- Katılım
- 4 Mar 2010
- Konular
- 1,742
- Mesajlar
- 14,273
- Online süresi
- 12656s
- Reaksiyon Skoru
- 1,076
- Altın Konu
- 0
- Başarım Puanı
- 329
- TM Yaşı
- 16 Yıl 1 Ay 20 Gün
- MmoLira
- 65
- DevLira
- 0
Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!
Fransa Bisiklet Turu`nda mutlu sona ulaşan isim Alberto Contador oldu. 22 gün, 20 etap ve 3 bin 641 kilometrelik müthiş mücadelede zafere uzanan İspanyol bisikletçi, 2007 ve 2009 yılından sonra kariyerinde üçüncü kez şampiyonluk sevinci yaşadı. Ülkesi İspanya`yı 13. kez birincilik kürsüsüne çıkaran Contador, Paris Champs Elysees`de noktalanan 20. etapta da en yakın rakibi Andy Schleck ile aradaki 39 saniyelik farkı korudu ve zaferini ilan etti. 2009`da olduğu gibi bu yıl da ikinci sırayı alan genç Schleck`in performansı büyük alkış topladı. Fransa Bisiklet Turu`nun 2010 yılına damga vuran olayı ise 15. etapta yaşandı. Bisikletinin zincirinde oluşan mekanik arıza nedeniyle Schleck yarışa ara vermek zorunda kalırken, Contador`un rakibinin problemi giderilene kadar beklemeden yoluna devam etmesi büyük tepki toplamıştı. Spor otoriteleri, Contador`un yaptığının centilmenliğe yakışmadığını savunmuşlardı. Schleck`in 15. etabı bu şekilde kaybetmesi bir anlamda İspanyol bisikletçinin birinciliğe ulaşmasında önemli bir rol oynamıştı.
İspanya`nın 13. zaferi
Yarışta üç kez zafer yaşayan Belçikalı Philippe Thys, Fransız Louison Bobet ve Amerikalı Greg LeMond`u yakalayan Contador, İspanya`ya 13. Tour de France zaferini kazandırdı. En iyi puan toplayan bisikletçiye verilen ‘Yeşil Mayo`yu İtalyan Alessandro Petacchi, en iyi tırmanıcıya verilen ‘Puantiyeli Mayo`yu ise Fransız Anthony Charteau kazandı.


