berkmenoo 1
berkmenoo
mavzermete 1
mavzermete
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
xranzei 1
xranzei
Bvural41 1
Bvural41
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Hikaye Ekle

Minecraft Taktikleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan GoLdEn66
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

ARKADAŞLAR MİNECRAFTA BAŞLIYORSANIZ VEYA OYNUYOR AMA PEK OYUNU KAVRAYAMADIYSANIZ Bİ OKUYUYUN BENCE...

Öncelikle başladığınız yerde rehberlerde anlatıldığı gibi ağaç keserek başlayın.Ben fazla olsun diyorum 8 ağaç yeter diye düşünüyorum.Bunları oduna çevirin.Üretim masası yapın.Bu üretim masasını düzlük bir alana koyun.Alanın büyüklüğü farketmez ama pek büyük olmasınıda önermem.
Şimdi işlediğiniz odunları enlem olarak 4,boylam olarak 3 işlenmiş odun koyun.Şimdi bu odunların üstüne 3 kat yapın,sonra işlediğiniz odunlardan kapı yapıp çatıyı kapatarak ilk günü geçirin.
Asıl herşey şimdi başlıyor.
Sabah geldiğinde yapacağınız ilk iş yine ağaç kesmektir,oyunun temeli ağaç kesmekten gelir.Gerekli donanımları(balta,kazma,kürek,çapa,kılıç)yaptıktan sonra evinizin nerede olduğunu belirlemek için bir gökdelen yapın.Dikkat edin,sakın ölmeyin.
Aşağı indikten sonra domuz,koyun,inek veya tavuk gibi hayvanları öldürerek et,yumurta ya da yün kazanın.Dikkat edin ağaçları yuva edinmiş bir zombi,skeleton,creeper veya enderman çıkmasın karşınıza.
Evinize geri dönün.Evinizde işlenmiş odunlardan sandık yapın.Aldığınız etler en az 20 tane olsun,çünkü madene inip çıkma zamanı gelmiştir.Şimdi altınızda 2 kare uzunluğunda alan kazın ve aşağıya 1,ileriye üstlü altlı 2 tane kazarak devam edin.Merdiven yapmış olacaksınız.
Böyle böyle 7 kat inin.Mutlaka ki mutlaka cabbelstone(kırık taş)bölgesine geleceksiniz.Sağ/sol farketmez kazmanızla kazmaya başlayın.Unutmayın zaman Minecraft'ta en değerli şeylerden biridir.
Yaklaşık 1 tane 64 lük kırık taş topladıktan sonra evinize çıkın.Evden çıktığınızda güneş yukarı çıkıyorsa muhtemel şimdi akşam üstü olacaktır.Elde ettiğiniz 3 tane yün varsa üretim masası(crafting table)den yünleri orta 3 lüye koyun.Alta 3 tane işlenmiş odun koyun ve size bir YATAK olur.
Geceleri bu yatakta uyuyarak sabahı rahat bir biçimde erişirsiniz.Böylece yaratıklar kapınıza dayanmaz,garip garip sesler çıkarmazlar.
Şimdi ise ağaç keselim.5 ağaç yeterli olacaktır.Belli bir yerden kürek ile toprak kazalım.Bu arada ileri 1 üstlü altlı 2 merdiven taktiğini unutmayalım.Toprak kazdıktan sonra yine madene inin.Kömür bulduysanız şanslısınız.Kömür bulamadıysanız,fırın lazım size.
Fırın yapmak için kırık taşları(cabbelstone)leri üretim masasında sadece ortası boş kalacak şekilde koyun.Ve bir fırın elde edin.Bunu evinizin içine koyun.Ağaç kesin.Ama odunlardan sadece 1 tanesini işleyin.
Şimdi işlenmiş odunu üste,işlenmemiş odunu alta koyun.Yanacaktır,kömür elde edersiniz.Yanmazsa işlenmiş odunu alta,işlenmiş odunu üste koyun.2 formülden birinde mutlaka bir yanma gerçekleşecektir.Bu yanmayla kömür oluşur.
Ha unuttum,2 işlenmiş odunu üst üste getirerek çubuk yapın.Çubuksuz birçok alet edevat yapması imkansızdır.
Şimdi elde ettiğimiz kömürü crafting table da yada envanterimizdeki crafting(üretim)kısmına gelelim.Çubuğu alta,kömürü üste koyalım.Aralarında boşluk olmasın.Bu üretim size meşale kazandırır.Önünüzü görebilmek ve yaratıkların spawn(doğmak)olmaması için meşaleyi evinize ve madeninizde belli aralıklara yerleştirin.

Yardımcı olduysam sevindim anlatım kötü olabilir her türlü eleştirilere açığım.1 rep ve 1 youtumu çok görmeyin.
:l04::l04::l04:

Son düzenleme:

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri