Agora Metin2 1
Agora Metin2
Bvural41 1
Bvural41
romegames 1
romegames
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Best Studio 1
Best Studio
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
InfernoShade 1
InfernoShade
BlackFullMoon 1
BlackFullMoon
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Galatasaray Üniversitesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan qecekondu06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 293

qecekondu06

Developer
Telefon Numarası Onaylanmış Üye
Fahri Üye
TM Üye
Konular
6,740
Online süresi
2d 13h
Reaksiyon Skoru
2,176
Altın Konu
0
TM Yaşı
13 Yıl 4 Ay 20 Gün
Başarım Puanı
509
MmoLira
2,783
DevLira
0
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Galatasaray Üniversitesi ( : Université Galatasaray), 'un ilçesi semtinde bulunan ve eğitim dili olan bir . Galatasaray Üniversitesi, ve ile birlikte 'nun en önemli kurumlarından biridir.Galatasaray Lisesi'nin devamı niteliğinde ve Fransızca eğitim yapan bir üniversite kurulması fikri 'li yıllarda ortaya çıkmış, yılında Galatasaray Kulübü eski başkanı ve işadamı Selahattin Beyazıt, ve 'le görüşerek ilk somut adımı atmıştır. Beyazıt, üniversitenin İstanbul'un Beykoz ilçesi'ne bağlı Riva'da 'te satın alınmış olan 1.175.000 metrekarelik Galatasaray Kulübü'ne ait araziye yerleşmesini önermiştir. Üniversitenin kurulması tartışmaları devam etmiş ve yılında Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı "Galatasaray Üniversitesi'nin kurulması için çalışmalara başladık" diyerek, bu fikrin artık olgunlaştığının işaretini vermiştir.

Üniversite ana binası, ve

mezunu Emekli Büyükelçi 'nın çabaları sonucu, 'de Cumhurbaşkanı ile ' te yaptığı görüşmede ve ortak girişimiyle bir üniversite kurulması konusunu resmen gündeme getirmiştir. Bu teklife olumlu yanıt verilmesinin ardından, 'yi ziyaret etmekte olan Cumhurbaşkanı Mitterrand 'de Beyoğlu'ndaki binasına gelerek, ile birlikte Galatasaray Üniversitesi Kuruluş Belgesi'ni imzalamıştır. Galatasaray Üniversitesi, Türkiye' de eğitim dili olan tek olmasının yanında, uluslararası bir antlaşmayla kurulan ilk yükseköğretim kurumudur. Galatasaray Üniversitesi'ni kuran antlaşma, tarihli Fransa-Türkiye Kültürel İşbirliği Antlaşması'na dayandırılmıştır.Riva'daki arazi yerine, Galatasaray Lisesi'ne ait Ortaköy'deki binada faaliyete geçen Galatasaray Eğitim Öğretim Kurumu, Haziran ' kadar faaliyet göstermiştir. tarihinde iç sınav ilk kez yapılmış, ilk eğitim yılı açılışı dolayısıyla tarihinde Cumhurbaşkanı kurumu ziyaret etmiştir. tarihinde 'daki pek çok üniversite ile işbirliğini öngören protokoller imzalanmıştır.Kurum, tarihli ve 21952 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren 3993 sayılı kanunla Galatasaray Üniversitesi'ne dönüşmüştür. Kanunun hazırlanma ve kabul aşamasında, o tarihte DYP milletvekili olarak görev yapmakta olan 'nın yine büyük katkıları olmuştur.Kurum üniversite statüsünü almasına rağmen, entegre eğitim-öğretim kurumu olma özelliğini korumuş ve ile , Galatasaray Üniversitesi rektörlüğüne bağlı öğretim birimleri olarak tanımlanmıştır.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri