrated.fontFamily”: “Source Code Pro”,
    • “terminal.integrated.fontSize”: 15,
    • “terminal.integrated.lineHeight”:1,
  • Terminal’e tıklayınca kopyala özelliği ekledim.
    • terminal.integrated.copyOnSelection
  • Bu satıra son commit kim atmışı gösteren GitLens eklentisini kurdum.
  • Arama alanını alt panale taşıdım.
    • "search.location": "panel".
  • console.log sinppet kısayolu yerine log yazıp otomatik tamamlamayla eklemeye alışıyorum.
  • eklentilerini yükledim.
    • Airbnb react snippets
    • Auto Rename Tag
    • Better Align
    • Better Comments
    • Bracket Pair Colorizer
    • EditorConfig for VS Code
    • ESLint
    • Git Graph
    • GitLens — Git supercharged
    • Highlight Matching Tag
    • JavaScript (ES6) code snippets
    • Numbered Bookmarks
    • Polacode
    • Prettier - Code formatter
    • Project Manager
    • Quokka.js
    • vscode-icons
  • Terminal açma kapama kısayolunu ⇧⌘⌥T ile değiştirdim. Terminali Visual Studio Code içinden kullanmak güzel ama kod yazarken çok yer kaplıyor.
  • Kodu belli kısmını gizleyen eklenti yüklendi
    • region folding for VS Code
Terminaldeki ilk izlenimlerin gayet güzel. Daha önce istediğim özellikleri bu sefer kolayca ekleyebildim. Böylelikle iTerm kullanımıma son verebilirim.

2. gün​

  • İkinci günün başında bir sorun ile karşılaştım. Otomatik tamamlama çok yavaş çalışıyordu. Kodu belli kısmını gizleyen eklentiyi kaldırdım region folding for VS Code düzeldi.
  • Sublime Text’in araması çok hızlı diyordum. Bugün fark ettim ki Visual Studio Code çok daha hızlı.
  • Sublime’da alıştığım girintili yapıştırma kısayolu sorun çıkarıyor her seferinde. Çünkü Visual Studio Code normal yapıştırmaya da kendi otomatik girintiliyor kodu. (Uzun içeriklerde bazen sorun çıkarıyor)

3. gün​

Daha önce vazgeçmeme sebep olan - Yavaş arama sonuçları çözülmüş - Terminal’de istediğim özellikler eklenmiş (tıkla kopyala, renk değiştirme, otomatik tamamlama) - Açılıştaki gecikme giderilmiş.

  • Terminalden istediğim dosyası Visual Studio Code açmak için Command Palette (⇧⌘P) shell ve çıkan sonuçlardan Shell Command: Install 'code' command in PATH enter a basmak yeterli. Artık terminalde code dosya_adi.css yazıp istediğim dosyayı açabiliyorum.

4. Gün​

  • Javascript otomatik tamamlamada sorun olduğu için projeyi aç/kapa yaptım düzeldi :(
  • Terminali tam ekran açmak için cmd+shift+T kısayolu atadım. Terminale de iyice alıştım :)
  • İkinci bir projeyi açtım. New Windows (Pencere demesi ilginç, gerçi Windows işte :)
  • İki proje arasında geçiş için ctrl + r (kntrl + r) sonra ilgili projeyi seçip enter

5. Gün​

Yeni bir dosyayı açtığımda anlık açıp başka bir dosyaya geçince onu kapatması sevimli değil. Sublime Text’te de vardı bu bi yerden kapatmıştım. Visual Studio Code’da bulamadım henüz ama can sıkıyor. Buldum. cmd+k+enter ile sabitleniyormuş.

  • Bir şey arayıp sonra ilgili sayfada onu sildiğimde arama sonucunun anlık güncellemesi hoş.
  • Otomatik tamamlama ile log yazıp console tamamlaması yavaş çalışıyordu. Bende çözümü daha gelişmiş bir consol.logekleyici eklenti ile çözdüm.
    • Turbo Console Log
İkinci haftaya geçtim ve hala Sublime Text’e geçmediğime göre işler iyi gidiyor demektir. Visual Studio Code hızlı güncellenmesi ve eklentilerinin Sublime Text’e göre daha çok ve hızlı güncelleniyor olması cezbedici. Terminal için iTerm kullanıyorum, Visual Studio Code kullanırken iTerm kullanımımı sıfıra indirdi. Şimdiye kadar eksikliğini hissettiğim tek şey iyi bir javascript ve react otomatik tamamlamasını henüz gerçekleştiremedim. (Airbbnb React Snippet ve Javascript ES6 code snippet yüklü)



Niye Sublime Text’i bıraktığımı düşündüm, en bariz aklımda kalan güncellemelerin çok seyrek olması. VSCode ile gelen başarılı bir terminalin olması da bir artı.



Kalın sağlıcakla.

 
Paylaşım için teşekkürler.
 
Rıca ederim :)
 
Paylaşım için teşekkürler.
 
Rıca ederim :)
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst