- Katılım
- 17 Nis 2011
- Konular
- 2,171
- Mesajlar
- 6,362
- Çözüm
- 45
- Reaksiyon Skoru
- 1,041
- Altın Konu
- 0
- TM Yaşı
- 15 Yıl 2 Ay 1 Gün
- Başarım Puanı
- 340
- MmoLira
- 1,054
- DevLira
- 0
HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!
Linkleri görebilmek için Turkmmo Forumuna ÜYE olmanız gerekmektedir.
Koşnil çoğu çevreler tarafından zararlı
bir bitki olarak bilinir fakat son
dönemlerde yapılan araştırmalar onun
bir bitki değil bitkiler üzerinde yer
edinmiş ve hızlıca çoğalan bir asalak
türüdür.
Bu asalak türünün kolaya renk vermesi
için kullanıldığı da
söylenmektedir. Kırmızı rengi veren bir
böcek türüdür,daha çok bitkiler
üzerinde yerleşerek çoğalırlar. Tarihte
ilk olarak Aztekler tarafından
kullanılmıştır ve renk vermek amacı ile
kullanılmıştır. 16. yy`da Avrupa`ya
getirilmiştir ve tekstil, sanayi sektöründe
renk verici madde olarak
kullanılmaya başlanmıştır. Bu böcek
türünün yumurtalarından elde edilen
bir renk maddesi Karmin. Bu böcek türü
her bölgede yaşam alanı
bulamamaktadır.Kendilerine has yaşam
alanları ve beslenme tarzları vardır.
Meksika, Bolivya ve Şili`de yaşam
alanları daha geniş ve
üreme bakımından bu alanlarda sıkıntı
yaşamamaktadırlar.
Nasıl Elde Edilir? Renk
veren bu madde nasıl elde
edilir noktası işin ilginç tarafı
aslında, yalnızca 1 kilogram boya elde
etmek adına milyonlarca böcek
kullanılıyor. Yumurtlama dönemlerinde
bu böcek türü kırmızı ve parlak bir
renge bürünmektedir, dişi
böceklerin kabukları kurutulur ve bir
süzgeçten elenerek geçirilir su ile
reaksiyonlarından sonra gerçek rengi
ortaya çıkar ve istenilen sonuca
ulaşılır. Museviler ve müslümanlar bu
noktada fazlaca kızgın dini anlamda bu
tür şeylerin uygun
olmadığını belirtiyorlar ve çoğu ülke bu
yüzden Karmin elde etme işlemlerini
gizlice yürütüyor.
Linkleri görebilmek için Turkmmo Forumuna ÜYE olmanız gerekmektedir.
Kullanım Alanları:
Kozmetik ürünler,bakım ürünleri,gıda
sektörü,sanayi ve tekstil sektöründe
Karmin kullanılmaktadır,renk vermek
adına birçok alanda kullanılabilir ancak
en büyük tartışma bu maddenin yan
etkileri ve kozmetik ürünlerinde ve gıda
ürünlerinde ne kadar tehlikeli
olabileceğidir. Doğal ürün olduğu için
çok fazla zararı yoktur.Kanserojen ya da
toksik etkisi yoktur. Gıda ve kozmetik
sektöründe çok fazla tercih edilmesi
kullanıcıları çok fazla tedirgin
etmemelidir.
Yazar: Ali ERSOY'dan alıtidir

