Bvural41 1
Bvural41
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Cancan.1234 1
Cancan.1234
Hikaye Ekle

İngiltere Facebook'u doğru vergi ödemeye mecbur etti

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan mum
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 237

Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!

56d96d15c03c0e1e7852025d.png


Türkiye’de vergi ödemeyen Facebook İngiltere’de bütün muhasebe hesaplarını yeniliyor. 2014 yılında İngiltere’de yaklaşık 19 bin TL vergi ödeyen dev şirket artık çok daha fazlasını ödeyecek çünkü İngiltere'deki reklam gelirlerini İrlanda yerine İngiltere üzerinde elde edilmiş olarak gösterecek.


Türkiye’de vergi ödemeyen Facebook İngiltere’de daha fazla kurumlar vergisi ödemeye hazırlanıyor.
Şirket yaptığı açıklamada İrlanda’daki merkezi üzerinden hesaplanan İngiltere reklam gelirlerini artık İngiltere’de hesaplayacağını duyurdu.


Şirket konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Yeni değişiklikler ışığında yaptığımız bu değişiklik şirketimizin daha şeffaf bir yapıda olmasını sağlayacak” değerlendirmesinde bulundu.


Google ocak ayında 2005 yılından bu yana biriken 130 milyon poundluk borcunu ödeyecekti. Facebook İngiltere’de 2014’te sadece 4 bin 327 poundluk (Yaklaşık 19 bin TL) kurumlar vergisi ödedi.


hürriyet

 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst