Best Studio 1
Best Studio
D 1
delimuratt
Aliyldrim 1
Aliyldrim
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
melankolıa18 1
melankolıa18
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Cannn6161 1
Cannn6161
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Mağara üretimini geliştirin

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan azrailkadir27
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 333

azrailkadir27

Moderatör
TM Üye
Konular
2,171
Çözüm
45
Reaksiyon Skoru
1,041
Altın Konu
0
TM Yaşı
15 Yıl 1 Ay 22 Gün
Başarım Puanı
340
MmoLira
1,054
DevLira
0
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Soru ;

Mağara kuşağının geliştiğini görmek istiyorum. Çoğunlukla bir kasırga gibi görünen büyük bir küme olan mağaraları bulurum

işte büyük bir karmaşa gibi aynı tünellerle kesişen tünellerin nasıl kesildiğine dair bir örnek dikkat edin.
Mağara sistemlerinin büyüklüğü aynı kalmalı, ancak dallanma biçimleri temizlenmelidir

Cevap ;

Kesinlikle bu mağaraları seviyorum ve 1.6.4'te çok daha aşırı mağaralar bulabilirsiniz - neden bazı tünellerin ve ara sıra "odaların" keşfedilmesinin ilginç olduğunu düşündüğünü göremiyorum:

Bu, 1.6.4'te "-123775873255737467" tohumunda -800, -1050'de, kuzey-güneyde yaklaşık 150 blokluk bir alanı kapsayan bir mağara sistemidir; tüm alan o kadar yoğundur ki, tanınabilir tünellerin yolunda çok az şey vardır (sağ taraf en düşük 10 katmanı gösterir):

İlk dünyamdaki aynı mağara sisteminin MCEdit ile yaptığım birkaç görünüm (bu boyuttaki bir mağara sistemi) beni tam olarak keşfetmek için 2-3 oyun seansı alıyor; Çoğu 1.6.4 boyutlu mağara sistemi bir oturum alıyor):

1.6.4 ila 1.7 ve sonrası mağaraların karşılaştırması:
Bu benim ilk dünyamda keşfettiklerimin bir parçası (evet, burada birbirine bağlı olan lav eksikliğinden de anlaşılacağı gibi, burada gösterilen hemen hemen her şeyi araştırdım; yukarıda sağ üst köşede gösterilen mağara sistemini görebilirsiniz, başka bir yerde son derece yoğun birkaç mağara sistemi ile):

Karşılaştırma için, bu 1.7'deki aynı tohumdan olup, mağaraların çok daha az yoğun ve eşit olarak yayıldığını gösterir (1.6.4'teki kadar çok mağara vardır):

Ayrıca , yaygın inanışın aksine, Beta 1.8 mağara miktarını artırmadı; sadece tünellerin yığın sınırları boyunca kesilmesine neden olan bir hatayı düzeltti (yakından bakarsanız görebilirsiniz) ve dağ geçidi ve mayın şaftları ekledi; Alpha'dan mağaraların bir gösterimi ( 22 Haziran 2010 tarihli ):

Ayrıca, Minecraft'ın madencilik hakkında, çoğu oyuncunun yaptığı tarımdan daha fazla olması gerekir (bunu kendi modlarımda kesinlikle öldürdüm; son değişikliklerim, diğer parçalar gibi boşaltmalarına izin vererek yumurtlama parçalarını kaldırır). Yaklaşık 1.7+ yeraltı hava hacminin iki katına sahip olan TMCW'de yeraltı böyle görünüyor:

Özellikle, dev bir mağara bölgesini sevmelisiniz - her biri vanilyadaki her şeyden daha büyük, akla gelebilecek her şekilde kesişen 100'e yakın dev mağara içeren yaklaşık 300 blok geniş bir alan:

3Mc7kkm.jpg

Gf6qd6H.jpg

RhQQj5M.jpg

s8wFRJE.jpg

wJ5Ov4i.jpg

Bu, MCEdit ile yaptığım bir analiz - toplam hacmi 1.26 milyon hava bloğuna sahipti ve aydınlatmak için 5.500'den fazla meşale kullandım:

Ayrıca, kesişen mağaraları "düzeltmenin" tek yolu, onları kesinlikle eğlenceli olmayacak şekilde kasıtlı olarak dallanma yerleri dışında kesişemeyecekleri şekilde yaymaktır (mağaralar tamamen rastgele üretilir, böylece yapıların aksine iki tünelin birbirinden yeterince uzak olması dışında kesişmesini önlemenin kolay yolu: 90 derecelik açılarla ayrılan bir tünelin dalları, zıt yönlerde ("T" şekli oluşturarak) başlayacak şekilde eğrildiklerinde kesişebilir benzer şekilde, bir tünel kendi etrafında dönebilir).

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri