Agora Metin2 1
Agora Metin2
Bvural41 1
Bvural41
romegames 1
romegames
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Best Studio 1
Best Studio
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
InfernoShade 1
InfernoShade
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Nelere Değer Veriyoruz?

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Pelin Melek Aslan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 153
Katılım
22 Ocak 2015
Konular
4,152
Mesajlar
12,387
Online süresi
1m 12s
Reaksiyon Skoru
1,516
Altın Konu
0
TM Yaşı
11 Yıl 4 Ay 23 Gün
Başarım Puanı
373
Yaş
35
MmoLira
-17
DevLira
0
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Nelere Değer Veriyoruz?


rb.png


Yaşamda nelere öncelik veriyorsak onu görür, onu yaşarız. Her insanın bir yaşam tarzı ve istekleri vardır. Aklımızda olan şeyler ilgimizi çeker. Diğer her şeyi siler aklımızda olanlı görürüz. İsteklerimize ve önem sırasına göre bakış açımızda buna uyum gösterir ya da başka bir ifadeyle beynimizdeki düşünceye göre görüş açımız değişir.

Etrafımızda birçok olaya şahit oluruz. Fakat ilgimizi çekmediği sürece sıradan bir olay gibi aklımızdan silinir gider. Aklımızdaki düşünceye göre etrafımızda olan biteni algılarız. Görmek istediğimizi görürüz. Hayata nasıl anlam veriyorsanız o da size öyle gözükecektir. Yaşamımızda maddeye önem veriyorsak maneviyatı unuturuz. Yaşam tarzımız da buna bağımlı olarak oluşur. Yani yaşamda önem verdiğimiz şeylere göre yaşam biçimimiz belirlenir. Okuduğum bir hikâye anlatmak istediğim şeyi öyle güzel özetliyordu ki sizlerle paylaşmak istedim;

Bir gün bir gurup iş arkadaşı yemek molası için dışarı çıkar. İçlerinden biri kızıl derilidir. Yolda yürürken trafik sesi, iş makinelerinin çıkardığı sesler arasında kızıl derili; kulağına cırcır böceği sesi geldiğini söyleyip aramaya başlar. Arkadaşları;bu kadar sesin içinde yanlış duymuş olacağını söyleyip yollarına devam ederler. Fakat bir arkadaşı ona inanmasa da onunla birlikte cırcır böceğini aramaya başlar.

Kızılderili yolun karşı tarafına geçer.Arkadaşı da onu takip eder. Binaların arasında küçücük bir yeşillikte cırcır böceğini bulurlar. Arkadaşı kızıl deriliye; senin insanüstü güçlerin var der. Nasıl olur da duyarsın yoksa bu sesi? diye sorar. Kızılderili ise bu sesi duymak için insanüstü güçlere gerek olmadığını söyler. Ve cebinden çıkardığı bozuk parayı kaldırımda yuvarlar. Birçok insan paranın sesine dönüp bakarlar. Kendilerinden, düşüp düşmediğini kontrol ederler. Kızıl derili arkadaşına dönüp; Önemli olan neleri önemsediğin ve nelere değer verdiğindir. Her şeyi ona göre duyar, görür ve hissedersin der.

Madde, yaşamın devamı için mutlaka gerekli. Madde karnımızı, maneviyat ruhumuzu besler. Ruhumuz beslenmediğinde dengemiz de bir süre sonra mutlaka bozulacaktır.

Yaşamda her şey değerlidir aslında. Her güzellik, birbirini tamamlar. Önemli olan, bu güzelliklerin farkına varabilmemizdir.
 
Paylaşımınız için teşekkürler :)
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst