Bvural41 1
Bvural41
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
xranzei 1
xranzei
mavzermete 1
mavzermete
Hikaye Ekle

Superman Returns

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cem_cemoli
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 290

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

O bir kuş, hayır hayır o bir uçak, uçakta değil bir füze, o Superman!!
Bu sözü duymadan çocukluğunu geçiren fazla genç yoktur şuan.Superman`in çizgi filmlerini bende hiç kaçırmazdım.Ey gidi günler ey.Ben kendimi süper kahramanlara çok kaptırmıştım heraldi çünkü örümceklerin üstüne kola döküp beni ısırmaları için parmağımı onlara dokunduruyordum.Ama ben camdan atlayarak değil dolaptan atlayarak Süpermen olmaya çalışırdım.Camdan da atlayabilirdim ama o zaman herkes benim Süpermen olduğumu anlardı!!!
İşte benim Süpermen e olan eski saplantım.Şuan bana saçma geliyor ama uçtuğu için falan değil.Özellikleri çok abartılı.Uzaydan insan kılığında gelen arkadaşımız Süpermen hakkında uzun zamandır kendime şu soruyu sorarım:
Bu Süpermen`in maskesi var mı, yok.Peki nasıl tanınmıyor.Bir gözlük çıkarıyor kostümünü giyiyor iş bitti.Süper kamufle!Neyse oyuna dönelim.En azından tanımayanlar artık süpermeni tanımış oldu.Uzun zaman unutulan süpermen`in filmi çekildi ve tekrar aramıza katıldı.Oyunu filmle bağlantılı olarak gidiyor.Fkat her film oyunu gibi birçok film dışında karakter ve olay gerçekleşiyor.Her oyunda olduğu gibi bu oyunda da kapalı giysi videolar var.

Okçu Nedir ki, Hedef Olmadan?

Oyuna şehrimizde başlıyoruz.Süpermen ölümsüz olduğu için süpermenin canının azalması gibi bir olay yok.Olmamalı da.Süpermen ölemez!!Fakt bu bize “istediğiniz kadar vurun acımıyo ki ha ha ha“ deme hakkı vermiyor.Çünkü bizim canımız yok fakat bizim şehrimiz olan Metropolis şehrini koruyoruz.Bizim erimize onun canı gidiyor.Zaten genellikle şehre saldırı oluyor bize değil.İlk başta şehre gelen meteor yağmurunu durduruyoruz.Oyunda ağzımızdan üfleyebileceğimiz 2 türlü nefes var.

1-Freeze Breath:
Yanan meteorlara uygulanınca işe yarayan nefesi kullanmak için yön tuşlarından sağa basmamız gerekiyor.Ayrıca havada fazla
durduğunu düşündüğümüz arkadaşların rakımını düşürmek için kullanabiliriz (şöyle diyim: uçan düşmanları dondurup aşağı düşürebiliriz).Yangınlarda da daha çabuk etki için kullanılır.Başka bir özelliği de boss olmayan düşmanlara kullanıldığı zaman onları dondurur ve bir süreliğine etkisiz hale getirir.

4348.jpg

2-Heat Vision :
Gözümüzden ateş püskürtmemize yarar.Yine havada gezinmekte olan düşmanları indirmek için kullanılır.Yanmayan meteorlara uygulanır.
Bunu ağzımızdan değil gözümüzdan atıyoruz.Ayrıca düşmanların canı da azalır.

3-Super Breath:
Biraz daha kendimizden uzaklaştırmak istediğimiz düşmanlara karşı kullanılır.Boss olmayan düşmana uygulandığı zaman düşman geriye doğru fırlar.

Süpermen çok güçlü olduğu için koskocaman taşları yerinden kaldırabiliyor ve onları fırlatabiliyor.Kaldıracağımız cisme yaklaşıp X`e basıyoruz ve cismi elimize alıyoruz.Tam düşmana atmak için R2`ye basıyoruz.R2 basılı tutulurken X`e basıyoruz ve düşman attığımız cisim ile kanka oluyor :).Ayrıca düşmanın yanına gelip onu aynı şekilde tutabiliyor istersek fırlatabiliyor istersek yere çarpabiliyoruz.Ayrıca daha birçok şey yapabiliyoruz.

-Süpermen,arkandaki dev canavarla bir fotoğrafınızı çekebilir miyim?
- Ups!

4349.jpg

Zafer, Oynanıştadır.

Oyunun zorluk derecesi biraz yüksek. Bu tür oyunlara alışanlar için daha kolay olacaktır.Fakat oynanış rahat olduğu için daha kolay gelecektir.Hareketler kolay ve combolar dışında akılda kolay kalıyor.Benim en çok kullandığım hareket uppercut.Bu harekette düşmanı tutuyor ve 3 kere yere vuruyoruz.Oyunda War World isimli arena dövüşü var.Bu dövüşte giydiğimiz gri kıyafet ile dövüşüyoruz.Fakat bu kıyafetimizin pelerini yok.

Bana Yapımcını Söyle, Sana Kim Olduğunu Söyleyeyim.

EA gibi bir firmanın böyle güzel oyunlar yapması normal olmaya başladı.Artık hiç kimse bunu inkar edemez: EA oyun piyasasındaki en kaliteli firma.Mesela dersiniz 2k basketbol`da iyi ama 2k EA kadar başarılı oyun yaptı mı?-Hayır-.EA belki bazı oyunlarda diğer firmalar kadar ilgi görmedi FİFA-PES gibi.Birçok insan PES yandaşı ama FİFA`nın satış rakamları da düşük değil.Zaten birçok oyunun yaklaşamadığı kadar büyük rakamlar hakkında konuşuyoruz.

5219.jpg

Kuş Bakışı Bakmak Güzeldir, Kuş Gibi Bakmamak Şartıyla.

Oyunda süpermen`in uçma kısımları gerçekten çok eğlenceli.Üçgen ile üçabiliyoruz.Ayrıca havadayken dövüşebiliyor, bir cismi kaldırabiliyor ve fırlatabiliyor,dövüşebiliyor ve R1`e basarak süper hızda uçabiliyoruz.

Atarım Arabayı Kafanıza!!

Süpermen oyununda ilk başta da dediğim gibi şuana kadarki en iyi çevereyle etkileşim olaylarından birisi var.Metropoliste dövüş ederken halk arasında dövüş yaparken insanlar yaralanıyor.Onları X ile tutup ambulansa götürüyoruz.Ayrıca insanları dövebiliyor dondurabiliyor,yakabiliyor ve üfleyebiliyoruz.Sokaktaki arabaları tutup robotların kafasına atmak ise müthiş bir eğlence.Sokaktaki birçok maddeyi tutup fırlatabiliyoruz.Benim en secdiğim şeylerden biriside trafik lambalarını tutup robotlara vurmak, fırlatmak değil, vurmak.Sopaya benzeyen maddeleri X ile tuttuktan sonra kare ile düşmanlara vurabiliyoruz.
5220.jpg

Ya Yol Bulurum, Ya Yol Açarım!

Oyunun beni en çok mest eden kısımlarından biri çevreyle etkileşim olayıydı. Bana bunu fark ettiren olay şöyle idi: Yine birgün ben Metropolis`te uçarken süper hız ile fazla gittiğim için duvara çarptım.Ve duvarın bir kısmı kırıldı.Oyunun ilk başlarında boş boş dolandım ve hızla duvarlara çarptım.Duvarlar kırılıyordu.Bu şekilde Metropolis`i yerle bir etmek ne eğlenceli olurdu ama !!İşte artık kötülerin neden kötü olduğunu anlıyorum.Masum ve savunmasız insanlarla uğraşmak gerçekten çok eğlenceli bişeydir.Ben biraz cani miyim neyim ya.Ama eğer bu gerçekten hoşunuza gidiyorsa size bir alternatif sunabilirim “Destroy All Humanitiy“.Bazı yerlerde tam yıkabildiğimiz yapılar var.Onları yumruklarımızla yıkıp, yıkıntıdan düşen parçaları alıp sağa sola fırlatabiliriz.Ayrıca fırlatma konusunda en eğlenceli olaylardan birisi, diyelim bir düşmanı tutup kaldırdık ya, o düşmanı alıp başka bir düşmana fırlatabiliyoruz.Al birini vur ötekine :D.

Bu Grafikler mi Güzel, Yoksa Yeni Gözlüğüm Sayesinde mi?

Oyunun grafikleri küçükleri camdan aşağı atlattıracak kadar gerçek :^D.
Efektler hele de uçma kısmı gerçekten çok eğlenceli.Grafikler ile çok güzel tamamlanıyor.Grafik hataları ise oyunda hiç karşılaşmadığım ve karşılaşmayı düşünmediğim noktalardan bir tanesi.Fakat çok büyük cisimleri elimizle taşırken Süpermen`in görünmesi için saydam şekil almış bunu grafik hatası saymazsınız zaten.Ama yinede oyun dünyasına uzak olanlar için bir dile getireyim dedim.

Doktor, Ne Kadar Ömrü Kaldı?

Oyunun ömrü hakkında en azından şunu diyeyim Batman Begins`den daha uzun.Fakat o kadar da fazla değil.Uzun süre sizi meşgul edecek bir oyun değil. Ayrıca beni karamsar yapan Tomb Raider oyunlarındaki gibi zıplamalı iki saat yolu aradığımız bölümler yok.İyiki de yok.Çünkü ben Tomb Raider oyunlarında günlerce nerden geçeceğimi bulamamış kısa bir süreliğine adeta karamsar olmuştum.

4351.jpg

-Son Söz-
Süpermen Returns adamları dövmeyi binalardan zıplamayı kısacası Süpermen`i sevenler için kesinlikle kaçırılmaması gereken bir oyun.Grafikleri sorun etmeyin çünkü gayet kaliteli.Birçok kişi de filmlerin oyunu güzel olmaz diyor fakat bunu filmin oyunu olarak düşünmeyin.Zaten filmin senaryosu adet diye birazcık oyunun üstüne serpilmiş bir halde.Yani siz Süpermen`i bir filmin oyunu olarak düşünmeyin onu ayrı bir oyun olarak düşünün.Sonrada “aa bunun senaryosu filminkine ne kadar benziyor“ deyip geçin.Zaten öyle olsa bile bu kötü bir şey değil.Ama şunu söyleyeyim birçok filmin oyunu başarısız yapımlar olmuştu onun için bu önyargılar olabilir fakat bu diğer bazı oyunlar gibi sadece film için aceleyle çıkarılmış bir oyun değil, gerçekten bu oyun için uğraşılmış ve çokta güzel olmuş.

NOT:Bu incelememde konuları özlü sözlerden veya kendi komik sözlerimden oluşan başlıklar altında yazdım.Umarım beğenirsiniz.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri