romegames 1
romegames
Bvural41 1
Bvural41
Best Studio 1
Best Studio
BlackFullMoon 1
BlackFullMoon
NovaLst 1
NovaLst
SLyFeLLowTR 1
SLyFeLLowTR
xranzei 1
xranzei
InfernoShade 1
InfernoShade
shrpnl 1
shrpnl
D 1
delimuratt
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Karl Wolff

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Asmodexia
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 137

Asmodexia

Level 12
TM Üye
Üye
Katılım
14 May 2014
Konular
5,026
Mesajlar
7,757
Reaksiyon Skoru
219
Altın Konu
0
TM Yaşı
12 Yıl 28 Gün
Başarım Puanı
270
Yaş
33
MmoLira
-159
DevLira
0
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

[h=2]
Bundesarchiv_Bild_146-1969-171-29%2C_Karl_Wolff.jpg



I.Dünya Savaşı'nda[/h] Karl Wolff, 'dan sonra, 16 yaşında Alman İmparatorluk Ordusu'na katıldı. sırasında bir Fahnenjunker (Askeri öğrenci) olarak dört ay askeri eğitimi aldı ve ardından Batı Cephesi'nde 5 Eylül 1917 tarihinde hizmet etmeye gönüllü oldu. Ertesi yıl bir subay olarak görevlendirilmiş, savaşta ki cesareti için ikinci sınıf madalyası almıştır. Wolff, ordu'da kariyer yapmaya karar verdi. Ateşkesten sonra, Hesse Piyade Alayına katıldı ve savaş sırasında gösterdiği başarılar için birinci sınıf Demir Haç madalyası aldı.
[h=2]Savaşlar arası dönem[/h] Wolff, Alman 'de bir sonucu olarak 1920 yılında terhis edildi ve Frankfurt'da Bethman aile bankasında çalıştı. Temmuz 1922 yılında Wolff, Frieda von Roemheld ile tanıştı, ertesi yıl evlendi. Wolff, için çalıştı ve çift 'e taşındılar ancak Yüksek Enflasyon nedeniyle iki yıl sonra işsiz kaldı. Daha sonra halkla ilişkiler firması "Ad-Sefer Walther von Danckelmann"'a işe başladı. 1 Temmuz 1925 tarihinde "Ad-Expedition Karl Wolff - von Roemheld" adlı kendi şirketinda işe başladı.
[h=2]Nazi Partisi ve SS[/h] Wolff, Temmuz 1931 yılında 'a katıldı. Parti üyelik numarası 695131 idi. üyelik numarası ise 14,235 idi. Wolff hala Reichsführer-SS okul sisteminde eğitim sonrasında kendi halkla ilişkiler firmasında çalıştı. Şubat 1932'de olarak görevlendirildi.
Nazi Partisi 1933 yılında iktidara geldikten sonra, Wolff tam zamanlı olarak siyasi partiye üye olmuş ve Alman Ordusunda SS Yüzbaşı rütbesiyle irtibat subayı olarak göreve atanmıştı. 8 Mart 1933 tarihinde üyesi oldu. Mesleği bırakarak şirketini sattı ve bizzat Reichsführer Kişisel Personel dairesinin başkanlığına SS Komutanı tarafından işe alındı​​. Wolff 15 Haziran 1933 tarihinde Himmler'in emir subayı (Kurmay Başkanı) oldu.
1937 yılında oldu ve tüm SS (Himmler ve Heydrich'ten sonra) komutasında üçüncü idi. 'e rakip oldu. Bu yarışma Himmler tarafından vurgulandı.
[h=2]İkinci Dünya Savaşı[/h] Daha sonra 1964 davasında ortaya çıktı gibi, 'nda ilk yıllarında 'in karargahında "Himmler'in gözleri ve kulakları" oldu. Burada ki güç merkezinde, şüphesiz tüm önemli olaylardan haberdar olurdu veya kolayca ilgili bilgilere erişebiliyordu.
Heydrich'öldürülmesinden sonra, Wolff, Himmler'in gözünden düştü. Wolff, yapıldıktan sonra, Himmler 1942'de onu artık istemedi.
İtalya Müttefiklere teslim olduğunda, Şubat ayından itibaren Ekim 1943'e kadar Yüksek SS ve İtalya Polis Lideri oldu ve kuzey İtalya'nın Askeri Valisi olarak görev yaptı. 6 Mart 1943 tarihinde Frieda von Roemheld'dan boşandı. Bundan sonra 9 Mart'ta Ingeborg Kontes Bernsdorff ile evlendi.
Nazi Ordusu geri çekilirken 1943-1945 yılları arası Yüksek SS ve 'Italien' alanı Polis Lideri idi. 'nın en çetin yılı olan 'te 'daki bütün askerlerinin komutanıydı. 'un kaçırılması komplosunu sabote etmiştir. Savaş sırasında görüşmüş, İtalya'daki birliklerin teslimi konusunda anlaşmıştır.
[h=2]Savaştan sonra[/h] ABD Ordusu askerleri tarafından 13 Mayıs 1945'te tutuklandı. Ailesi ile bir arada olacağı vaat edilerek 'e hapsedildi. sırasında, Wolff yoldaşı Nazilere karşı kanıtlar sunarak kovuşturmadan kaçmasına izin verildi ve ardından Ocak 1947'de 'de İngiliz Ordusu hapishanesine transfer edildi.
1947 yılında serbest bırakılmasına rağmen, arındırılması sürecinin bir parçası olarak, savaş sonrası Alman hükümeti tarafından suçlandı, tutuklanarak Ev hapsine alındı. Bir Alman mahkemesinde yargılanmasından sonra SS üyeliği nedeniyle Kasım 1948'de beş yıl hapise mahkum edildi. Yedi ay sonra cezası dört yıla indirildi ve serbest bırakıldı. Wolff, Bir derginin reklam departmanında bir temsilcisi olarak çalıştı ve 'de yeni ikametine ailesi ile birlikte taşındı.
Karl Wolff, Savaştan sonra zor durumda kaldığından bütün üniformalarını bir koleksiyoncuya satmıştır. 'ın özel görev isimli kitabının yazılmasına yardım etmiştir. Kurzman'ın, dünyaya bir daha gelseniz SS'e girermiydiniz sorusuna Çok gençtim ve istediğim her şeye sahiptim şeklinde cevap vermiştir.
1962 yılında 'ın 'deki duruşma sırasında Wolff'un 1944 yılında İtalyan zorla toplama kampına sürgüne gönderilmesini organize ettiği kanıtlandı. Wolff tekrar 'da yargılandı. 'da 15 yıl hapis cezasına çarptırılan Wolff, cezasının yalnızca bir kısmını çekti ve 1971 yılında tam yurttaşlık haklarına sahip olarak hasta sağlığı nedeniyle 1969 yılında serbest bırakıldı. Wolff tartışmalı bir figür olmuştur. Aslında, SS'in kıdemli generali olmasına rağmen, hakkında bir şey bilmediği iddia edilmektedir.
Serbest bırakıldıktan sonra, Wolff bir süre sessiz kaldı ve 'da emekli oldu. 1970'lerin sonunda ve 1980'lerin başında Wolff, SS ve Himmler ile olan ilişkisiyle kamusal hayata döndü. Himmler ile 1941 yılında 'teki Yahudi esirleri arasında bir infaza tanık olduğunu söyledi. Karl Wolff sağlığının kötüleşmesi nedeniyle 17 Temmuz 1984 tarihinde Rosenheim'de bir hastanede öldü. Ölümü tüm büyük Alman gazetelerinde "Nazi rejiminin en gizemli isimlerinden biri" olarak nitelendirildi. 21 Temmuz 1984'de 'de ki mezarlığa gömüldü.
 
Teşekkürler.
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst