delimuratt 1
delimuratt
tmaselica 1
tmaselica
bikral 1
bikral
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Bvural41 1
Bvural41
ShadowFon 1
ShadowFon
mavzermete 1
mavzermete
YazilimMühendisi 1
YazilimMühendisi
Fethi Polat 1
Fethi Polat
Hikaye Ekle

Akhisar Köfte

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kralbenimmmm
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 204

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

Akhisar köfte, Manisa'nın köyleri ile en büyük ilçesi olan Akhisar'da 1928 yılından beri faaliyet gösteren Köfteci Ramiz'in köftelerinin diğer adıdır. Köfteci Ramiz'den sonra açılan diğer köftecilerinin "Ramiz'in Köftesi" diye isimlendiremedikleri için mecburen verdikleri isim. Akhisar köfte; %70 oranında kuzu eti, %30 oranında iç yağdan yapılan kıymaya soğan, tuz ve karabiber eklenerek yapılan sade ama lezzetli bir köftedir.


Akhisar Köftesi namıyla bilinen köftenin asıl adı macır (Muhacir) köftesidir. Akhisar ilçesi yerli nüfusla birlikte büyük ölçüde Makedonya ve Batı Trakya göçmenlerinden oluşur. Çoğunluğu bugün Yunanistan Makedonyasından gelen muhacirler Akhisara kendi kültürlerini de getirmişlerdir. Esasen,Balıkesir, Bursa ve İnegöl taraflarında da çoğunlukla çok benzeri türde köfte bilinir bunların çoğunun da menşei Balkan Türkleridir. Rodop Köfte, Flibe Köfte, İnegöl Köfte Türk mutfağının köfte kültürünün değişik versiyonlarıdır. Akhisar'da da şehir merkezinde çarşı içinde birkaç tane çok eski macır köftesi dükkânları vardı. Bu köklü ustaların torunları bugün dede mesleklerini geliştirerek marka haline dönüştürdüler.

photo.jpg



 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst