Fethi Polat 1
Fethi Polat
TuZaKK 1
TuZaKK
xranzei 1
xranzei
Hikaye Ekle

Yalıköy, Didim

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan GaNN1CuS
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 407

Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!

Yalıköy, Aydın ilinin Didim ilçesine bağlı bir köydür.

Bu köy eskiden iyonlular tarafından ekilip biçilen tarım mesire alanı olarak kullanılmaktaymış.Kurtuluş savaşından sonra Atatürk buraya yani Didim ve çevresine Selanik göçmenlerini yani yoran halkını buraya yerleştirmiştir.Buranın tarihi M.Ö'ne dayanmaktadır.Daha sonraları Turgut Özal cumhurbaşkanıyken Atatürk barajı altında kalmış olan has köylülere burada ev ve araziler vermiştir.1987 yılında böylece Yalıköy kurulmuş ve Güneydoğudan buraya gelen halk yerleşmiştir...

Yalıköy, Adıyaman'ın Hasköy(horis), Çaylı(kakurtlu)köyü,Çakıreşme(Elegopri),Urfa'nın Bozova ve Hilvan yine Adıyaman'ın Kahta ilçesine bağlı bazı köylerin sular altında kalması sonucu buraya göç eden insanlardan kurulu bir köydür.Bu köy Güneydoğu Anadolu'nun tüm gelenek ve göreneklerini aynen yaşamaktadır.

BU KÖYUN GELENEKSEL YEMEKLERI: Lahmacun,Çiğ köfte,İçli köfte,Dolma,Zeytinyağlı yaprak sarması,Tavuklu pilav,Bazlama,Katmer,Kurufasulye,Gözleme...vb.

GELENEKSEL TATLILAR: Baklava,Tel kadayıf,İrmik helvası,Un helvası,çeşitli kurabiye ve kekler...vb.

Aydın iline 97 km, Didim ilçesine 7 km uzaklıktadır.

Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılık ve turizme dayalıdır.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri