Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!
1.Konumuza buradan ulaşabilirsiniz.Devamı niteleğindedir bu konu.
Ubuntu, bulut için niçin en popüler işletim sistemi?
HP, Microsoft, Rackspace, IBM ve DreamHost gibi büyük çaptaki işletmelerin müşterilere yönelik bulut yapılarında veya kendi özel bulut yapılarında Ubuntu kullanılmaktadır. Ubuntu Amazon Web Sunucuları için başta gelen işletim sistemidir ve OpenStack projesinin başından beri yakından ilişkilidir. Bu nedenle Canonical bulut sistemlerde çok iyi bir konuma gelmiştir ve bulut sistemler için mühendislik ve danışmanlık hizmeti vermektedirler. Sanırım sorunun cevabını vermeme gerek kalmamıştır.
İstersen kendi Ubuntu’nun üzerinde hiçbir riski olmadan OpenStack’ı deneyebilirsin.
Ubuntu Sistem Yöneticisi Nasıl Yetiştirilir?
Canonical müşterilerin ihtiyaçlarına bağlı olarak özel eğitim atölyeleri düzenlemektedir. Bunun yanında Ubuntu temelleri için e-seminerleri vardır. Tabii ki her zaman olduğu gibi Ubuntu’nun kendi sitesindeki sunucu belgeleri ile de kendinizi yetiştirebilirsiniz.
Ubuntu, Microsoft altyapısı ile entegre edilebilir mi?
“Hayır” dediğinizi duyar gibiyim ama sorunun cevabı “Evet”.
Bunu kendiniz de yapabilirsiniz ya da Canonical’dan yardım da almanız mümkün. Başka bir çözüm ise sadece bu işi yapmak için tasarlanmış üçüncü-party bir dağıtım kullanmak olacaktır. MS sunucularınızı Zentyal Enterprise Edition gibi Ubuntu tabanlı bir sunucuya göç ettirebilirsiniz.
Ubuntu’nun anlamı nedir?
Ubuntu “başkalarına insanlık” gibi bir anlam taşıyan eski bir Afrika kökenli bir kelimedir. Ya da “Biz bir bütün olduğumuz için ben benim.” olarak da tanımlanabilir. Yani kısacası Ubuntu işletim sistemi bilgisayar dünyasına Ubuntu ruhu getirdi ve bu şekilde de devam edecektir.
Son olarak “Ubuntu” yazıldığı gibi okunur
Ubuntu, bulut için niçin en popüler işletim sistemi?
HP, Microsoft, Rackspace, IBM ve DreamHost gibi büyük çaptaki işletmelerin müşterilere yönelik bulut yapılarında veya kendi özel bulut yapılarında Ubuntu kullanılmaktadır. Ubuntu Amazon Web Sunucuları için başta gelen işletim sistemidir ve OpenStack projesinin başından beri yakından ilişkilidir. Bu nedenle Canonical bulut sistemlerde çok iyi bir konuma gelmiştir ve bulut sistemler için mühendislik ve danışmanlık hizmeti vermektedirler. Sanırım sorunun cevabını vermeme gerek kalmamıştır.
İstersen kendi Ubuntu’nun üzerinde hiçbir riski olmadan OpenStack’ı deneyebilirsin.Ubuntu Sistem Yöneticisi Nasıl Yetiştirilir?
Canonical müşterilerin ihtiyaçlarına bağlı olarak özel eğitim atölyeleri düzenlemektedir. Bunun yanında Ubuntu temelleri için e-seminerleri vardır. Tabii ki her zaman olduğu gibi Ubuntu’nun kendi sitesindeki sunucu belgeleri ile de kendinizi yetiştirebilirsiniz.
Ubuntu, Microsoft altyapısı ile entegre edilebilir mi?
“Hayır” dediğinizi duyar gibiyim ama sorunun cevabı “Evet”.
Bunu kendiniz de yapabilirsiniz ya da Canonical’dan yardım da almanız mümkün. Başka bir çözüm ise sadece bu işi yapmak için tasarlanmış üçüncü-party bir dağıtım kullanmak olacaktır. MS sunucularınızı Zentyal Enterprise Edition gibi Ubuntu tabanlı bir sunucuya göç ettirebilirsiniz.Ubuntu’nun anlamı nedir?
Ubuntu “başkalarına insanlık” gibi bir anlam taşıyan eski bir Afrika kökenli bir kelimedir. Ya da “Biz bir bütün olduğumuz için ben benim.” olarak da tanımlanabilir. Yani kısacası Ubuntu işletim sistemi bilgisayar dünyasına Ubuntu ruhu getirdi ve bu şekilde de devam edecektir.
Son olarak “Ubuntu” yazıldığı gibi okunur

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)