Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!
Öncelikle merhaba, kendime vds alacağım fakat iki işlemci arasında kaldım, işlemci dışındaki donanım aynı fakat bu ikisi arasında seçim yapamıyorum.
Intel® Xeon®
Intel® Xeon®
Intel® Xeon®
X5650 2.66 GHz
veya
veya
Intel® Xeon®
E3-1240v2 3.40 GHz
Eğer bilginiz varsa sebebini de belirterek tercih konusunda yardımcı olacak şeyler yazarsanız çok sevinirim.
Eğer bilginiz varsa sebebini de belirterek tercih konusunda yardımcı olacak şeyler yazarsanız çok sevinirim.
Genelde vdsler için olanlarda frekans düşük olanı iyi oluyor ama genelleme yapmamak lazım pek bilgim yok araştırmak gerek
//Araştırdım ben genelleme yanlış alttaki daha iyi
//Araştırdım ben genelleme yanlış alttaki daha iyi
Son düzenleme:
Öncelikle merhaba, kendime vds alacağım fakat iki işlemci arasında kaldım, işlemci dışındaki donanım aynı fakat bu ikisi arasında seçim yapamıyorum.
Intel® Xeon®X5650 2.66 GHz
veya
Intel® Xeon®E3-1240v2 3.40 GHz
[ NANOTEK ]
MERHABA
DOSTUM HER 2 İŞLEMCİDE SÜPER İLK ÖNCE ONU SÖYLİYİM

ŞİMDİ SENIN YAZDIGIN ÖZELİKLERE GÖRE YORUMLARSAK
E3-1240v2 3.40 GHz DAHA İYİ
YANI SEN BU BİLGİLERİ TEK VERİRSEN AZ BİLGİSİ OLAN BİRİ E3 'ÜN DAHA İYİ OLDUGUNU SÖYLER
ŞİMDİ SANA BUNLARIN BİRBİRİNDEN OLAN FARKLARINI SÖYLİTİM
YANI SEN BU BİLGİLERİ TEK VERİRSEN AZ BİLGİSİ OLAN BİRİ E3 'ÜN DAHA İYİ OLDUGUNU SÖYLER
ŞİMDİ SANA BUNLARIN BİRBİRİNDEN OLAN FARKLARINI SÖYLİTİM
1. İŞLEMCİDEN BAŞLIYALIM
: (
Intel® Xeon® X5650 2.66 GHz )
BU İŞLEMCİ ghz si düşük 2.66 ghz ile hız konusunda düşük bir performan sağlar DEMEK YANLIŞ OLUR
bu işlemcilerin ghz lerine tek bakarak yorumlamak yanlış olur
BU İŞLEMCİNİN 2.66 GHZ Sİ VAR AYNI ZAMANDA BU İŞLEMCİ 6 ÇEKİRDEKLİ BU ONU HIZLI İŞLEM YAPMASINI SAĞLAR AYNI ZAMANDA BU İŞLEMCİ CACHE Sİ 12MB böylece istenılen performansı kesintisiz ve sorunsuz bir şekilde gerçekleştirir
12MB CACHE İLE bu işlemci tam bir hız canavarı yapılan işlemleri hızlı bir şekilde tekrar çagırabilmeni ve yüksek performan sağlamasına yarıyor
İŞLEMCİYİ ZORLADIGINDA 3.06 BİR GHZ YE ULAŞABILIYOR BUDA MÜKEMEL BİR TURBO
KISACASI BU İŞLEMCİ GAYET İYİ İNTELİN RESMİ SİTESİNDEKİ ÖZELİKLERİ ŞU ŞEKİLDE
TÜM ÖZELİKLERİ İNTERNETE TEK TEK ARAŞTIRARAK NE İŞE YARADIKLARINI ÖĞRENEBİLİRSİN BÖYLECE DAHA RAHAT KARAR VEREBİLİRSİN
BUYRUN İŞLEMCİNİN KÜTÜK ÖZELİKLERİ
BU İŞLEMCİ ghz si düşük 2.66 ghz ile hız konusunda düşük bir performan sağlar DEMEK YANLIŞ OLUR

bu işlemcilerin ghz lerine tek bakarak yorumlamak yanlış olur
BU İŞLEMCİNİN 2.66 GHZ Sİ VAR AYNI ZAMANDA BU İŞLEMCİ 6 ÇEKİRDEKLİ BU ONU HIZLI İŞLEM YAPMASINI SAĞLAR AYNI ZAMANDA BU İŞLEMCİ CACHE Sİ 12MB böylece istenılen performansı kesintisiz ve sorunsuz bir şekilde gerçekleştirir
12MB CACHE İLE bu işlemci tam bir hız canavarı yapılan işlemleri hızlı bir şekilde tekrar çagırabilmeni ve yüksek performan sağlamasına yarıyor
İŞLEMCİYİ ZORLADIGINDA 3.06 BİR GHZ YE ULAŞABILIYOR BUDA MÜKEMEL BİR TURBO

KISACASI BU İŞLEMCİ GAYET İYİ İNTELİN RESMİ SİTESİNDEKİ ÖZELİKLERİ ŞU ŞEKİLDE
TÜM ÖZELİKLERİ İNTERNETE TEK TEK ARAŞTIRARAK NE İŞE YARADIKLARINI ÖĞRENEBİLİRSİN BÖYLECE DAHA RAHAT KARAR VEREBİLİRSİN
BUYRUN İŞLEMCİNİN KÜTÜK ÖZELİKLERİ

Linkleri görebilmek için Turkmmo Forumuna ÜYE olmanız gerekmektedir.
YUKARDAKİ LİNKTE İŞLEMCİNİN EN UFAK YAPISINAKADAR ÖZELİKLERİNİ ÖĞRENEBİLİRSİN
SIRA 2. İŞLEMCİDE
SIRA 2. İŞLEMCİDE
2.İŞLEMCİ : (
Intel® Xeon® E3-1240v2 3.40 GHz )
EVET BU İŞLEMCİMİZDE KÖTÜ DEĞİL
TAM BİR HIZ TUTKUNU İÇİN İDEAL
3.4 GHZ İLE BAŞLAR BAŞLAMAZ YUKSEK PERFORMAN SAĞLAR TURBO OLARAK HIZI 3.8 YUKSELİYOR FAZLA BİR GÜÇ ARTIŞI OLMASADA GAYET İYİ
BU İŞLEMCİ CANAVAR GİBİ BİR SUNUCUYA ÇOK RAHAT AYAK UYDURUR
diğeri ile kıyasladıgımızda bir çok özeliği ile alta kalıyor
BU İŞLEMCİNİN AVANTAJI HIZ DIR AMA DİĞER İŞLEMCİYE GÖRE İŞLEM YAPMA OLANAGI CACHE BAKIMINDAN DÜŞÜK 
YÜKSEK İHTİMAL BU İŞLEMCİ TAKILI SUNUCU FİYAT BAKIMINDAN AZ BİR FARK UCUZ OLMALI
HEE SUNUCU ÜZERİNDEKİ İŞLEMCİ OLARAK TEK DEĞERLENDİRME YAPIYORUM DİĞER PARÇALAR BAKIMINDAN DA BÜYÜK FARKLAR OLABILIR
ÖRNEK BUNDAKI HDD 1TB DİĞERİDE AYNI AMA BU SUNUCU ÇOK PAHALI DİĞERİ İSE UCUZ DİĞER İŞLEMCİ DAHA İYİ AMA DAHA UCUZ HDD LER AYNI AMA AYRINTILI ÖZELIKTE SALIYORUM BUNUN HDD Sİ SSD DİĞERİ SIRADAN BİR HDD VE HIZ VE YAZMA ÖZELİKLERİNDE FARK VAR
V.S.
BEN İŞLEMCİLERİ TEK YORUMLADIM
YANLIŞ YAZDIGIM YADA YANLIŞ SÖYLEDİĞİM ATLADIGIM BİŞİ VARSA
SÖYLERSİNİZ
YADA HAYRINIZA DOGRU OLANI YAZARSINIZ 
BEN [ NANOTEK ] YARDIMCI OLABİLDİYSEM NE MUTLU BANA
İYİ FORUMLAR
EK :
2. İŞLEMCİNİN GPT SİNİ UNUTUM BUYRUN LİNK TÜM ÖZELİKLERİ
http://ark.intel.com/tr/products/65730/Intel-Xeon-Processor-E3-1240-v2-8M-Cache-3_40-GHz
EVET BU İŞLEMCİMİZDE KÖTÜ DEĞİL
TAM BİR HIZ TUTKUNU İÇİN İDEAL3.4 GHZ İLE BAŞLAR BAŞLAMAZ YUKSEK PERFORMAN SAĞLAR TURBO OLARAK HIZI 3.8 YUKSELİYOR FAZLA BİR GÜÇ ARTIŞI OLMASADA GAYET İYİ
BU İŞLEMCİ CANAVAR GİBİ BİR SUNUCUYA ÇOK RAHAT AYAK UYDURUR

diğeri ile kıyasladıgımızda bir çok özeliği ile alta kalıyor
BU İŞLEMCİNİN AVANTAJI HIZ DIR AMA DİĞER İŞLEMCİYE GÖRE İŞLEM YAPMA OLANAGI CACHE BAKIMINDAN DÜŞÜK 
YÜKSEK İHTİMAL BU İŞLEMCİ TAKILI SUNUCU FİYAT BAKIMINDAN AZ BİR FARK UCUZ OLMALI
HEE SUNUCU ÜZERİNDEKİ İŞLEMCİ OLARAK TEK DEĞERLENDİRME YAPIYORUM DİĞER PARÇALAR BAKIMINDAN DA BÜYÜK FARKLAR OLABILIR
ÖRNEK BUNDAKI HDD 1TB DİĞERİDE AYNI AMA BU SUNUCU ÇOK PAHALI DİĞERİ İSE UCUZ DİĞER İŞLEMCİ DAHA İYİ AMA DAHA UCUZ HDD LER AYNI AMA AYRINTILI ÖZELIKTE SALIYORUM BUNUN HDD Sİ SSD DİĞERİ SIRADAN BİR HDD VE HIZ VE YAZMA ÖZELİKLERİNDE FARK VAR
V.S.
BEN İŞLEMCİLERİ TEK YORUMLADIM
YANLIŞ YAZDIGIM YADA YANLIŞ SÖYLEDİĞİM ATLADIGIM BİŞİ VARSA
SÖYLERSİNİZ
YADA HAYRINIZA DOGRU OLANI YAZARSINIZ 
BEN [ NANOTEK ] YARDIMCI OLABİLDİYSEM NE MUTLU BANA
İYİ FORUMLAR
EK :
2. İŞLEMCİNİN GPT SİNİ UNUTUM BUYRUN LİNK TÜM ÖZELİKLERİ

http://ark.intel.com/tr/products/65730/Intel-Xeon-Processor-E3-1240-v2-8M-Cache-3_40-GHz
Son düzenleme:
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)