Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
Zuckerbergin sosyal medya servisi Facebook, devrim yaratacak yeni bir teknoloji üzerinde çalışmaya başladı.
Buna göre, Facebook, düşünce okuma teknolojisi geliştirecek ve kullanıcılar birbirlerine, sadece düşünerek mesaj gönderebilecekler.
Bu teknolojinin mümkün olabilmesi için Facebook, beyin dalgalarını analiz eden çalışmaların üzerine yoğunlaşmış durumda.
Bilim insanları mevcut çalışmalarda beyin dalgalarının belli komutları hayata geçirmek için kullanılmasını sağlayabiliyorlar. Facebook bu çalışmaları daha ileri götürerek, beyin dalgaları ile mesaj oluşturmayı mümkün kılacak.
Facebook kendi DARPAsını kuruyor
Facebook bu yeni proje için şirket içinde Building 8 isimli bir çalışma birimi kurdu. Bu gizli çalışma birimindeki ekipler brain-computer interface adı verilen projeyi hayata geçirmek için çalışacak. Eğer proje gerçeğe dönüşebilirse Facebook kullanıcıları artık sadece düşünerek mesaj yazabilecekler ve sosyal medya servisini düşünceleriyle kontrol edebilecekler.
Çalışmadan çıkacak ilk sonuçlarda, düşünce gücüyle Facebook içinde sörf yapmak, üye olunan sayfalara girmek, çıkmak gibi işlemlerin hayata geçirileceği düşünülüyor ancak Zuckerbergün nihai amacı tamamen düşünerek pratik şekilde mesaj yazabilmek.
Öte yandan, bu ilginç teknoloji hayata geçecek olursa, artık Facebookun veya diğer teknoloji şirketlerinin, insanların düşüncelerini okuyabilecek olması da inkar edilemeyecek bir gerçek. Yani artık aklımızdan geçen her düşünceyle beraber, karşımıza anında yeni reklamlar çıkabilecek.
Linkleri görebilmek için Turkmmo Forumuna ÜYE olmanız gerekmektedir.