mannaxxx 1
mannaxxx
Bvural41 1
Bvural41
Agora Metin2 1
Agora Metin2
berkmenoo 1
berkmenoo
Hikaye Ekle

Floopy

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Shina
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 221
Bilgisayarlarımızda geçmişte kullandığımız disketler sayesinde bilgileri ve dosyaları farklı bilgisayarlara taşıyabiliyorduk ancak internetin varlığı, CD ve DVD sürücülerin ortaya çıkması gibi sebeplerden dolayı disketler zamanla ortadan kayboldular. Fakat bazı disketlerde sürücüler bulunması, önemli belgelerin yer alması gibi durumlarla hala karşılaşılabiliyor ve bu nedenle disketlerin de birer yedeğini almak önemli hale gelebiliyor.
Floopy programı, aynı CD'lerin imaj dosyalarını yaratmak gibi, disketlerin imaj dosyalarını yaratabiliyor ve böylece bir kenarda daha sonra diskete aynı şekilde yazdırmak üzere saklıyor. Herhangi bir kurulum gerektirmemesi ve çok kolay bir şekilde çalışması nedeniyle indirdiğiniz anda kullanmaya başlayabilirsiniz.
Program direkt olarak disket üzerindeki verileri imaj dosyası haline getirebiliyor ve ardından başka disketler üzerine yazabiliyor. Birebir kopyalama yapılması gereken durumlarda kesinlikle işe yarayacaklar arasında diyebilirim.
İmaj dosyası formatı olarak hem IMG kullanabilen, hem de CIM adı verilen sıkıştırılmış bir formatı kullanabilen program, böylece çok sayıda disketle işlem yapacaksanız daha az yer kaplamasını da sağlayabiliyor. Eğer geçmişten kalan disketlerinizi aynen saklamak isterseniz programa bir göz atmayı unutmayın.
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst