Scarlet 1
Scarlet
Best Studio 1
Best Studio
mannaxxx 1
mannaxxx
Agora Metin2 1
Agora Metin2
[DEV]AB 1
[DEV]AB
Sevdamsın 1
Sevdamsın
TuZaKK 1
TuZaKK
kaptanmikro1 1
kaptanmikro1
farkmt2official 2
farkmt2official
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Hikaye Ekle

''Duvar'' Yenimahalle'de Sahnelendi

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Carissa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 137

Türkiye'de ilk Mobil & PC Aynı Anda Metin2 Oyna. Triarchonline kalıcı ve uzun ömürlü yapısı ile 24 Temmuz'da açılıyor. | 1-99 Mobil Metin2 Triarch HEMEN TIKLA!

2. Engel'SİZ Sanat Ödülleri, Yön Sanat Atölyesi tarafından Yenimahalle Belediyesi Meydan Tiyatro Salonu'nda düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Gecede ünlü mizah yazarı Muzaffer İzgü'nün yazdığı Erdem Öksüz'ün yönettiği 'Duvar' adlı oyun sahnelendi. Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen ödül töreninde ödüle layık görülen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın ev sahipliğinde düzenlenen gecede engelli gençlerin muhteşem tiyatro performansı uzun süre ayakta alkışlandı.

ENGELLİLER İÇİN YENİMAHALLE'DE SINIRLARI ZORLADIK Yenimahalle'de engelli bireyler için yaptığı hizmetleriyle örnek olan Başkan Yaşar, "Hepimizin sıkıntıları var, toplumun sıkıntıları var ama ben bunları demokrasinin uzlaşı kültürü içerisinde çözebileceğimize, eşit yurttaş olarak kardeşçe yaşayabileceğimize yürekten inanan bir siyasetçiyim" dedi. "Maalesef engellilere acıyarak bakan bir toplum geninden geliyoruz" diyen Yaşar, sorunlar tam olarak bitmese de çok büyük yol kat edildiğini belirtti. Yenimahalle Belediyesi olarak göreve geldiği günden itibaren engellilere yönelik önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Yaşar, "Türkiye'de bir ilk olan Zihinsel Engelliler Yaşam Merkezi'ni, Omurilik Yaşam Merkezi'ni yaptık ve idarelerini ilgili derneklere verdik. Görme Engelliler Spor Kulübü sahalarını ve idari binalarını yaptık. Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte otistik engellilere yönelik bir çalışmaya ortak olduk. Okullarımıza otistik sınıflar yaptık ve teslim ettik. İnşallah bu sene de bütün engelli gruplarının yararlanacağı, eğitim alacağı, spor yapacağı Engelliler Umut Evi'nin temelini atacağız ve bu dönemde de bitireceğiz" diye konuştu.

BİR ÖDÜL DE YENİMAHALLE BELEDİYESİ'NE
Tiyatro gösteriminin ardından '2. Engel'SİZ Sanat Ödülleri', düzenlenen törenle sahiplerine takdim edildi. Törende Bitlis Belediyesi Eş Başkanı Nevin Dalkıran ' Aydan Bol' Jüri Özel Ödülü'ne, Usta Yazar Muzaffer İzgü 'Engelsiz Emek' Ödülü'ne, sinema, dizi ve tiyatro oyuncusu Erdal Beşikçioğlu 'Değer' Ödülü'ne layık görüldü. Türkiye'nin ilk görme engelli üst düzey bürokratı Kenan Önalan'a ise 'Yılın Bürokratı' ödülünü Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar verdi. Ödüllerden bir diğeri de engelliler için engelsiz bir dünya gayretinde bulundukları için Yenimahalle Belediyesi Engelliler Birimi Sorumlusu Emrullah Yılmaz'a verildi. - ANKARA
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst