Agresifizm 1
Agresifizm
Bvural41 1
Bvural41
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Can Öcalan 1
Can Öcalan
mavzermete 1
mavzermete
farkmt2official 1
farkmt2official
Sevdamsın 1
Sevdamsın
Hikaye Ekle

Linux Güvenlik Açığı Ortaya Çıktı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan dangeryasin61
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 241

Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!

Linux.jpg

İşletim sistemleri içerisinde en çok kullanılan serilerden biri olarak karşımıza çıkan Linux, Windows işletim sistemine göre daha güvenlikli bir işletim sistemi olarak gösteriliyor. Bu durumun nedeni hem Linux’un çok popüler olmaması nedeniyle doğrudan hedef alınmaması hem de açık kaynak kodlu sistem olması nedeniyle sürekli olarak güvenlik açıklarının kapatılabiliyor olması. Ayrıca uzun süre açık kalabilmesiyle beraber sunucu firmalarında da en çok kullanılan işletim sistemlerinden biri olan Linux, birçok farklı işletim sistemi olarak karşımıza çıkıyor. Her ne kadar bu derece güvenlikli bir sistem olduğu belirtilse de zaman zaman Linux işletim sisteminde de açıklar ortaya çıkabiliyor. Nitekim yaşanan son olayda bu durumun en net kanıtlarından birini oluşturdu.
Linux Gnome Files Dosya Yöneticisinde Açık

İşletim sistemi üzerinden en çok kullanılan dosya yöneticilerinden biri olarak bildiğimiz Gnome Filesdosya yöneticisi üzerinde yeni bir açık çıktı. Linux işletim sistemi kullanıcılarının önem verdiği dosya yöneticisi sisteminde ortaya çıkan açık sonrasında, işletim sisteminde ciddi sorunların oluşabileceği de açıklandı. Gnome Files dosya yöneticisi içerisinde yaşandığı belirtilen güvenlik açığının sistemi ele geçirilmeye kadar varan sorunlara neden olduğu da belirtiliyor. Yaşanan güvenlik sorunu neden kaynaklı olarak öne çıktı bilinmiyor fakat güvenlik araştırma firmaları tarafından elde edilen bilgilere göre dosya sisteminde yer alan açık kullanıcıların bilgilerinin çalınmasına da neden olabiliyor.
Linux.png

Linux işletim sistemi kullanıcıları için oldukça önemli dosya yöneticilerinden biri olan Gnome Filesüzerinde yaşanan sorunun giderilmesi için doğrudan geliştiricilerin uyarıldığını da ekleyelim. Hatta açık bulunduğu haberlerinin yayılmasından önce geliştiricilerin uyarıldığı ve sistemin güvenliğinin sağlanması için özel bir güncellemenin yayınlandığı da açıklandı. Yayınlanan güncellemeyle beraber açığın tam anlamıyla kapatıldığı da verilen bilgiler arasında.
Kullanıcılara yapılan bilgilendirmelerde ise Gnome Files dosya yöneticisinin en son sürüme yükseltilmesi gerektiği konusunda uyarılar yapıldı. Yapılan uyarılarla beraber güncellemenin yüklenmesinin ardından sistemde hiçbir sorun kalmadığı ve açıkların da tamamen kapatıldığı belirtiliyor. Hemen her Linux tabanlı işletim sistemi içinde aynı güncellemeleri yapılması gerektiği açıklanan bilgiler arasında.

Kaynak:

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri