• Serverınızın epinlerini tamamen Turkmmo güvencesiyle satın. Kredi kartı, mobil ödeme, havale/eft ve uygun komisyon oranıyla. Hemen mağaza başvurunuzu yapın. Oyunalisveris.com





Sitemize reklam vermek için [email protected] adresine mail atabilirsiniz
For Advertising Contact [email protected]


Arcface

Âyinesi iştir kişinin lafa bakılmaz
Fahri Üye
Katılım
31 Tem 2016
Konular
108
Mesajlar
1,343
Reaksiyon Skoru
414
Başarım Puanı
167
MmoLira
369
DevLira
88
En İyi Cevap Puanı
0

M2Bob Metin2 Bot Hilesi En Ucuz Fiyat Turkmmo Güvencesiyle! HEMEN ALMAK İÇİN TIKLAYIN



Merhaba arkadaşlar, normal'de böyle birşey için konu açmazdım ama cidden bu konu'da çok fazla sorun yaşıyabilen çıkıyor bu yüzden türkçe karakter sorunları neden çıkar ? cözümleri nelerdir ? bunları detaylıca görsel olarak ve yazılı olarak anlatacağım.
İlk olarak hertürlü tek sayfalık çalışma veya panel,script fark etmez her türlü çalışma'da <head> </head> Arasın'da hangi dil'de yazı yazdığını tarayıca bildirmek için bir meta etiketi belirtmek gerekiyor peki bu meta etiketini nasıl belirtiriz.
html 5'de bu meta etiketi : <meta charset="UTF-8"> bu şekil'de kullanılabilir.
html'de ise bu meta etiketi :<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html;charset=UTF-8"> Şeklindedir.
Tabi ki bu dilleri sadece html'de mi girebiliyoruz ben yapıyı tamamen php yaptım der iseniz'de ozaman'da size header(); Fonksiyonu devreye girip yardımcı oluyor, kullanımı şu şekil'dedir.
header(“Content-Type: text/html; charset=ISO-8859-9”);
bunu php ile yazabilirsiniz html karşılığı bu şekildedir.
<meta http-equiv=”Content-Type” content=”text/html; charset=iso-8859-9″ />
Bir'de veri tabanın'da türkçe karakter hatası alanlar için yazalım mesela veri tabanına kaydedeceğiniz veya çekeceğiniz verilerin türkçe karakter içerdiği için bir dil kodlama belirtmediğiniz için haliyle türkçe karakter sorunu vererek bozuk bir şekil'de kaydedecek ve çekecektir. Bunu önlemek için'de
mysql'de mysql_query komutu ile ;
mysql_query(“SET NAMES ‘utf8′”);
mysql_query(“SET CHARACTER SET utf8”);

mysql_li'de ise ;
mysql_set_charset("utf8");
şeklin'de cözebilir pdo kodlamaların'da exec fonksiyonu ile ayrı olarak belirte bilir;
exec("SET NAMES 'utf8'; SET CHARSET 'utf8'");
veya direk pdo fonksiyonuna yazabilirsiniz. Bu şekil'de ;
$db = new PDO("mysql:host=localhost;dbname=test;charset=utf8", "root", "123456");
Kodlamalar'da türkçe karakter sorununu bu şekil'de cözmeniz mümkündür.
Şimdi gelelim bunun bir'de editör sorununa zaten bu kodlamaları kodlayıp size paylaşanlar bu
genel kodlamalarını zaten yapıp türkçe karakter sorununu kaldırıyor ama siz editör ile editlerken
türkçe karakter hatası alıyosunuz bunun sebebi ise editör'e hangi dil'de değişiklik yapacağınızı
bildirmediğiniz için karakterler dönüşürüyor bunu cözmek için'de şuan size 2 editör için göstericem
ama genel'de tüm editör'de bu şekil'de cözersiniz. İlk olarka en yaygın olarak kullanılan
notepad++'da cözümünü gösteriyorum ;
ilk olarak yazılı konumu söylüyorum ; programın header üst kısmında kodlama > Karakter Takımı > Türkçe > ISO 8859-9
veya windows 1254 ikisi'de sorunu cözecektir.
veya direk kodlama > Bom olmadan utf-8'e dönüştür diyebilirsiniz.

2 inci ;

Bir'de sublime text 3'de cözümünü göstericem ki bütün editörler'de aynı olduğunu söylüyorum arkadaşlar
editör ister atom ister php strom ister Adobe dreamweaver ki onda oluşturduğunuz zaman kendisi otomatik belirler
anlayacağınız cözüm şekilleri bu şekildedir bir'de son olarak sublime text ile kapatıcam konuyu;
ilk olarak yazılı yolunu belirtiyorum ; gene header üst kısım'da file > Reopen with Encoding > Turkish(ISO 8859-9)
veya dediğim gibi windows 1254 resim olarak'da gösteriyorum.

Bu şekil'de bütün türkçe karakter sorunlarını ele aldım bunlar dışında hiç bir şekil'de türkçe karakter sorunu çıkmayacaktır.
Editör sorunu kodlama sorunu veri tabanı sorunu hepsini ele alıp cözümleri anlattım bu konudan yaralanarak sorununuzu cözebilirsiniz.

Bir'de NOT eklemek istiyorum bu editör'de düzeltecek
kişiler öncelikle orda yazan herşeyi bi kesip silsin daha sonra sayfanın yapısını türkçe yapsın yapıştırsın kestiğini yoksa sorun devam eder direk
 
Son düzenleme:

PracTicLe

I was the lightning before the thunder.
Fahri Üye
TM Üye
Katılım
27 May 2011
Konular
709
Mesajlar
4,522
Reaksiyon Skoru
1,222
Online Süresi
1d 10h 33m
Başarım Puanı
268
Yaş
21
MmoLira
27
DevLira
0
En İyi Cevap Puanı
0
Eline sağlık biraderim çok güzel ve detaylı bir anlatım olmuş :)
 
Konu Sahibi
Konu Sahibi
Arcface

Arcface

Âyinesi iştir kişinin lafa bakılmaz
Fahri Üye
Katılım
31 Tem 2016
Konular
108
Mesajlar
1,343
Reaksiyon Skoru
414
Başarım Puanı
167
MmoLira
369
DevLira
88
En İyi Cevap Puanı
0
Eline sağlık biraderim çok güzel ve detaylı bir anlatım olmuş :)
rica ederim kardeşim :D dikkat ediyorum bu konuda çok fazla soru konusu açan oluyor her türlü geniş bir kapsam'da dil hatasının cözümünü verdim.
 

PracTicLe

I was the lightning before the thunder.
Fahri Üye
TM Üye
Katılım
27 May 2011
Konular
709
Mesajlar
4,522
Reaksiyon Skoru
1,222
Online Süresi
1d 10h 33m
Başarım Puanı
268
Yaş
21
MmoLira
27
DevLira
0
En İyi Cevap Puanı
0
rica ederim kardeşim :D dikkat ediyorum bu konuda çok fazla soru konusu açan oluyor her türlü geniş bir kapsam'da dil hatasının cözümünü verdim.
Kesinlikle katılıyorum çok fazla problem yaşanıyor hatta bende yaşıyordum :D (Şşş çaktırma :p )
 

ulubey4242

Aç mı Pavlov'un Köpekleri ?
Fahri Üye
TM Üye
Developer
Katılım
17 Eyl 2014
Konular
264
Mesajlar
4,556
Reaksiyon Skoru
1,645
Başarım Puanı
270
MmoLira
776
DevLira
155
En İyi Cevap Puanı
0
Teşşekürler baya güzel konu olmuş.
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 1, Üye: 0, Misafir: 1)

Üst