- Konular
- 6,740
- Online süresi
- 2d 13h
- Reaksiyon Skoru
- 2,176
- Altın Konu
- 0
- TM Yaşı
- 13 Yıl 4 Ay 20 Gün
- Başarım Puanı
- 509
- MmoLira
- 2,783
- DevLira
- 0
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
İnönü Üniversitesi
Linkleri görebilmek için Turkmmo Forumuna ÜYE olmanız gerekmektedir.
yılında
'da kurulan
. İlk olarak Temel Bilimler Fakültesi ve Eğitim Fakültesi olarak kuruldu. 28 Şubat 1977 tarihinde Temel Bilimler Fakültesi'nin Fizik, Kimya ve Matematik bölümlerine öğrenci alınmasıyla fiilen eğitim ve öğretime başlandı.İnönü Üniversitesi, 13 Fakültesi (Bakanlar Kurulu aşamasına kadar getirilen Fen-Edebiyat Fakültesinin Fen Fakültesi ve Edebiyat Fakültesi olarak ikiye ayrılması çalışmaları tamamlandığında bu sayı 14e çıkacaktır), 1i Devlet Konservatuvarı olmak üzere 4 yüksekokulu, 12 meslek yüksekokulu, 5 enstitüsü, 1 teknokenti,
nin de aralarında bulunduğu 19 araştırma ve uygulama merkeziyle yaklaşık 30.000 öğrenciye eğitim ve öğretim hizmeti veren bir üniversitedir. Şehir merkezine 10 km. mesafede bulunan üniversite, 7000 dekarlık merkez kampüsünün yanında, 620 dönümlük Battalgazi Kampüsünde ve 2si şehir merkezinde 4ü ilçelerde olmak üzere toplam 6 yerleşkesinde eğitim-öğretim, bilimsel araştırma ve uygulama faaliyetlerini sürdürmektedir.