MMORPG'lere kişisel bir bakış

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ege Karya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 616
  • Etiketler Etiketler
    mmorpg

Ege Karya

Level 1
Konular
1
Reaksiyon Skoru
0
Altın Konu
0
TM Yaşı
8 Yıl 5 Ay 2 Gün
Başarım Puanı
5
MmoLira
0
DevLira
0
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

MMORPG'nin açılımı hepimiz biliyoruzdur. ''Massive Multiplayer Online Role Playing Game''. Benim için bir mmorpg oyunu sadece bir haritada gezinip mob kesmek, arada sırada pvp yapmak değildir. Şahsi düşünceme göre iyi bir mmorpg oyununun oyuncuyu yarattığı karakterin yerine geçmiş gibi hissettirecek bir hikayeye, nefes kesen bir dünyaya, su gibi akan mekaniklere ihtiyacı vardır. E haliyle bu oyunun maliyeti de artacaktır. Ki sanırım son dönemlerde yapımcıların son dönemde bu oyun türünü yapmaktan kaçınmalarının sebebi de budur.
Bir diğer ve daha önemli konu bir neden, Benim yaşımda ve daha genç yaş oyuncuların çoğu artık bir mmorpg oyununda zaman harcayarak aldıkları hazı farklı oyunlarda çok daha kısa süre içerisinde alabilmeleri, mmorpglerin oyuncu kitlesi azaltmıştır. Bana göre bir emek vermeden alınan haz geçicidir.
Peki sizce oyun camiyasını efsanesi World Of Warcraft nasıl bu kadar başarılı oldu?
Neden mi warcraft? Çünkü geçmişten günümüze kadar gelmeyi kendini sürekli yenileyerek başarmış ve günümüzde de binlerce oyuncuya sahip olmasıdır.
Neden bu kadar başarılı oldu? Bunun bir sürü sebebi var aslında. Oyunu uzun süredir oynayan bir oyuncu hiçbir oyunun hikayesini warcraft kadar iyi vermediğini bilir. güncellemelerle mekaniklerini ve görüntüsünü yenilemiş, bunu yaparken oyunu çok yavan hale getirmemiştir. Blizard'ın hakkını yememek lazım yani.
Geçtiğim yıllarda piyasaya sürülmüş ve ses getirmeyi başarmış bazı oyunlar var. Riders Of İcarus ve Blade And Soul gibi oyunlar oyuncuyu kendine çekmeyi başarmış oyunlardır. Bunu sağlayan şey ise bu oyunların görselleri ve mekanlarından tutun mekaniklerinin akıcılığı aynı zamanda hikayelerinin oyuncuyu meraklandırıp oynamaya devam etmek istemeleri olabilir.
Sözü gelişen teknoloji ile yapılabilecek mmorpg oyunların potansiyellerinin çok iyi olabileceğini ve oynayan kesimin artacağını umarak bitiriyorum. Umarım kişisel düşüncelerimi okurken zevk almışsınızdır.

Teşekkürler.

Teşekkürler

Başarılı konu

Başarılı konu

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)