Türkiye'de ilk Mobil & PC Aynı Anda Metin2 Oyna. Triarchonline kalıcı ve uzun ömürlü yapısı ile 24 Temmuz'da açılıyor. | 1-99 Mobil Metin2 Triarch HEMEN TIKLA!
Tai Po / ˌ taɪpoʊ / Hong KongNew Territories bir alandır . O andadiğer Tai Po Old Market veya Tai Po Kau Hui (大埔 旧 墟
( aslen Tai Po Market) ve kent WoTai ( Market Wo Tai) olarak bilinenbölgedekigeleneksel pazar kasabaçevresinde gösterir Kowloon - Canton Demiryolu (İngiliz Bölüm ) eski Tai Po Market İstasyonu yakınındaLam Tsuen Nehri , yan . YönetselTai Po İlçesi'nin parçasıdır .Hem pazar kasabaları1970'lerin sonu ve 1980'lerin başındaTai Po New Town parçası oldu . Günümüz kullanımında , "Tai Po "Orijinal pazar kasabaları çevresindebölgeye sevk edebilir ,Tai Po Town ( Çin :大埔 市
, ya daTüm Tai Po District.Hong Kong popüler bir banliyösü haline ve de Shenzen çalışan insanlar içindir . Tai Po artı Tai Po çevreleyenseyrek nüfuslu bölgede birçok pahalı high-end özel özelliklerininyoğun nüfuslu bölgede toplu konut kompleksleri bir karışımı vardır .
içindekiler
1 Tarihçe
2 Çevre
3 Kişi
4 Konut
5 Ulaşım
5.1 Otobüsler
5.1.1 Sistem MTR ( Doğu Demiryolu Hattı )
6. Ayrıca bkz
7 Referanslar
8 Dış bağlantılar
tarih
Tai Po ,geçişte büyük adım denir . Tai Po büyük bir orman ve pek çok hayvanlar var mıydı Çünkü Big Stepismi burada yaşamış . Birçok yürüyüşehayvanlardan saldırıyı önlemek için hızla yürüdü . BU NEDENLE ,sakinleri Burası'nın ' büyük adım ' çağırdı. Daha sonra ,hükümet, büyük Tai Po Adım güzelleştirerek . [1 ]
963 AD , Tai Poyerli sakinleri clamming veinci yaparak yaşadı . Inci yapma işSong Hanedanı döneminde zirveye ulaştı ve yavaş yavaşMing Hanedanıortasında gerilemeye başlamıştır . Tai Pogeç Ming Hanedanı veQing Hanedanı etrafında bir balıkçı limanı olarak geliştirilmiştir olsaydı .
Nedeniyle modern tarihin politik savaşlar ve Mücadeleleri'ne , bir sürü insan Hong Kong Çin'den göç ; onlar içinyerlerinden biri Tai Po oldu. İnsanlar ilk İlçe geliştirilen mıydı WoLam Tsuen Nehri'nin akarsu ve Tai Po Old Market nihayet ve Tai etrafında yerleşmeye başladı .
1970'li yıllarda ,Hong Kong hükümeti uydu kentler gelişmeye başladı : Hong Kongilk gayrimenkul sektöründe 1974 yılında Tai Po inşa edilmiştir ; Tai Po 1979 yılında bir " yeni şehir" olarak seçildi ; Tai Poilk toplu konut emlak - Tai Yuen Estate - .nüfusu 320.000 yükseldi ve Tai Poeski kentsel alanlarda entegre edildiTolo karayolununtamamlanmasının ardından gelişmeye başladı 1981 yılında kurulmuştur . Tai Po Industrial Estate, doğu Tai Po Town Sanayi bitkilerin bir sitedir ,ilk emlak sektöründe Hong Kong oldu . Bitkiler ve şirketler : Böyle Vita Soya ( suyu Onların farklı türleri için uluslararası ünlü) olarak orada bulunmaktadır .