xranzei 1
xranzei
Bvural41 1
Bvural41
PrimeAC 1
PrimeAC
Payidar2 1
Payidar2
Fethi Polat 1
Fethi Polat
Wizard' 1
Wizard'
shrpnl 1
shrpnl
Queinn 1
Queinn
NovaLst 1
NovaLst
InfernoShade 1
InfernoShade
MysticBlade 1
MysticBlade
SolarPhantom 1
SolarPhantom
Hikaye Ekle

2011 Nissan Juke <inceleme>

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kill For You
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 294

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

2011-Nissan-Juke.jpg

Nissan Juke'ü ilk kez yollarda gördüğümde gözlerimi alamamıştım ama beğendiğim için mi yoksa garip bulduğum için mi bilemiyorum. Zira Nissan Juke ilk bakışta kolaylıkla kanıksanabilecek bir araç değil. Zaten sırf bu sebeple bazıları çok çirkin bulurken benim de aralarında olduğum bir çok kişi ise Nissan Juke'ün en çok tasarımını beğeniyor. Ama tasarımın güzelliğine ilk bakışta karar vermek hayli zor. Benim için de öyle oldu. Lansman resimlerine bakarken beni pek de heyecanlandırmamıştı ama sonrasında giderek ısındığım bir model oldu.

Nissan Juke'ü test etmeye giderken işte bu heyecan ve istekle doluydum. Test sonrasında ise bir çok açıdan heyecanımı korurken malesef bazı konularda hayal kırıklığına uğradım.

her şeyden önce son derece iddialı ve görkemli bir tasarıma sahip. Şişkin çamurluklar, motosiklet gövdesinden esinlenilmiş iç mekan, kocaman sis farları ve arkaya doğru alçalan tavanıyla spor bir izlenim veren karoseri ilk başta dikkat çekenler. Bu şekliyle olduğundan daha büyük bir izlenim veriyor ama kapıyı açıp sürücü koltuğuna oturur oturmaz o görkem yerini biraz hayalkırıklığına bırakıyor. Zira aracın iç hacmi ne yazık ki pek de geniş değil. Sürücüyü ve ön koltuktaki yolcuyu çok fazla boğacak kadar da bir durum yok aslında ama içeride çok da rahat edemiyorsunuz. Nissan Juke'ü test etmeye eşimle beraber gitmiştim ve eşim test boyunca arka koltukta bana eşlik etti. Aracın arkaya doğru iyice alçalan tavanı ve sınıf ortalamasının hayli altında kalan diz mesafesi dolayısıyla arkada oldukça rahatsız oldu. Ben de onu fazla zor durumda bırakmamak için sürücü koltuğunu yeterince arkaya itemediğimden çok rahat bir pozisyon alamadım. Test işte bu hayal kırıklığıyla başladı.

Start-stop düğmesine basınca bu hayalkırıklığı yerini yeniden tatlı bir heyecana bıraktı. Motorun ilk hareketinin tatlı sesi hemen kesilip kabin sessizliğe gömüldü. Bu da aracın ses yalıtımı konusunda iyi olduğunun göstergesiydi. Trafiğe çıkar çıkmaz 1.6'lık motorun aracı nasıl ivmelendireceği merakıyla bir kaç kez ani hızlanmaya kalkıştım; sonuç: Oldukça tatmin edici bir şekilde motor ayağınızın en küçük ivmelenmesine anında tepki veriyor, bir suv değil de küçük bir araç kullanıyormuşçasına araç yolda akmaya devam ediyordu. Parkurun kısalığı ve yetersiz zaman dolayısıyla çok uzun bir test olmadı ve yaklaşık 10km kullandıktan sonra testi bitirdim.

Nissan Juke otomatik-manuel vites seçenekleri ve bir çok farklı motor/yakıt seçeneğiyle satışa sunulmuş durumda. Bir çok markanın sadece bir kaç sınırlı model ithal ettiği bir dönemde Nissan'ın Türk tüketicisini ciddiye alıp Juke'ün neredeyse hemen her versiyonunu getirmesi takdire şayan. Kullandığımız test aracı paket otomatik vites (cvt) versiyonuydu.

Nissan Juke dışarıdan hayal edildiği kadar muhteşem bir sürüş keyfi vermese de kendine has bir sürüş heyecanı yaşatıyor. Sert süspansiyonları yolun her ayrıntısını hissettirerek konforunuzu negatif etkilese de altınızdakinin spor bir araç olduğunun bilinciyle bunu pek umursamıyorsunuz. Çok aşırı zorlamış değilim kendisini ama virajları da oldukça tutarlı ve güvenli aldığını ilave etmeliyim.

Aracın bagaj hacmine ayrı bir paragraf açmalıyım. Resmi olarak 251 lt olan bagaj hacmi sınıf ortalamasının çok çok altında. Ayrıca görünüş itibariyle de çok işlevsiz duruyor. B Sınıfı bir çok küçük hatchback aracın bile bagajı bundan daha büyük ve kullanışlı.

Nissan; otomatik vitesli modellerin tamamında CVT teknolojisini kullanmış. Bu da sorunsuz ve sarsıntısız vites geçişleri demek. Test boyunca gerçekten de vites geçişlerini hiç hissetmedik.

Alınır mı?
Nissan Juke Compact SUV sınıfının öncüsü bir markanın biraz da müşteri çeşitliliğini artırmak için çıkardığı bir modelmiş gibi duruyor. SUV'ların Türkiye'de en önemli hedef kitlelerinden birisi de geniş aileler ve bu da bir SUV alırken iki standardın öne çıkmasına sebep oluyor: Geniş iç hacim ve geniş bagaj hacmi. Eğer siz de bu iki hedef doğrultusunda bir seçim yapacaksanız Nissan Juke pek de size uygun bir araç değil. Ama çekirdek bir aile veya yalnız kovboyların biraz "stil sahibi" bir araca binme ihtiyacını fazlasıyla karşılar. Ayrıca 1 yıldan uzun süredir piyasada bulunan Nissan Juke'ün ikinci el fiyatlarının da neredeyse sıfır fiyatına alıcı bulabildiğini, bilinen kronik bir sorunlarının olmadığını da belirtelim. Nissan Juke fiyat/performans açısından da dikkate değer bir araç.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri