Krutzo 1
Krutzo
shrpnl 1
shrpnl
Best Studio 1
Best Studio
D 1
delimuratt
Aliyldrim 1
Aliyldrim
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
melankolıa18 1
melankolıa18
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Cannn6161 1
Cannn6161
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Öğrenci Evinde Kuruldu, Facebook ve Twitter'a Rakip Oldu

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan mum
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 297

mum

Level 27
Fahri Üye
TM Üye
Katılım
27 Kas 2013
Konular
7,500
Mesajlar
24,372
Çözüm
1
Online süresi
13d 20h
Reaksiyon Skoru
3,056
Altın Konu
0
Başarım Puanı
549
MmoLira
31,714
DevLira
0
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Bilgisayar Yazılım Mühendisliği bölümünde okuyan öğrenciler, Facebook ve Twitter gibi milyarlarca kullanıcısı olan sosyal medya platformlarına rakip oldu.



Bilgisayar Yazılım Mühendisliği bölümünde okuyan öğrenciler, Facebook ve Twitter gibi milyarlarca kullanıcısı olan sosyal medya platformlarına rakip oldu. Tez konusu fikrini aşarak Papiroom adlı bir site kuran gençler, kullanıcılarına kişisel gazetelerini oluşturma imkanı sunuyor ve orada fikirlerini paylaşmalarını, haberlere yorumlarını katmalarını sağlıyor.

SOSYAL MEDYA PLATFORMUNUN ADI PAPİROOM
İzmir'de, özel bir üniversitede Bilgisayar Yazılım Mühendisliği bölümü 4. sınıfta okuyan 27 yaşındaki Mert Karaok'un tez konusu, Papiroom adıyla sosyal medya platformuna dönüştü. 3. sınıftayken yazılımını geliştireceği bir sosyal medya platformu kurmayı hayal eden Karaok, bu hayalini arkadaşlarıyla birlikte hayata geçirdi. 12 gencin yazılımı üzerine çalıştığı Papiroom adlı site, kullanıcılarına kişisel gazetelerini oluşturma imkanı sunuyor. 40 binden fazla yazarı, 800 binden fazla okuru olan Papiroom'da yazmak için gazeteci olmak gerekmiyor. Kullanıcılar, önce siteye kaydolup istedikleri kategoride bir gazete oluşturuyor ve okudukları bir haberi gazetelerinde paylaşarak kendi yorumlarını katıyor. Haber yorumu paylaşmanın yanı sıra kişilerin kendi fikirlerini çok sayıda kişiye ulaştırma imkanı sunan Papiroom'da; otomotivden spora, teknolojiden kişisel yaşama kadar pek çok konuda inceleme yazısı ve hikaye yer alabiliyor, kullanıcılar başlarından geçen ilginç bir olayı anlatabiliyor. Paylaşılan yazıların diğer kullanıcılar tarafından görülmesi için arkadaş olmak ya da takip etmek gerekmiyor. Hedeflerinin ilk aşamada 1 milyon kullanıcı olduğunu belirten Mert Karaok, ilerleyen süreçte yurt dışına da açılacaklarını kaydetti.
ogrenci-evinde-kuruldu-facebook-ve-twitter-a-8304313_8079_m.jpg



KATEGORİYE GÖRE YAYIN YAPILIYOR
Papiroom'u anlatan Karaok, "Papiroom, kişisel gazetecilik uygulaması. Herkesin kendi bakış açısıyla haberleri değerlendirmesi ve kişisel yorumunu kattıkları yeni nesil sosyal platform. Kullanıcılar, bir haberi paylaşıp kendi yorumlarını katıyor. Açtığınız gazetenin bir kategorisi oluyor ve o kategoriye göre yayın yapıyorsunuz. Diğer kullanıcılar da ilgilendikleri alandaki gazetelere abone olup ulaşabiliyor. Gündem bölümümüzde, abone olmadığınız diğer gazeteleri de okuyabiliyorsunuz. Paylaşılan şeyler sadece haber olmak zorunda değil. Bir blog yazısı ya da hikaye de paylaşabiliyorsunuz. Otomobilden kişisel yaşama kadar 40 kategorimiz var. Burada bir arabanın incelemesini de bulabilirsiniz, bir kullanıcının başından geçen ilginç bir olayı ya da bir futbol maçı sonrasında yapılan bir yorumu da okuyabilirsiniz. Geniş yelpazede gazete yapan kullanıcılar mevcut."
ogrenci-evinde-kuruldu-facebook-ve-twitter-a-8304313_5850_m.jpg



"DÜNYADA TAM KARŞILIĞI YOK"
"Bir blog sayfası açtığınızda bunu yaymak pek mümkün değil ama bunları sosyal medya bağlantısı ile daha farklı kitlelere ulaştırmak mümkün" diyen Karaok, Papiroom'u neden kurduklarını da açıkladı. Bu projenin 3. sınıftayken aklına geldiğini anlatan Karaok, sözlerini şöyle sürdürdü: "Aynı zamanda benim tez konum. Artık kişisel gazeteciliğin daha ön plana çıkacağı tahmin ediliyor. Bu sebeple herkesin kendi gazetelerini oluşturması için arkadaşlarımla birlikte bu yazılımı gerçekleştirdik. Dünyada Papiroom'un tam karşılığı yok. Türkiye'de bilinirliği sağladıktan sonra yurt dışında da büyümeye başlayacağız. İlk aşamada 1 milyon üye hedefimiz var. Şuan aylık 800 binden fazla aylık okur kitlemiz var. En fazla ziyaretçimiz Türkiye ve Almanya ve Rusya'dan. 40 binin üzerinde ise yazarımız var."
ogrenci-evinde-kuruldu-facebook-ve-twitter-a-8304313_8545_m.jpg



EVDE KURULDU, 800 BİN KİŞİYE ULAŞTI
Öğrenci evinde kurulan ve kısa sürede şirketleşen Papiroom'da, patron ve çalışan ayrımı yok. Samimi bir ortamda çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Karaok, "Burada herkes kendinden bir şey katıyor. İyi bir ekibiz ve kimse patron, çalışan değil. Önce 3-4 arkadaş olarak evde başladık. Sonra aramızda yeni arkadaşlar katıldı. İki kadın ve 10 erkek olmak üzere 12 kişi çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

FACEBOOK VE TWİTTER'DAN FARKI
Karaok, Papiroom'u Facebook ve Twitter'dan ayıran özellikleri hakkında da şunları söyledi: "Facebook, yazılarınızı sadece arkadaşlarınıza ulaştırdığınız bir sosyal ağ. Papiroom ise sosyal medya. Kişilerin haberleri, yazıları ve düşüncelerini kapsıyor, daha fazla kişiye ulaştırıyor. Twitter anlık yaşayan bir yer. Burası fikir, tecrübe ve düşüncelerin yer aldığı bir platform." Karaok, kurucular arasında kendisiyle beraber Umutcan Karaok, Ömür Kan, Tolga Yolal, Eren Çelik ve Uğur Gülsevim'in bulunduğunu söyledi.


haberler.com
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst