1 Temmuz 2010, Perşembe
Trabzonspor Kulübünün 43. kuruluş yıl dönümü, sezon açılışı ve Trabzonsporlular Günü, 2 Ağustos'ta birlikte kutlanacak.
Bordo-mavili kulüpten yapılan açıklamada, kutlama törenleri öncesi 1 Ağustos günü kulübe emeği geçen merhum yöneticiler, divan ve kurul üyeleri, teknik adam ve futbolcular için anma töreni düzenleneceği belirtildi.
Bu doğrultuda Trabzonspor Parkında hayatını kaybeden taraftarlar için yaptırılan anıtın da açılışının gerçekleştirileceğinin ifade edildiği açıklamada, "Ayrıca Kamp Eğitim Merkezinde bir anma töreni ve sinevizyon gösterisi yapılacak. Böylelikle değerlerimiz bir kez daha hatırlanmış olacak" denildi.
Daha sonra ise kulüp tarafından düzenlenen ve katılımın halen devam ettiği, taraftarların Trabzonspor renklerini en güzel şekilde yansıtmaya çalıştığı En Güzel Bordo, En Güzel Mavi fotoğraf yarışmasının beğeni toplayan eserlerinden oluşan serginin açılacağı ve ödüllerin düzenlenecek kokteylle sahiplerine teslim edileceği kaydedildi.
2 Ağustosta ise kulübün kuruluş yıl dönümü, Turkcell Süper Lig 201011 sezonu açılışı ve gelenekselleşmesi planlanan Trabzonsporlular Gününün çeşitli etkinliklerle kutlanacağının belirtildiği açıklamada, şöyle denildi: "Belediye Meydanında gerçekleştirilecek kutlamalarda Karadeniz müziğine yeni bir renk katan Karmate Grubu ve güçlü sesi ve yorumuyla Türk müziğinde tartışılmaz bir yere sahip olan Funda Arar sahne alacak. Havai fişek, kolbastı, horon gösterilerinin de yapılacağı gecede sezon boyunca maraton tribününde yer alacak olan ve taraftarlarımızın desteği ile oldukça eğlenceli şovlara imza atacağını düşündüğümüz Trabzonspor Orkestrasının da tanıtımı yapılacak.
Tüm bu etkinliklerin yanı sıra yeni sezona büyük hedeflerle girecek olan teknik heyet ve futbolcularımız da taraftarlarımızla buluşacak. Ayrıca kulübümüz bünyesindeki tüm sporcuların bir selamlama yürüyüşü olacak."
Yönetim Kurulunun aldığı karar doğrultusunda 2 Ağustos tarihinin Trabzonsporlular Günü olarak her yıl kutlanması için tüm Türkiyeye çağrı yapılacağının vurgulandığı açıklamada, "Kulübü ile bağı kuvvetli Trabzonspor taraftarının bugüne sahip çıkması ile birlikte her yıl artarak sürdürüleceğine inandığımız bir geleneğin temelleri atılacak. Tüm Trabzonsporluların bütün bir yıl olduğu gibi kenetlenmesinin planlandığı bu günü taraftarlarımızın birbirlerine hediyeler vererek kutlamaları için TS Club ve TrabzonCell tarafından çeşitli kampanyalar düzenlenecek. Trabzonsporluluk ruhu üst noktalara taşınacak" ifadeleri kullanıldı.
2 Ağustosta Belediye Meydanında yapılması planlanan etkinliklerin, havanın yağışlı olması durumunda Dünya Ticaret Merkezinde gerçekleştirileceği kaydedildi.