Bugün size Ebru Gündeş hakkında topladığım ve derlediğim bilgileri paylaşacağım arkadaşlar.
24 Temmuz 1975’te İstanbul’da doğdu.
Annesi Müjgan Kumartaşlıoğlu’dur. 5 yaşındayken evi terk eden, hiç görüşmediği babasının adı Remzi Gündeş’tir. Ankara'da Ulubatlı Hasan İlköğretim Okulu'nda okudu. Ailesiyle birlikte İstanbul'a gelmiş olan Ebru Gündeş, maddi imkansızlıkları yüzünden öğrenimini yarım bırakmak zorunda kalmıtşır. Bir süre konfeksyon işçisi olarak çalıştıktan sonra o sıralar kurulma aşamasında olan Raks Neşe Müziğin ortağı Neşe Demirkat tarafından keşfedildi.
İlk albümünü hazırlamaya başlamadan önce, sahne tecrübesi kazanabilmek için bir süre Emel Sayın’a vokalistlik yapmıştır. Kısa zaman içinde bu renkli dünyaya alışmayı başardı ve ilk albümünün hazırlıklarına başlamıştır. 1993 yılında, Selçuk Tekay'ın prodüktörlüğünü ve Özkan Turgay'ın aranjörlüğünü yaptığı ilk albümü olan"Tanrı Misafiri"ni çıkartmıştır. Bu albüm ile yakaladığı başarı tanınmasının yanısıra, pek çok ödülün de sahibi olmasını sağlamıştır. 1994,1995 ve 1996 yıllarında düzenlenmiş olan Kral Tv Video Müzik Ödüllerinde "En İyi Kadın TSM Sanatçısı" ödülünü kazanmıştır. İlk albümünün başarısı üzerine hemen ikinci albüm hazırlıklarına başlamıştır ve 1994 yılında "Tatlı Bela" albümü yayınlamıştır.
1995 yılında çıkardığı "Ben Daha Büyümedim" adlı albümü ile de iyi bir satış grafiği yakalamıştır. Bir sonraki albümü "Kurtlar Sofrası"nın hemen sonrasında kendisine gelen televizyon dizileri için oyunculuk tekliflerini değerlendirmiştir. 1998 yılında yine Selçuk Tekay prodüktörlüğünde çıkardığı albümü olan "Sen Allah'ın Bir Lütfusun" ile de önemli satış rakamlarına ulaşmıştır. 1999 yılında çıkardığı "Dön Ne Olur" adlı albümünün tanıtımı sırasında, basın mensupları karşısında 1 Aralık 1999 günü beyin kanaması geçirmiştir. Bu olay üzerine uzunca bir süre hayranlarından uzak kalan Gündeş'in bu albümü de ortalama 1 milyondan fazla satılmıtşır. Ebru Gündeş, uzun bir süre dinlenme döneminin ardından, 11 Mart 2000 gecesi Bostancı Gösteri Merkezi´nde ilk konserini vermeye devam etti. Bu konserin tüm gelirini Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Vakfı Hastanesi Reanimasyon Kliniği´ne bağışlamıştır.
Popstar Alaturka adlı yarışmada da jüri üyeliği yaptı. 2001 yılında çıkardığı yedinci; 'Ahdım Olsun' isimli albümünde Türkiye'nin en iyi söz yazarları, bestecileri ve aranjörleriyle çalışan Ebru Gündeş albüm kalitesi ve tirajıyla müzik piyasasının gündemine oturmayı yine başarmıştır. 2003 yılında ise "Şahane" albümü sevenleriyle buluşmuştu. Sekizinci albümüyle bugüne kadar elde ettiği başarıyı ve satış grafiğini yakalamıştır. 2004 yılında dokuzuncu albümü 'Bize de Bu Yakışır' ile sevenleriyle buluşmaktaydı. 2006 yılının Aralık ayında çıkan onuncu albümü 'Kaçak' ile müzik marketlerdeki yerini almıştır, kariyerinin en güzel ve verimli günlerini yaşadığını söyleyerek son hız çalışmalarına devam etmiştir. 2008 yılında 12 Ekim de "EVET" ismini verdiği albümünü sevenleriyle buluşturan sanatçı Kızıl Mavi, Ölümsüz Aşklar, Harika gibi birçok şarkısı yine dillerden düşmezken yeni albümünün çalışmalarına başlamıştır.
2011 yılında Müzik Yönetmenliğini Taşkın Sabah'ın yaptığı ; Ayla Çelik , Ersay Üner, Gökhan Tepe, Serdar Ortaç, Sinan Akçıl, Şebnem Sungur, Zeynep Talu ve Sezen Aksu’nun değerli eserlerinden oluşmuş olan " BEYAZ " adlı albümü müzik marketlerdeki yerini almıştır. 2013-2014-2015 yılları arasında O Ses Türkiye adlı yarışmada jüri üyeliği yapmıştı.
2016 yılında ailevi sorunları nedeniyle dinlenmek istedi. "O Ses Türkiye" yarışması jüriliğini kendi isteğiyle bırakmıştır.